Stebuklingos vietos Lietuvoje

stebuklingos-vietosAurelija Veršininė, sielosnamai.lt

 

Svajoti ir tų svajonių siekti yra viena iš pagrindinių bendražmogiškų savybių, leidžiančių mums judėti į priekį ir visapusiškai augti. Skiriasi tik tai, kaip tuos norus realizuojame.

 

Vieni tai daro pasikliaudami išskirtinai savo pačių sunkiu ir nuosekliu darbu, kiti – daugiau apie tai šneka nei daro, todėl dažniausia rezultatais nusivilia, o treti – šalia nuoseklaus asmeninio darbo kartu ieško pagalbos, pasitelkdami papildomus šaltinius – maldas, afirmacijas, vizualizacijas bei „stebuklingų“ vietų lankymą.

 

Kas yra stebuklingos vietos ir kur jų ieškoti?

 

Apie magiškų galių turinčias vietas, kuriose išsipildo netikėčiausi norai bei pasveiksta mirtini ligoniai, kalbama visame pasaulyje. Netrūksta jų ir Lietuvoje. Kuo tos vietos ypatingos ir kas iš tiesų jose vyksta?

 

Bioenergetikų nuomone šventomis ar stebuklingomis laikomose vietose yra didelės itin stiprios energijos sankaupos. Šiuo atveju tai pozityvi, daug šimtmečių kaupta energija, kuri gali būti panaudojama energiniam pasikrovimui ar išsivalymui. Tokiame sąraše didelę dalį užima Šv. Mergelės Marijos apsireiškimo vietos, kuriose vėliau buvo pastatytos bažnyčios, žmonių sukurtos šventovės bei maldos namai, o taip pat pagonybės ar net ledynmečių laikus siekiantys gamtos reiškiniai – rieduliai, akmenys, kalvos, upių versmės ir šaltiniai.

 

“Stebuklingos” vietos Lietuvoje

 

Pirmiausia trumpai apžvelkime kelias populiariausias iš jų, o tuomet pasvarstysime, kas gi tenai iš tiesų vyksta.

 

Stipriausios pozityvios energijos įspūdį man asmeniškai yra palikusios 5 vietos, kuriose verta apsilankyti. Jose energetiškai jautresni žmonės gali jausti emocijų antplūdį, energetines per kūną einančias iškrovas, dilgsėjimą, pulsavimą, ašaringą graudulį ar net matyti vizijas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šiluvos bažnyčia (Šiluvos miestelis)

 

Tai Lietuvos Lurdu dar vadinama ypatinga vieta, kurioje XVII a. pradžioje apsireiškė Mergelė Marija. Ji yra lankoma ne tik piligrimų iš viso pasaulio, bet ir sutraukia minias įvairios pagalbos bei išgijimo ieškančių ar už išpildytus norus jau dėkojančių žmonių.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

siluva

 

Ką ten nuveikti – pasiųskite savo norus stebuklais garsėjančiam Marijos paveikslui, pasiklausykite ypatingai gražių choro koncertų, pasimelskite apvalančioje šios bažnyčios energijoje.

 

Aušros Vartai (Aušros vartų g., Vilnius)

 

Apie Aušros Vartus daug pasakoti neverta. Ten tiesiog reikia apsilankyti, užlipant į virš senojo Vilniaus miesto vartų įkurtą Aušros Vartų koplyčią.

 

ausros-vartai

 

Ji garsėja savo stebuklais ir gydančia, švelnia, moteriška Mergelės Marijos energija, sakoma, pagydžiusia daugelį sunkių ligonių.

 

Pažaislio vienuolynas ir bažnyčia (Kaunas)

 

Ypatingai gražiose, miškingose Kauno apylinkėse, šalia tyvuliuojančių Kauno marių įsikūręs Pažaislio vienuolynas ir bažnyčia taip pat sutraukia lankytojus iš viso pasaulio.

 

pazaislio_vienuolynas

 

Šie maldos namai maloniai nustebins ne tik didingais pastatais, pribloškiančiu barokiniu interjeru, stipria energija, gražiomis apylinkėmis, muzikos festivaliais ir kitais renginiais, bet ir manomai stebuklingu „Gražiosios Meilės Motinos su Kūdikiu“ paveikslu, galinčiu pritraukti meilę bei padėti susilaukti vaikų.

 

“Pilnų namų bendruomenė” (Panaros k., Merkinės raj.)

