Kvantinė fizika įrodo: gyvenimas tęsiasi amžinai

mirtis-kvantine-fizikaJAV išleista knyga „Biocentrizmas. Gyvybė ir sąmonė – tikrosios visatos prigimties pažinimo raktai“. Knygos autorius mokslininkas Robertas Lanca (Robert Lanza) neabejoja, kad gyvenimas nesibaigia kūno mirtimi, o tęsiasi amžinai, rašo respublika.lt.

 

R.Lanca – regeneracinės medicinos specialistas ir firmos „Advanced Cell Technology“ vadovas. Anksčiau jis garsėjo kamieninių ląstelių tyrinėjimais, jam pavyko keletas eksperimentų klonuojant nykstančių rūšių gyvūnus. Bet prieš keletą metų mokslininkas susižavėjo fizika, kvantine mechanika ir astrofizika. Iš viso to gimė naujojo biocentrizmo teorija, kurią profesorius ir propaguoja.

 

Pagal jo teoriją mirties nėra. Ji – iliuzija, atsirandanti žmonių sąmonėje. O atsiranda todėl, kad žmogus sutapatina save su savo kūnu, žino, kad anksčiau ar vėliau kūnas mirs, ir mano, kad mirs drauge su juo. O iš tiesų sąmonė egzistuoja už laiko ir erdvės ribų, gali būti bet kur – ir žmogaus kūne, ir už jo.

 

Tai puikiai derinasi prie kvantinės mechanikos dėsnių, pagal kuriuos kokia nors dalelė gali atsidurti ir šen, ir ten, o kokio nors įvykio variantų gali būti daugybė, kartais nesuskaičiuojama. R.Lanca tiki, kad egzistuoja daugybė visatų, kuriose ir realizuojasi visi įmanomi įvykių variantai.

 

Vienoje visatoje kūnas mirė, o kitoje toliau gyvena, perėmęs sąmonę, kuri nutekėjo į tą visatą. Kitaip tariant, mirštantysis, lėkdamas garsiuoju tuneliu, patenka ne į pragarą ar rojų, o į tokį patį pasaulį, kuriame gyveno, tik vėl gyvas. Ir taip – iki begalybės.

 

Tie fizikai ir astrofizikai, kurie samprotauja apie paralelinius pasaulius, t.y. mano, kad visatų yra daug. „Multiverse“ (multivisata) – taip vadinasi jų ginama mokslo koncepcija. Jie tvirtina, kad nėra fizikos dėsnių, pagal kuriuos nebūtų įmanomas paralelinių pasaulių egzistavimas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pirmasis apie juos 1895 m. prakalbo fantastas Herbertas Velsas (Herbert Wells) apsakyme „Durys sienoje“. O po 62 metų jo idėją disertacijoje išplėtojo Prinstono universiteto absolventas Hju Everetas (Hugh Everett). Jos esmė: kiekvieną akimirksnį visata skaidosi į nesuskaičiuojamą daugybę panašių į save.

 

O jau kitą akimirką lygiai taip pat skyla ir tos „naujagimės“. Kiekviename iš tų pasaulių egzistuojate jūs. Viename – skaitote šį straipsnį, kitame žiūrite televizorių. „Postūmis pasauliams daugintis – mūsų poelgiai, – aiškino H.Everetas. – Vos padarome kokį nors pasirinkimą, viena visata virsta dviem, su įvairiais likimo variantais“.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kad mūsų visata ne vieniša, liudija ir duomenys, gauti kosminiu Planko teleskopu. Jų pagrindu mokslininkai sudarė tiksliausią mikrobangų fono, vadinamojo reliktinio spinduliavimo, išlikusio nuo mūsų visatos gimimo akimirkos, žemėlapį. Ir pamatė jame daugybę tamsių vietų – kažkokių skylių ir ilgų proplėšų.

 

Taigi, vietų – kitų visatų, į kurias pagal naujojo biocentrizmo teoriją galėtų nuskrieti siela, – daugybė. O ar ji pati egzistuoja? Amžinos sielos egzistavimu neabejoja profesorius Stiuartas Hamerofas (Stuart Hameroff) iš Arizonos universiteto. Jau pernai jis paskelbė radęs įrodymų, kad žmogaus sąmonė po mirties neišnyksta.

