Area 51 darbininko išpažintis: ten tikrai buvo ateiviai

Iš ties tai didžiulė negyvenama teritorija Nevadoje, apie 15 mylių į pietus nuo išdžiuvusio Groom ežero, apie 90 mylių į šiaurę nuo Las Vegas, prijungta prie JAV oro pajėgų bazės “Nellis”. Vien vadinamoji “neskraidymo zona” apima apie 1000 kv. mylių ir visa sritis griežčiausiai saugoma, neprileidžiant stebėtojų arčiau, nei per šūvio atstumą.

 

O ten už tvoros, – prabangiai išsikerojusi paslaptinga šalis, su masyviais angarais ir pastatų kompleksais, kurių egzistavimą patvirtino Tarybų Sąjungos žvalgybinio satelito nuotrauka, 1988-ais pasklidus po pasaulį. JAV vadovybė nei paneigė, nei pripažino nieko, susieto su “Sapnų šalimi”, tačiau prezidento George W. Bush įsakymu, nuo 2002-ųjų metų “vietovės prie Groom ežero” įslaptinimas buvo pratęstas, “užtikrinant šalies nacionalinį saugumą”.

 

Gal užtenka to, kad minėta teritorija – Nevados vietovė bandymams Nr.51 – priklauso karinių oro pajėgų skrydžių testavimo centrui. Teigiama, čia išmėginami įmantriausi lėktuvai ir kita karinė technika, neretai susieta su vadinamaisiais “juodo biudžeto” projektais. Bazė įkurta 1954-ais ir tiksliai žinoma, kad joje buvo testuojamas žvalgybinis lėktuvas U-2, vėliau tapęs tikra “įžymybe”. O taip pat “Juodasis paukštis” SR-71 bei naikintuvas F-117 buvo konstruojami ir skraidinami zonoje Nr.51.

 

Reiktų pastebėti, kad didžiuliai išdžiuvusių ežerų plotai idealiai tinka, kaip natūraliai lygus kietas paviršius lėktuvų pakilimui ar nusileidimui. Kita palanki savybė ta, kad gyventojų tankumas šiame Nevados krašte – vos vienas žmogus į kvadratinę mylią. Tačiau devintame dešimtmetyje link “zonos 51” patraukė daugybė “turistų”, ufologų, smalsuolių, kurie liudija stebėję ten švytinčių objektų pasirodymus, kažkam netgi pavyko užfiksuoti vaizdajuostėje neįprastą, skraidančią lėkštę primenantį objektą šalia angarų. Gaila, filmuota buvo iš tolimo atstumo, tad pritrauktas vaizdas nėra tikslus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

“Draudžiama zona” aplink bazę palaipsniui išsiplėtė, buvo uždaryti privažiavimai prie vietų, iš kur nors kiek geriau matosi bazės kompleksai, o jų nemažai naujų pastatyta nuo pat 1980-ųjų metų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Bet turbūt niekas kitas taip neišgarsino “51-osios zonos” kaip ramaus būdo fizikas Bob Lazar. 1989-ųjų lapkritį žymi Las Vegas televizijos stotis “KLAS-TV” rodė seriją ufologinių laidų ir vienoje, žurnalistas bei vedantysis George Knapp pristatė šešėlyje pasislėpusį asmenį vardu “Dennis”. Laidos svečias teigė dirbęs ypač slaptame projekte “Galileo”, Nevados “51-oje zonoje” esančiame padalinyje “S-4”. Jį sudaro mažiausiai devynių angarų kompleksas, įrengtas kalno šlaite, – angarų durys priderintos prie kalvos nuožulnumo ir nudažytos maskuojančia spalva, susiliejančia su aplinkiniu reljefu. Įėjimas į “S-4” yra posūkyje už 9-ojo angaro, paslėptos įduboje.

 

Visa tai tūno šalia išdžiuvusio Papoose ežero, kalnų grandinės atskirtame nuo minėtos Groom dykynės ir visos geriau žinomos 51-os teritorijos. “Dennis” su kitais mokslininkais buvo pasamdytas išanalizuoti ir rekonstruoti nežemiškos kilmės erdvėlaivį, kažkokiu būdu patekusį kariniams daliniams ir galiausiai slaptai mažai tyrimų grupei. Sekančioje televizijos laidoje “Dennis” atskleidė savo tikrąją tapatybę ir ekrane apsireiškė romus bet atkaklus fizikas Robert “Bob” Lazar, anuomet pripažintas patikimu ir gavęs gan aukšto lygio leidimą dirbti minėtame projekte.