 

Merkinės rajone, Panaros kaime yra įsikūrusi „Pilnų namų bendruomenė“, kurios stebuklus kuria ne tiek apsireiškimo vietos ar paveikslai, bet jos žmonės. Čia lankytojus pasitinka šviesi ir jauki bažnytėlė, bendruomenės gyventojų gražiai sutvarkyti nameliai, kriokliukais, skulptūromis, tvenkinukais, gėlynais ir žolynais išpuošta aplinka ir, svarbiausia – meilės ir nuoširdumo kupini žmonės.

 

pnb.lt

© pnb.lt

 

Šiame rojaus kampelyje smagu tiesiog pasivaikščioti, o nors kartą pasiklausius bendruomenės vadovo kunigo Valerijaus Rudzinsko pamokslo, paliečiančio net ir bažnytinių pamokslų nemėgstančių žmonių širdis, norisi grįžti vėl ir vėl.

 

Šis ypatingas žmogus turi stebuklingų galių rasti priėjimą į kiekvieno žmogaus sielą, sprendimą ir patarimą sunkiausiose situacijose, gerą žodį ir palaikymą labiausiai puolusiems ir nusivylusiems žmonėms. Taigi su juo susitikti tikrai verta. Mišių metu bus ne tik pašventinti jūsų atsivežti daiktai, bet ir meldžiamasi už jūsų asmeninių, iš anksto surašytų norų išsipildymą.

 

Česukų piramidė (Česukų k, šalia Merkinės, Varėnos raj.)

 

Bioenergetinė Česukų piramidė buvo pastatyta 2003 metais Povilo Žėkos iniciatyva. Šis įdomios konstrukcijos, kurią, esą, padiktavo Aukščiausiosios jėgos, statinys pritraukia galybę lankytojų, ieškančių pasveikimo nuo įvairių ligų, dvasinės pilnatvės ir norų išsipildymo.

 

vidus-piramide

 

Piramidės energija yra išties stipri, nors yra nuomonių, kad vieniems jos vibracijos gali būti gydančios, o kitiems – visiškai nereikalingos. Bet kuriuo atveju apsilankyti verta. Piramidės viduje žmonės gali tiesiog pabūti, pasimelsti, prisipildyti butelius su energetiškai pakrautu vandeniu, o taip pat pasiklausyti kartais vykstančių muzikinių renginių, kurių įspūdį smarkiai sustiprina ypatingai gera piramidės akustika.

 

Gamtos reiškinių pažymėtos vietos

 

Galbūt ne tokios garsios ir ne taip dažnai lankomos, bet taip pat energetine prasme ypatingos yra ir kai kurių gamtos reiškinių pažymėtos vietos. Tai įvairūs ledynmečio periodus pamenantys rieduliai – Vištyčio, Barstyčių, Puntukas (tiesa, pastaruoju metu dėl Anykščių Lajų tako sulaukiantis kiek didokų lankytojų srautų), itin švelnią moterišką energiją turintis, matriarchato laikus pamenantis Daugų ar Mergos akmuo, esantis 2.5 km nuo Daugų, “gyvo“, energetiškai pakrauto vandens šaltinėliai – Vištyčio, Lopaičių bei kiti šalia įvairių senųjų šventviečių esantys šaltiniai, gydančio vandens kupina versmė – Ūlos akis ir daugybė kitų.

 

Vaisingumo vietos, padedančios susilaukti vaikų

 

Vienas dažnesnių norų, su kuriuo po šventas vietas keliauja moterys – prašymas sulaukti šeimyninės laimės ir vaikelio. Be magiškų Madonos paveikslų su kūdikiu yra dar kelios vietos, garsėjančios būtent „šios rūšies“ stebuklais. Tai neva vaikus nešantis Margionių k. esantis „Bobos daržo šaltinis. Taip pat – Lopaičių piliakalnis Tveruose, kurio ansamblį sudaro ir piliakalnis, ir spėjama šventvietė su mitiniais iškalinėtais akmenimis (tarp jų – falą primenantis Vaisingumo akmuo, ant kurio reikia pasėdėti), ir šaltinis, ir kitokie geologiniai dariniai.

 

akmenaine.blogspot.com

© akmenaine.blogspot.com

 

Vilniuje tokia vieta laikoma iš Ukrainos XX a. pradžioje atvežta „Akmeninė boba“ (kieme prie Lietuvos nacionalinio muziejaus Senojo arsenalo, Gedimino kalno papėdėje, netoli keltuvo (Arsenalo g. 3). Sakoma, kad prašant jos pagalbos, reikia aukoti gėles ir saldumynus. Skamba kiek archajiškai, bet kodėl nepabandžius?