 

S.Hamerofo manymu, žmogaus smegenys – tobulas kvantinis kompiuteris, siela arba sąmonė – informacija, sukaupta kvantiniu lygiu. Ji gali būti perduota: kūnui žuvus, kvantinė informacija susilieja su mūsų visata ir ten egzistuoja visąlaik. O biocentristas R.Lanca įrodinėja, kad ji išskrieja į kitą visatą.

 

Vadinasi, nieko iš principo naujo R.Lancos biocentrizme nėra – apie pomirtinį pasaulį seniai kalba religija. Mokslininkui tik lieka prie jos pritaikyti savo koncepciją, juk kol kas Dievo vaidmeniui joje vietos nelieka.

 

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
13 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
meduza

idomu hmm

Inkognito

Pirmiausia reikia įrodyti, kad tos kitos visatos egzistuoja,o tada jau bus galima ir samrotauti apie įmanomus variantus. Kol kas tikrai žinome tiktai, kad mūsų visata egzistuoja tai ir galvokime kokiu būdu tas nemirtingumas gali pasireikšti jos fizikinėse dedamosiose.Tokio kaip amžino ištisinio nemirtingumo negali būti, nes net žemės planeta yra mirtinga,atėjus laikui ją praris saulė,prieš tai išgarinus jūras ir vandenynus bei sunaikinus viską kas joje egzistuoja. Reiškia jau žemės masteliu nieko amžino negali būti.Pati saulė ir galaktika taip pat mirtinga kaip ir saulės sistema,kaip kad saulė išdeginusi vandenilio atsargas išsiplės ir tai ką mes vadiname savo gyvenama erdve dings amžiams.Nes ir… Skaityti daugiau »

ArthurHyuga

Nemanau kad įmanoma tai įrodyti kol neesi miręs…

Mona

Nelabai suprantu kur dr Lanca teiginiai, o kur zurnalisto savi interpretavimai?.. ;)

ZippY

Zmones, jusu komentarai nieko verti, nieko nenusimanot. mirsit ir pamatysit… Viskas cia senai zinoma kad kazkas egzistuoja po mirties

.

Čiaudėjant mes kažkiek sekundžiu buname negyvi. Mes tada mantėme tuštumą ir tiek. Tas pats kaip miegoti ir nieko nesapnuoti.

qrwa

,,Vienoje visatoje kūnas mirė, o kitoje toliau gyvena, perėmęs sąmonę, kuri nutekėjo į tą visatą.” MARAZMAS, 30-mečiui mirus vienoje visatoje jis teleportuojasi į kitą visatą, kur 30-metis gyvas ir jo sąmonė toliau kūne??? O kaip su tos kitos visatos 30-čiu kūnu? Iš kur jis? Kas jame buvo iki mūsų visatos sąmonė į jį teleportavosi? Visiškas briedas.

ups..

tAi teleportavesis zmogus pradeda nauja gyvenima naujam kune ir senojo nebeprisimena,auga vel nuo kudikelio,,,

Aurimas

Tai kur to veikėjo pasakojimas, kuris buvo patyręs autokatastrofą ir rašė anomalijoj? Ar jau baigėsi kūrybiniai sugebėjimai?

Devil

ave Satani džyzuz :)

:D

nesupratau? :DDD ka cia reiskia?

mangirdas.bu

Tu pats rezisierius, scenaristas, bei aktorius. Tavo keliai nezinomi kai eini belekur, kai pasirenki viena varianta is keliu.
Tarkim tu pasirinkdamas kaskoki tai kelia jau pradejai eit ta puse, poto tau tik vienas po kito vis skirtingi variantai atsiranda, vienas po kito.
Taip tu is pradziu viska surezisavai, sukuriai scenariju ir pradejai jame dalyvaut

LMT

Kodel gi ne?.jeigu mes esam isskaidytos milzinu dalys, tai po sio kuno mirties ir griztam I juos

Taip pat skaitykite