 

Bob Lazar

 

Dennis Mariani buvo Bob Lazar’o “bosu”, kuriam akibrokštas aiškiai ir skirtas pirmoje TV laidoje. Bob Lazar buvo pasamdytas skubotai ir netipiškai tokio slaptumo militaristinei organizacijai, bet greičiausiai tai susieta su poreikiu pakeisti trūkstamą, gal būt žuvusį specialistą. “Naujoko” tyrimų ir darbo sritis tapo erdvėlaivio variklio sistema, susieta su manipuliavimu pačia gravitacija ! Tai buvo vienas iš stulbinančių įtikinimų, kad skraidymo aparatas yra tikrai nežemiškos kilmės, nepaisant JAV vėliavėlės, priklijuotos prie erdvėlaivio korpuso.

 

Pagal Bob Lazar’o pasakojimus ir eskizus, apsireiškė tipiška skraidanti lėkštė, vidutinio dydžio, fiziko šmaikščiai pavadinta “sportiniu modeliu”. Be jos angaruose slypėjo dar bent aštuoni erdvėlaiviai, galbūt skirtingų konstrukcijų, tačiau nei vieno jų Bob Lazar tiksliai nematė, kaip ir ateivių, nes buvo griežtai apsaugos darbuotojų lydimas tik į savo darbo patalpas.

 

Nuo pat pirmojo, “anonimiško” kuklaus fiziko pasirodymo televizijoje, laida sulaukė fenomenalaus dėmesio. Didžiausios naujienų agentūros nugriebė pasakojimą ir išviešino jį tiesiog žinių laidose, skirtose milijonams žiūrovų, į kur retai patenka ufologinė informacija. Japonijos televizija tuoj pat pertransliavo pranešimą ir stulbinančiu greičiu sukūrė neilgą animacinį filmuką, pagal Bob Lazar’o pasakojimą.

 

Iki tol buvęs nežinomas, guvaus mąstymo, išradingas fizikas dabar tapo legendine asmenybe, be kurios nepilnas joks pasakojimas apie “51-ą zoną”. Žinoma, po minėtų “sėkmingų” laidų, Bob Lazar’ui nelengva buvo atrasti ramybę, tačiau jis neturėjo to gerojo pojūčio jau nuo tada, kai susipykęs su savo darbo vadovais bei apsauga, nebegrįžo į darbą, o taip pat ir į specializuotus apartamentus Nevadoje.

 

Nesutarimus su “darbdaviais” dar labiau kurstė ir vidinis Bob Lazar’o nusiteikimas, kad tokia svarbi informacija neturi būt slepiama nuo visuomenės. Galiausiai, artimų draugų skatinamas jis sutiko apsireikšti viešumoje ir iškloti visą tiesą, tokiu būdų apsaugodamas savo gyvybę – juk per savaitę tapo plačiai žinomu asmeniu, kurio dingimas jau neliktų nepastebėtas.

 

O tokia “dingimo” grėsmė buvo labai reali ir vargu ar šitoks “nepaklusnus darbuotojas” būtų lengvai išslydęs iš slaptos karinės bazės su neabejotinai griežta valdžia. Sakoma, jų telefoninio skambučio Bob Lazar sulaukė iš kart po pirmos TV laidos. Taip,vadovai buvo nepatenkinti. Laidos “žvaigždė” nutarė tą vakarą negrįžti namo ir kurį laiką slapčiomis apsistojo savo bičiulio name.

 

Iš kart po drastiško viešumo laidos, o ir laikui bėgant Bob Lazar pritraukė tiek jį palaikančius “tikinčiuosius”, tiek kritikus ir skeptikus. Bob niekad neįsitraukė į tipišką “UFO-guru” veiklą su paskaitomis ar pranašystėmis, vengė interviu ir pasirodymų, tačiau neišsižadėjo savo pareiškimo. Jis taip pat nevystė komercinės veiklos, susietos su savo “skandalingu” pasakojimu.

