NASA Marso paviršiuje nufotografavo Stounhendžą?

marso-stonehengeŽemės Stounhendžas tai vienas pačių svarbiausių priešistorinių statinių, siekiantis neolito ir bronzos amžių (pastatytas apie 3100–2000 m. pr. m. e.). Jį sudaro ratu išdėstyti didžiuliai akmeniniai žiedai. Iki šiol nėra aišku, kas ir kodėl pastatė Stounhendžą.

 

Tačiau visai neseniai tyrėjai aptiko, kad mūsų Stounhendžas Saulės sistemoje gali būti ir ne vienintelis unikalus kūrinys.

 

Astronomai kartu su Marso tyrinėtojais naujausiuose NASA atsiųstose nuotraukose pastebėjo stebėtinai panašų į Stounhendžą objektą. Pirminės išvados leidžia manyti, kad pastatytas objektas yra beveik identiškas tam, kuris stūkso pietinėje Anglijoje.

 

Analizuojant palydovo nuotraukas tyrėjai priėjo išvados, kad statinys Marse kaip ir Stounhendžas vaizduoja apskritimą. Jį sudaro ratu išdėstyti didžiuliai akmeniniai blokai, už jų yra žiedo formos pylimas, o dar toliau apvali duobė.

 

marso-stonehenge2

 

“Tai tiesiog neįtikėtinas atradimas. Mes net nežinome kam buvo pastatytas Stounhendžas Anglijoje, o dabar suradome beveik tokį patį objektą tik kitoje planetoje” – susižavėjimo neslėpė vienas iš tyrėjų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kryptis, kuria išdėstyti akmenys Anglijoje, leidžia spėti, kad kompleksas naudotas astronominiais tikslais (vasaros saulėgrįžą virš Kulno akmens pakyla saulė), nors ši teorija ir nėra iki galo įrodyta.

 

Tačiau kas, kaip ir kam pastatė panašius luitus Marse kol kas tyrėjai ir astronomai nežino.

 

2013 metais NASA patvirtino, kad maždaug prieš 3 milijardus metų Marsas turėjo tankią atmosferą, o jo paviršiuje egzistavo skysto vandens telkiniai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 



 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite