Rastas nepaaiškinamas gyvis sutrikdė mokslininkus ir užminė mįslę

Peru Amazonijoje atrasta keista gyva organinė tinklinė struktūra. O kas ji tokia, negali pasakyti net mokslininkai. Nematytą gyvį sudaro centrinė smailė, kurią juosia tinklo pavidalo tinklinė “tvorelė”. Jį netoli Tambopatos tyrimų centro (Peru) kitapus vandeniui nepralaidžios medžiagos pastebėjo Džordžijos technologijų universiteto baigiamojo kurso studentas Trojus Aleksanderis (Troy Alexander). Netrukus vaikinas rado ir daugiau taip pat atrodančių gyvių. Įdomu tai, kad mokslininkai yra visiškai sutrikę ir nežino, koks tai gyvis.

 

 

Gyvius studentas nufotografavo ir tinklalapyje “Reddit” paprašė mokslininkų pagalbos identifikuojant šį maždaug 2 cm skersmens sutvėrimą, nes Tambopatos tyrimų centre to padaryti niekas nesugebėjo. Paties radinio autoriaus spėjimu, “šios struktūros viduje galbūt padėti kiaušiniai arba tai yra kažkokio sutvėrimo lėliukė”.

 

Makdžilo universiteto (McGill University) arachnologas (vorų tyrinėtojas) Chrisas Badlas (Chris Buddle) pareiškė, kad radinio identifikuoti negali nei jis, nei kuris nors iš jo kolegų. “Nė neįsivaizduoju, kas čia, – portalui “LiveScience.com” prisipažino Ch. Badlas. – Tai labai rimta ir žavinga mįslė.”

 

“Neturiu jokių idėjų, kas tai galėtų būti”, – jam antrina Amerikos gamtos istorijos muziejaus Niujorke kuratorius-emeritas Normanas Platnikas (Norman Platnick).

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

“Reddit” skaitytojai spėliojo, kad tai galbūt kokio nors drugio kokonas, o gal paini vorų kiaušinėlių gynybos sistema, galbūt netgi kurios nors rūšies grybų vaisiakūnis.

 

Jei paaiškėtų, kad tai – nauja rūšis, toks faktas labai stebinti neturėtų. Manoma, kad drėgnuosiuose Žemės atogrąžų miškuose egzistuoja milijonai dar neatrastų nariuotakojų rūšių. Nariuotakojai – rūšių skaičiumi gausiausias gyvūnų karalystės tipas, kurio atstovai turi kietą išorinį šarvą. Nariuotakojams priskiriami taip pat ir vabzdžiai bei voragyviai (vorai, erkės).

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
joske

ten voro kiausiniai. kaip tik vakar ziurejau laida.

Wellin

Naujas zveris

liolik

Cia mano augintinis is akvariumo pabego :)

siela

o kur Youtube kad ir menkas kanalas turi egzistuoti.

klajūnas

alien

ttt

Gal koks voras su sparnais? :)

CoooD

Naujos rusies voras…

Taip pat skaitykite