 

Jūsų asmeninė šventvietė

 

Iš tiesų ypatinga, energetiškai jus pakraunančia vieta gali būti tiesiog jums asmeniškai artimas ir mielas gamtos kampelis ar šventvietė, kurioje jaučiatės ypatingai atsipalaidavę ir arčiausiai Dievo.

 

Galbūt tai bus mylimas ąžuolas, nuo vaikystės lankomas piliakalnis, apleistas šaltinėlis ar maža bažnytėlė šalia namų. Svarbiausia, kad jums ta vieta būtų „šventa“ – skatinanti atsipalaiduoti, atverianti širdį ir kelią į patį save.

 

Maldos galia – stebuklas ar placebo efektas?

 

Į „stebuklingas“ vietas važiuojame vedini norų, svajonių, prašymų, kuriuos nuvykę išsakome. Taigi, reikalą turime ne su kuo kitu, kaip su savita malda. Žinoma, noro išsipildymui, o ypač fizinio kūno gijimui per subtiliuosius kūnus, energijos prideda ypatinga ir stipri šių vietų aura, bet visgi esmė, ko gero, slypi pačioje maldoje, o labiausia – tikėjime.

 

Nors daugelio požiūris į maldą yra skeptiškas ir gan siaurai apibrėžiantis meldimąsi kaip kažką reikalingo tik tuomet, kai papuolame į visiškai beviltiškas situacijas („na, dabar belieka tik melstis…“), nuoširdi malda gali duoti daug daugiau, o kartais – netgi kurti stebuklus.

 

Teigiamą maldų galią patvirtino ir mokslas. Meldžiantis mūsų smegenys pereina į tarpinę būseną tarp miego (lėto ir greito sapno) ir būdravimo. Tyrimai nustatė, kad maldos metu mūsų sąmonė tarsi egzistuoja atskirai nuo kūno, mes tarsi grįžtam į vaikystę. Taip pat meldžiantis mes daug geriau susikoncentruojame, atsipalaiduojame, pripildome kūną teigiamomis garsinėmis vibracijomis.

 

Jei ne šiaip davatkiškai poteriaujame, o nuoširdžiai tikime maldoje išsakomais žodžiais, visa tai prisideda prie stebuklingų pasveikimų (tai įrodo ir moksliniai eksperimentai), geresnio organizmo funkcionavimo bei teigiamos emocinės būsenos. Ką jau kalbėti apie dvasinės pilnatvės jausmą, kurį patiriame ilgesnį laiką melsdamiesi…

 

Bioenergetikai meldimosi poveikį energetiškai stipriose vietose aiškina paprastai. Malda, panašiai kaip ir nuoširdūs geri žodžiai, harmonizuoja subtiliuosius mūsų kūnus. Šiuos savo ruožtu ardo negatyvios mūsų ir aplinkinių emocijos, blogos mintys, neigiamas aplinkos poveikis bei geopatogeninės zonos. Atstačius emocinių ir energetinių kūnų balansą (o tai padeda padaryti ir pozityvia energija stipriai pakraunančios vietos), prasideda fizinio kūno gijimas.

 

Mokslininkų nuomone, visi stebuklingi išgijimai – ypatingose vietose, namuose ar tiesiog ligoninėse, yra susiję su stipru placebo efektu, kai prašantysis tiki jam duodamų vaistų, stebuklingos vietos ar magiško paveikslo gydomąja galia. Tyrimai įrodė, kad kryptingos žmogaus mintys gali įtakoti hormoninę ir imuninę sistemą, tokiu būdu sukeliant tam tikrus cheminius organizmo procesus, skatinančius ligas arba, atvirkščiai – išgijimą.

 

Taigi, čia jau mūsų pasirinkimas – tikėti racionaliai nepaaiškinamais stebuklais, kuriuos sukuria malda ir energetiškai stiprios vietos, ar remtis moksliškai daugiau ištyrinėtu ir įrodytu placebo efektu, kai norai pildosi tik dėl to, kad labai tikime magiška vietos ar maldos galia. Bet kuriuo atveju – juk svarbiausia – teigiamas rezultatas, t.y. išsipildęs noras, kurį mums gali padovanoti tikėjimas ir šventų vietų lankymas.

 

Straipsnio autorė: Aurelija Veršininė, sielosnamai.lt

 

Sielos-namai-logo

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nu nu

nemanau,kad arabai susals…cigonams kaip matau nera salta tai ir jie pripras

ttt

Nudrebes biskeli ir pasibaigs.

kuku

Ateis emigrantai ir neliks tu jusu “Stebuklingu” vietu :D

Taip pat skaitykite