Ateityje tapsime virtualiomis asmenybėmis

virtualhumanGal prieš penketą metų vienas televizijos kanalas gana dažnai rodydavo tokią reklamą: jaunuolis kalbasi su savo senele, kuri atrodo maždaug… 20 metų. Vaikinas sako, kad viskas, ką močiutė turi sava, – tai jos dantys, nes ji naudojo labai gerą dantų pastą. O visos kitos kūno dalys jai jau … pakeistos.

 

Tada tokia reklama žmones tik linksmai nuteikdavo. Tačiau mūsų dienomis ta fantastika jau tampa realybe. Sparčiai tobulėjant genų inžinerijai, kuriant vis naujas technologijas, jau atsiranda galimybės žmogaus išvaizdą pakeisti taip, kad jis ir pats neprisimins, koks buvo gimęs. Tą žmonijai žada XXI amžius.

 

Natūralių neliks

 

Specialistai sako, kad sparčiai tobulėjant technologijoms ir pingant plastinėms operacijoms, po kelių dešimtmečių neliks nė vieno “natūralaus” žmogaus – kiekvienas savo kūną su chirurgų pagalba vienaip ar kitaip bus pakeitęs. Tai, kad operuojant pakeičiama žmogaus nosis, lūpos, ausys ir kitos kūno dalys, – girdėjome ir matėme kiekvienas. Šiandien chirurgai jau sugeba padidinti ar sumažinti moterų krūtis, pašalinti pilvo riebalų sluoksnį ir t.t.

 

Tokios klinikos dabar jau yra kone kiekviename stambesniame mieste, o plastinių operacijų chirurgų paslaugomis naudojasi ne vien kino žvaigždės, bet ir paprasti žmonės. Gerai atrodyti nori kiekvienas, todėl šiam reikalui negaili pinigų nei moterys, nei vyrai.

 

Ne retenybė, kai chirurgas pagal paciento pageidavimus sukuria veidą iš naujo. Plastinių operacijų paprastumas jas jau padarė populiaresnes nei visos kitos kūno formas reguliuojančios procedūros: kam vargti su treniruokliais, jei tau už porą tūkstančių dolerių, panaudodamas silikoninius implantantus, chirurgas gali suformuoti kultūristo išvaizdą?

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Arba kam ta daugybė masažų bei įvairiausių kitokių procedūrų, jei nepageidaujamas raukšles galima panaikinti… odos timptelėjimu?

 

Žinoma, tokių operacijų, kurioms besiryžtantys žmonės siekia kūno grožio, jo tobulumo, – nepavadinsi blogybe. Gal dažniau tik užgaida, lengvabūdiškumu. Tačiau iš tikrųjų šiandien jau būna ir blogiau…

 

Bjauroja savo kūną

 

Atsiranda vis daugiau žmonių, kurie dėl originalumo ryžtasi ne gražinti, o visaip bjauroti savo kūną – veidą, figūrą, visą išvaizdą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Paprastai chirurgai prieš tokias operacijas pacientams pataria dar pasikalbėti su psichiatru. Deja, paciento norai plastikos chirurgui – verslininkui yra įsakymas.

 

Jau kuriamos firmos, siūlančios savo paslaugas norintiems kuo bjauriau atrodyti. Pavyzdžiui, JAV jau pagarsėjęs kūno bjaurojimo modelis – žmogus driežas, vardu Erikas Spreigas.

 

Šio modelio herojus nuo vaikystės labai mėgo komiksus apie žmones mutantus. O kai jam sukako 18 (prieš 10 m.), plastinėmis operacijomis pats savo išvaizdą pradėjo formuoti panašią į roplio.

 

Visą kūną jis padengė žaliomis tatuiruotėmis, nutekino dantis, kad šie būtų smailūs, užsiaugino nagus, virš antakių po oda “įmontavo” eiles skrituliukų, kurie atitinka driežo kūno ataugas, net paprašė chirurgą padaryti dvišakį liežuvį… Šiuo metu Erikas suka galvą, kokiu būdu jam “užsiauginti” uodegą.

 

Aišku, išgirdę apie tokį žmogiškos išvaizdos modeliavimą, dažnas pagalvojame, jog tam vyrukui sutrikęs protas. Bet… neskubėkime! Erikas yra universiteto dėstytojas, ruošiasi kurti šeimą. Beje, jo draugė tiesiog pakerėta mylimojo išvaizdos ir pati svajoja pasekti jo pavyzdžiu – tapti drieže. Žavisi Eriku driežu ir jo studentai. Kai kurie net didžiuojasi, kad jiems dėsto tokia “įžymybė”. O juk tai ir parodo ateinančių kartų požiūrį į žmogaus išvaizdą ir grožį.

 

Toks pavyzdys atrodytų kurioziškas, jei jis būtų vienintelis. Deja, tokių asmenybių, kurių netenkina žmogiškasis pavidalas, jau yra tūkstančiai! Jie kiša po oda įvairiausius implantus, net paaugliai – širdeles, kamuoliukus, žvaigždutes… O suaugusieji – net ragus! Žmonės kaip tik įmanydami bjauroja savo kūną, kad būtų originalūs, vieninteliai.

