Kokią maginę reikšmę turi slenkstis?

slenkstisTam tikri maginio suvokimo aspektai yra neatskiriama žmogiško pasaulio suvokimo dalis. Dar ryškesnis magiško suvokimo atvejis – įvairūs prietarai, kurie dažnai egzistuoja, kaip senesnio, jau nesąmoningo maginio supratimo apraiška. Apie slenkstį jau nuo senų senovės yra daug prietarų. Jis tarsi simbolizuoja ribą tarp šio ir ano pasaulių. Kalbama, kad šią ribą peržengti reikia labai atsargiai.

 

Kokią maginę reikšmę turi slenkstis ir kaip tą magiją galima panaudoti šiandien? Nuo senovės slenkstis buvo asocijuojamas su perėjimu tarp gyvųjų ir mirusiųjų pasaulių. Todėl, statydami namus po slenksčiu būtinai pakasdavo kokią nors auką. Vištą ar kokį šiaip amuletą.

 

Laikoma, kad slenkstis padeda atsikratyti neigiamų emocijų, ilgesio, liūdesio. Tam reikia tiesiog kažkiek pasėdėti ant slenksčio.

 

Negalima pradėti tvarkyti grindų nuo slenksčio, nes galite į namus parsivesti nelabą dvasią. Draudžiama taip pat šiukšles per slenkstį mesti – tai žadėjo skurdą.

 

Negalima nieko perduoti per slenkstį, ypač pinigų ar duonos su druska, nes iš namų išeis sėkmė ir gerovė.

 

Negalima kalbėtis per slenkstį – laikoma, kad toks pokalbis greitu laiku gali pavirsti į rimtą barnį tarp šių žmonių.

 

Jei katė guli ant slenksčio, reiškia ji jaučia šios erdvės energetiką. Laikoma, kad katės maitinasi negatyvia energija ir sugeba nuimti negatyvą.

 

Suklupti ant slenksčio reiškė nesėkmingą kelionę. Tokiu atveju kelionėje gali atsitikti kas nors nemalonaus.
Per vestuves priimta, kad jaunasis perneša jaunąją per slenkstį. Šis paprotys nukreiptas į šeimos laimę ir gerovę šiuose namuose.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Slenkstis girgžda – blogas požymis. Tai reiškia besiartinančią ligą ar mirtį. Tokiu atveju mūsų protėviai stengdavosi kaip galima greičiau sutaisyti slenkstį, kad mirusiųjų dvasios negirgždėtų ir neprišauktų nelaimės.

 

Autorė: Roma Viciene, šaltinis: Mėnesiena: Būrimas kortomis

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
NSOOO

Kiek tai tiesos manot? is dalies gal kazkiek ir yra

Taip pat skaitykite