Žmonės-albinosai Afrikoje medžiojami, pjaustomi ir žudomi

albinosaiMedžiojami it gyvuliai ir savo pačių šeimų parduodami už dešimtis tūkstančių eurų – Tanzanijos albinosai kovoja už išlikimą po to, kai vietiniai šamanai paskelbė, kad įgimto pigmento melanino neturinčių žmonių kūno dalys neša laimę.

 

Pasklidus absurdiškam gandui, už medžiojamus išskirtinės išvaizdos albinosus juodojoje rinkoje siūlomos milžiniškos pinigų sumos. Pavyzdžiui, už bet kurią baltaodžio galūnę prašoma nuo 3 iki 4 tūkst. dolerių, o už „visą komplektą“, t. y. visą kūną, mokama net 75 tūkst. dolerių.

 

Dėl tokių milžiniškų sumų skurdžioje Tanzanijoje albinosai yra nuolat puldinėjami. „Medžiojotai“ staigiai nupjauna ypatingos išvaizdos žmonių rankas arba kojas, dažnai „baltieji žmonės“ būna tiesiog pagrobiami.

 

Albinizmas – įgimta būklė, kai odoje, plaukuose ir akyse nėra pigmento melanino. Dėl šios priežasties oda būna visiškai blyški, plaukai balti, akys dažniausia raudonos spalvos. Tanzanijoje net vienas iš 1400 gyventojų yra albinosas, kai Vakaruose šis pigmento nebuvimas organizme pasitaiko vienam iš 20 tūkst. žmonių.

 

Albinizmo dažnumas šioje šalyje pasitaiko dažniau nei įprasta dėl artimų giminaičių dauginimosi tarusavyje. Atsiskyrusiose, negausiose, bet griežtai valdomose bendruomenėse tai laikoma norma. Iki šiol užfiksuota, kad šioje šalyje atakas išgyveno 59, o nužudyti buvo 74 albinosai. Tačiau net mirusieji nėra saugūs: jau 16 „baltųjų žmonių“ kapų buvo iškasti, o kūnai pagrobti.

 

Paskutinė kraupi ataka prieš albinosą buvo užfiksuota gruodžio mėnesį, kai ketverių Pendo Emmanuelle Nundi buvo pagrobta iš savo namų. Baltutėlės mergaitės tėvas ir dėdė, kilus įtarimų prisidėjus prie mažametės dingimo, buvo suimti. Tačiau, nepaisant to, kad už bet kokią informaciją apie pagrobtąją buvo pasiūlyta beveik tūkstantis eurų, o įtariamieji buvo suimti, mergaitė neatsirado.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vietinėje aplinkoje dirbantys Jungtinių Tautų savanoriai abejoja, kad dar kada nors pamatys Pendo: „Jei tikėsime išgyvenusiųjų istorijomis, mergaitės mirtis buvo arba bus žiauri.“

 

Mwigulu Matonange‘as pasakoja, kad jis buvo vos dešimties metų, kai jį einantį iš mokyklos užpuolė du vyrai, kurie be gailesčio nukirto berniukui ranką ir su „laimikiu“ staigiai nėrė atgal į džiungles.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Aš buvau laikomas kaip skerdžiamas ožys“, – apie žiaurią patirtį pasakojo M. Matonange‘as.

 

Jungtinių Tautų savanoriai pasakoja, kad milžiniškas pavojus gresia ne tik jauniesiems albinosams.
Miegančią 38-erių albinizmu sergančią moterį su mačete užpuolė jos vyras su dar keturiais „pagalbininkais“. Aštuonmetė albinosės dukra matė, kaip jos tėvas išneša nukirstą motinos ranką.

 

Tanzanijoje gyvenantys albinosai baiminasi, kad tapo masalu pasipelnyti siekiantiems užpuolikams. Juk užmokestis už „laimę nešančias“ jų kūno dalis kone tris kartus viršija vidutinį šalies darbo užmokestį.

 

„Dabar mes stebime kraupias situacijas, kai patys tėvai parduoda savo vaikus. Su kuo mes kovojame, kai parduodamas savas kraujas?“ – klausia už albinosų teises kovojantis Josephatas Torneris.

 

J. Torneris, kuris pats serga albinizmu, teigia, kad žmonės nori praturtėti žudydami kitus. Kaip jis pats sakė, „mes lyg nykstanti rūšis“.

 

Vyras neatmeta galimybės, kad už masinį žudymą atsakinga įtakinga ir slapta grupuotė.

 

J. Tornerio teorijai pritaria ir kanadietis Peteris Ashas, kuris Tanzanijoje įkūrė labdaros organizaciją „Po ta pačia saule“ (angl. „Under the same sun“).

 

„Tokioje šalyje kaip Tanzanija, kuri yra 25 skurdžiausia šalis pasaulyje, tik politikai ir verslininkai turi pakankamą kapitalą atsiskaityti su žmogaus kūno dalis medžiojančiais užpuolikais“, – nemenkus kaltinimus metė kanadietis. Per visą laiką vos 10 žmonių už albinosų medžiojimą buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, tačiau nė vienas iš jų nebuvo „pirkėjas“.

 

„Teisiami buvo tik užpuolikai ir raganiai. Ir net tuomet, kai grėsdavo mirties bausmė, sulaikytieji neišduodavo, kam buvo gabenamos kūno dalys“, – detalizavo P. Ashas.

 

Jungtinių Tautų atstovai pastebi, kad šalyje artėjant rinkimams albinosų užpuolimų jau dabar padaugėjo, nes dauguma įtakingų politikų bendradarbiauja su raganiais, kurie žino, kas gali atnešti sėkmę…

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Evaldas

Ten tas Afrikos atsilikusias tautas nusluot nuo pavirsiaus reikia.

$$$$$$$

zmones yra jega :D

Taip pat skaitykite