 

O tai ne toks dažnas atvėjis – kaip taisyklė, dauguma herojų, pagarsėjusių kur kas menkesniais “nežemiškais nuotykiais” išleidžia bent po vieną knygelę, vaizdajuosčių, plakatų, atidaro interneto svetaines su narystės mokesčiu ir pan. Bob Lazar kažkuo išsiskiria iš kitų “dalyvių slaptuose projektuose”, jo charakteris gerai atsiskleidžia neprilygstamo radijo laidų vedėjo Art Bell’o ilguose pokalbiuose. Natūraliai ramus santūrus Lazar’o būdas vargu ar pirštų mintį, kad fizikas suklastojo visą istoriją idant išgarsėtų.

 

O tai buvo vienas populiariausių teiginių, nukreiptų prieš Bob Lazar’ą. Kai kurie kritikai net netikėjo jį esant fiziku – neva Lazar’o nupasakota nežemiška skraidymo įranga pranoksta mūsų fizikos dėsnius (lyg galėtų būt kitaip). Suprantama ir tai, kad buvo forsuojama daug “atskleidimų”, siekiant pilnai diskredituoti Bob Lazar’ą, sumanant ir tokius, kaip bandymas “prikabinti” jam prostitutę. Arba teigiant, kad šis “fizikas” yra vyriausybės agentas, skirtas dezinformuoti ir pridengti tai, kas iš tiesų vyksta 51-oje zonoje. Būtent taip pilnu rimtumu nusako kai kurie kritikai – įdomu, kas iš tiesų vyksta karinėje bazėje dar svarbesnio už ateivių erdvėlaivio bandymus?

 

Kaip besiraukytų skeptikai, ar tiesiog pavydintys Bob Lazar’o “sėkmei”, jo istorija tapo etalonu “buvusio slapto mokslinio darbuotojo” tipui. Tačiau, jei pamąsčius giliau, kitokios eigos nelabai ir sumanytum. Pasamdomas žmogus, iš pašalies, arba tiesiog “kitoks” iš vidaus, kuris ateityje negalės likt ramus neatvėręs tiesos.

 

Išėjęs į viešumą jis pasakoja apie slaptą projektą, laboratoriją ar bazes, ar požeminių tunelių tinklą. Ir tokiu būdų, kaip nebūtų paradoksalu, šis “maištininkas”, ex-darbuotojas apsaugo save nuo slapto susidorojimo. Čia dėra išminties sentencija, “ir tiesa padarys jus laisvus”. Išskyrus gal atvejus, kai pasisako buvę kariškiai, išėję į pensiją, tuomet tai grynai jų sąžinės ir gyvenimo filosofijos išdava.

 

Tačiau net ir plačiausias viešumas neužtikrina pilno įtaigumo. Dažniausiai žiūrovai ir klausytojai tiesiog nepasiruošę “nežemiškoms” naujienoms. Kaip kad Bob Lazar prisimena – vieną iš pirmų darbo dienų S-4 skyriuje, stebėdamasis paklausė senbuvių: “ir kaip jums, vyrai, pavyksta išlaikyti tokius dalykus paslaptyje?”. Kažkas jų tik šyptelėjo, “Tai lengviausias dalykas pasaulyje, kokį gali išsaugot slaptai”. O nesunku pamanyti, kad nežinomasis tarnautojas teisus… ir visai ramus, kramsnodamas sumuštinį, atsirėmęs į ateivių erdvėlaivį… gerai žinodamas, kuo žmonės gali ir kuo nepajėgūs patikėti.

 

Gal būt, iš dalies savotiškas nusivylimas paskatino Bob Lazar’ą laikytis atokiau nuo triukšmingų ufologinių debatų. Dabar jis gyvena provincialioje vietovėje, gan kukliame name, prie kurio sunku ir prisigauti netvarkytu purvinu keliu. Ir tai greičiausiai privalumas, nes mažai šansų, kad atsibels smalsuoliai norėdami “ištirti” kas gi tas fizikas ir jo skraidanti lėkštė.

