Nežemiška gyvybė – vis arčiau: kosmose atrasta „antroji Žemė“

NASA kosminis teleskopas „Kepler“ atrado tris egzoplanetas, kuriose gali būti tinkamos sąlygos gyvybei. Viena iš jų yra labiausiai į Žemę panašus pasaulis iš visų iki šiol žinomų mokslui, skelbia space.com.

 

Ši egzoplaneta pavadinta „Kepler-62f“: tai vos 1,4 karto už Žemę didesnė akmeninė planeta, skriejanti apie žvaigždę, kuri yra mažesnė ir blankesnė už mūsų Saulę, sakoma pranešime. „Kepler-62f“ kaimynė šioje atrastoje planetų sistemoje „Kepler-62e“ yra 1,6 karto didesnė už Žemę.

 

Pasak mokslininkų, „Kepler-62f“ ir „Kepler-62e“ yra pačios mažiausios vadinamojoje gyvybės zonoje, kurioje, tikimasi, yra tinkamos sąlygos gyvybei vystytis, įskaitant skystam vandeniui būtiną paviršiaus temperatūrą. Iš viso „Kepler“ teleskopu stebėtoje žvaigždės sistemoje skrieja 5 planetos.

 

„Kepler-62f“ ir „Kepler-62e“ atrodo labai perspektyvios gyvybei tinkamų sąlygų paieškos požiūriu“, – pareiškė „Kepler“ tyrimų programos mokslinis vadovas Billas Boruckis iš NASA Ameso tyrimų centro Moffet Fielde, Kalifornijoje.

 

 

Trečioji potencialiai tinkama gyvybei atrasta planeta „Kepler-69c“ yra 1,7 karto didesnė už Žemę ir skrieja aplink žvaigždę, mažesnę už Saulę. Tai pati mažiausia iki šiol gyvybės zonoje atrasta planeta, skriejanti aplink Saulės tipo žvaigždę, sakoma pranešime. NASA mokslininkai šį atradimą laiko dideliu žingsniu į priekį ieškant kosmose „tikrosios Žemės“.

 

„Mes labai sparčiai judame link Žemei analogiškos planetos, skriejančios aplink į Saulę panašią žvaigždę, atradimo“, – sakė B. Boruckis.Pranešama, kad NASA mokslininkai pranešė šįkart „Kepler“ teleskopu atradę 7 naujas egzoplanetas: 5 „Kepler-62“ planetų sistemoje ir 2 „Kepler-69“ sistemoje.„Kepler-62“ sistema yra už maždaug 1200 šviesmečių nuo Žemės Lyros žvaigždyne. Šių planetų dydis siekia nuo 0,54 iki 1,95 Žemės dydžio. Iš jų tik „Kepler-62e“ ir „Kepler-62f“ gali būti tinkamos gyvybei sąlygos, likusios trys skrieja pernelyg arti savo žvaigždės, todėl turėtų būti per karštos žinomoms gyvybės formoms, sakoma pranešime.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

NASA astronomų atliktas modeliavimas atskleidė, kad „Kepler-62e“ ir „Kepler-62f“ egzoplanetose gali egzistuoti vandenynai, panašūs į Žemės. Pasak tyrėjų, „Kepler-62e“ turėtų būti šilta ir drėgna, o jos atmosfera labai debesuota. „Kepler-62f“ turėtų būti šaltesnė, tačiau vis tiek tinkama gyvybei.Naujasis atrastųjų egzoplanetų sąlygų modeliavimo tyrimas bus paskelbtas žurnale „The Astrophysical Journal“, sakoma pranešime.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Prikolas

nieko ti pagal mano apskaicevis sia planeta pasieksi karste :D

...

Tai, kad į žemę panašių planetų pastebėta bent 100. Tai kiek galima rašyti, tą patį. Ar čia norima, kad kiekvienas pradėtų skaičiuoti visus atradimus.

martyr

katema +1 xD

katema

Nemanau kad kadanors žmogaus ranka žengs tose planetose…

katema

tai ira ne ranka o koja :DDD

la.benas

Biški toli. Bet tikiuosi dar pamatyt tarpžvaigždines keliones. Turėkit omeny, kad mokslas vis sparčiau vystosi.

aa

pfffffffff 1200 sviesmeciai … kas cia yra mum jauniem ane?

Taip pat skaitykite