 

Šviečiančios gražuolės

 

Mokslas nestovi vietoje, tad asmenims, norintiems pagražinti, pakeisti savo išvaizdą, bus pasiūlytos ir kitokios kūno modifikavimo galimybės. Jau aišku, kad daugybę jų pateiks genų inžinieriai.

 

Pavyzdžiui, jau žinoma, kad genetikams pavyko sukurti tamsoje šviečiančias dekoratyvines žuveles, žalios spalvos peles… Netoli tas laikas, kai panašūs eksperimentai bus atliekami su žmonėmis.

 

Mokslininkai tvirtina, kad, įvedus į žmogaus genomą, pvz., medūzos ar jonvabalio genus, pastarojo oda irgi pradėtų švytėti pereinamomis spalvomis. Sunku net įsivaizduoti, kokių efektų savo kūnui tokiais atvejais sugalvotų žmogus! Visiškai tikėtina, kad po dešimties metų moterų grožio konkursuose gražuolės jau žavės ne vien veidu ir figūra, bet ir spinduliuojančiomis kūno spalvomis ar kibirkščiuojančiais plaukais!.. Aišku, kad tada konkursuose varžybos vyks jau ne tarp tikrų gražuolių, o tarp plastinių operacijų chirurgų bei genetikų.

 

Tačiau ir čia dar ne viskas. Sumaišius gyvulių ir žmogaus genus, gali išeiti neįsivaizduojamos kombinacijos: žmogus su dėmėta leopardo oda, vaikas su išsipūtusia plaukuota uodega arba pagyvenusi dama pilkučiu pelės kailiuko kūnu (beje, jau yra ištirta, kad pelės genomas labai mažai tesiskiria nuo žmogaus genomo)…

 

Nors tokių hibridų “gamyba” mums kol kas atrodo juokinga fantazija, tačiau – ne pseudomokslininkams. Tam jau viskas paruošta!

 

Visiškai suprantama, kad tokiems eksperimentams griežtai priešinsis įvairios visuomenės institucijos, bažnyčia. Juo labiau kad niekas tokiu atveju negalėtų garantuoti, į kokias rankas gali patekti tokios laboratorijos. Ir iš viso: kas laukia žmonijos, kai šitaip žiauriai koreguojama žmogaus išvaizda?

 

Virtualūs žmonės

 

Kur kas humaniškesnį žmogaus išorės pakeitimo metodą šiandien tiria Amerikos mokslininkai. Humaniškesnis jis bus tuo, kad žmogus galės likti toks, koks yra, tačiau aplinkiniai jį matys visai kitokį. Prieš kitų akis žmogus galės pasirodyti, koks tik panorės: bokso čempionas, lieknutė gražuolė ar net… medis!

 

Tokie efektai visiškai realūs. Juos įmanoma sukurti panaudojant kompiuterinę techniką. Ir tai jau nebus žaidimas, kuris, beje, šiandien praktikuojamas, kai kompiuterinėmis programomis sukuriama norima asmenybės išvaizda ir transliuojama patikliems pašnekovams. Ne, tai bus daug rimčiau. Virtualūs žmonių pavekslai sups mus visur – gatvėje, darbe, teatre, kavinėje, stadione…

 

Mokslininkai sako, kad iki tokios naujos realijos sukūrimo liko keli žingsniai. Tam reikalingi procesoriai greitai taps tokie maži, kad galės tilpti net… drabužio audinyje. Vietoje monitoriaus bus naudojami akiniai arba kontaktiniai lęšiai. Visus žmones jungs “tinklas”, panašus į internetą, ir realybė visam laikui susimaišys su “virtualija”. Žmogus galės aplinkinių žvilgsniui sukurti tokį savo paveikslą, kokį pats panorės. Jį bus galima keisti, modifikuoti be jokios ribos, pagal norą, be plastinių operacijų.

 

Arba bus galima sukurti visai abstrakčią asmenybę ir paleisti ją “laisvam plaukiojimui”…

 

Virtualiosios tikrovės aktyvus kūrėjas – Amerikos mokslininkas Reimondas Kurcvailas tvirtina, kad ateityje mes pamatysime daugybę virtualių asmenybių. Jis sako: “Iki 2020 metų mes kol kas dar atskirsime, kas mus supa – realybė ar “virtualija”. O štai sulaukę 2030-ųjų, kai mokslininkai jau sugebės kurti ir pojūčius, riba tarp realybės ir “virtualijos” galutinai išnyks…”

 

Tiesą sakant, baugu įsivaizduoti save tokiame pasaulyje. Kita vertus, jei ateitis bus būtent tokia, tai žmogui neliks daugelio problemų. Galėdamas pakeisti savo išorę kokia panorėjęs, tikrovėje jis atrodys bjauriai… Net praustis nereikės, nes aplinkiniai matys jį gražų, tobulą.

 

Tad belieka tikėtis, kad žmonija pati sureguliuos šias problemas (nepaisydama, ką sugeba mokslininkai) ir naujas technologijas sieks panaudoti savo naudai, o ne nepataisomai žalai, vedančiai prie žmogaus egzistencijos žlugimo.

 

Parengė: Vetusta Prišmantienė, klaipeda.daily.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
lt133

graži mergina :)

ttt

Iš esmes taip iš esmes nes yra tu daug labai daug natūralių bet yra ir noliferių kurie norės gyvai pabendraus viskas priklauso nuo savęs ir savo noro.

Taip pat skaitykite