 

Užtai Bob Lazar’ą neretai aplanko vyriausybinės kontrolės atstovai, patikrinti, ar kartais jis nestato atominės jėgainės namo palėpėje. Tačiau niekas nesumanė iškelti buvusiam dalyviui bylos už tokio mąsto šmeižtą – tikrą viešą iššūkį vyriausybei bei karinėms struktūroms. O gal tą “šmeižtą” galima buvo lengvai demaskuoti, tiesiog atvėrus bazės vartus ir parodžius, kad jokių skraidančių lėkščių ten nėra?

 

Na, laimei, ne viskas karinių padalinių rankose. Daugybė skirtingiausių žmonių, iš netikėčiausių pasaulio kampelių praneša apie susidūrimus tiek su nežemiška skraidymo įranga, nutūpusia kur lauke, tiek su pačiais ateiviais – kas tapo vadinama artimaisiais trečiojo laipsnio kontaktais. Net ir skeptiškiems ufologams teko pripažinti šį terminą dėl milžiniško kiekio pranešimų.

 

Dramatiškiausi iš tokių susidūrimų tapo vadinami “pagrobimais” (abductions), kai žmonės teigė buvę paimti, neretai prieš savo valią, į ateivių erdvėlaivius ar net nuskraidinti į kitas planetas. Labai dažnai šie reiškiniai vykdavo sapno arba “labai tikroviško” sapno metu, taigi dažniausiai naktį miegant. Bet, pilnam abstulbimui, tai atsitikdavo ir pačiu normaliausiu budriu kasdienybės metu.

 

Pagr. informacijos šaltinis: nso.lt

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Matt

Pas joki biciuli jis nebutu pasislepes,mano manymu tie darbuotojai yra nuolat sekami, klausomi ir tt. Tiesiog neimanoma isgyventi…

ropke

ir dar kitas dalykas lekste tikrai jokia nenukrito. kazkadaise tikejau tuom, metai bega , mastymas keiciasi( tobuleja), ateiviu kosmines lekstes ne kokie bojingai nedadaryti kad kristu. kitas dalykas kas iskart krito i aky, pas lekste ratai, kaip lektuvo, susiskleide sasi, nu pasakos grynos. o amerikieciam tikrai dar ne pagal nosi tokias lekstes sukurt, aplamai dar tam net ir laikas neatejes. pas ateiviu kosminius laivus jokiu ratu nera. laivai veikia kazkokiu tai gravitacijos principu, ramybes busenoj laivas gali but pakiles nuo zemes , ar ten galbut kazkokios kojeles butu, pvz. kaip zvaigzdiu karuose, ir tai mazai tiketina. tie ratai tai juokingai… Skaityti daugiau »

Sheilla366

Tai gal dave pralekt koks marsietis skraidancia lekste :DDD Nes jau nupasakojai lyg butum mates ir zinotum kaip ten tie mechanizmai veikia :D

Alydyshas

kodel sedetu…taigi amerikonu pozicija visada tokia buvo…nereguoti i nieka… o kai i ji niekas nereguoja tai kolegos mokslinikai juokiasi…
va snaudenas tai sudo prisnekejo…tai paims kaip pavyzdi ji…kad daugiau taip nebutu…

Istillrighthere

Pamiršo paminėti, jog Bob’u buvo mėginta nusikratyti :)

Megejas

Jei butu ce tiesa parasyta, nespetum net perskaityti kai jau puslapis butu istrintas :D

Legatas

gal juokaujate jei ji pasodintu uz grotu uz informacijos nutekinima,ar suprantate ka tai reikstu?! ta kad vireusybe turetu pripazinti jog skraidancios lekstes tikros.todel jo niekas ir neliecia.

vadas

Teisybe. Dabar visdelto lieka misle del sito.

O.o

interesting

ropke

stumia tas lazaras, sedetu iki gyvos galvos uz tokias isdavystes

lolaa

Joo pritariu viskas kas slapta turi ir likti slapta

Abugabuga

Nė velnio… Gerai kažkas ten viršuj minėjo: būtų pasodinę – būtų kilus visuotinė isterija ir skandalas. Ir dar, kas slapta – neturi būt slapta. Yra tokių dalykų, kurie slepiami dėl baimės, o jei moksliniai tyrimai yra teisėti – vadinasi, nėra ko slėpt.

Taip pat skaitykite