NSO Paslaptys (II dalis)

Rosvelo incidentas

 

Rosvelas – atokus miestelis JAV pietvakariuose, supamas smėlynų ir krūmokšnių. 1947 metais čia bazavosi 509 -asis bombonešių pulkas, pirmas apginkluotas atominėmis bombomis. Vietos laikraštis “Roswell Daily Record” liepos 8 dienos numeryje išspausdino sensaciją, kad miestelio apylinkėse kariškiai sugavo skraidančiąją lėkštę. Nukritusį diską rado fermeris. Pranešimą spaudai perdavė bazės viršininkas pulkininkas V. Blenhardtas. Žinią pasigavo radijo stotys.

 

V. Blenhardtas buvo rimtas ir dalykiškas žmogus. Taip teigia jį pažinojusieji. Vėlesnė jo karjera armijoje tai patvirtina. Žodžiu, jis negalėjo prišnekėti vėjų. Tačiau jau kitą dieną iš sensacingo pranešimo tarsi pasijuokta: NSO – tik oro balionas su radariniu reflektoriumi.

 

Tiesa, balionas buvo slaptas, skirtas sekti bandomuosius branduolinius sprogdinimus TSRS – buvo vykdomas projektas “Mogul”. Apie tai prabilta tik 1994 metais. Balionas tuomet pasitarnavo dezinformacijai. Manoma, kad kariškiams pavyko suklaidinti visuomenę ir nuslėpti įvykį. Tačiau ufologai ne tik reikalauja JAV vyriausybę išslaptinti dokumentus apie ateivius iš kosmoso, bet ir patys renka duomenis apie NSO.

 

Kas atsitiko Rosvele? Liepos 3 dieną fermeris M. Breizelas po naktį siautusios audros ir žaibų anksti ryte išėjo pasižiūrėti savo avių. Rančos šeimininkas labai nustebo aptikęs keistas nuolaužas. Ten, kur jos buvo išsibarsčiusios, žemę vagojo tiesūs kelių šimtų metrų ilgio išrausti grioviai. Atrodė, kad kažkoks daiktas nukrito iš dangaus ir viską išmaurojo. Blankios, pilkšvos spalvos nuolaužos buvo pasklidusios daugiau kaip 2 kvadratinių kilometrų plote. Jos buvo neįtikėtinai lengvos tarsi folija, bet kietos: net sunkiu kūju daužomos nelinko. Apie tai yra pasakojęs majoras D. Marselis – dar vienas svarbus įvykio liudininkas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

M. Breizelas kelias mažesnes nuolaužas pasiėmė ir parsinešęs parodė žvalgybos karininkui D. Marseliui ir šerifui G. Vilkoksui. Pastarasis pranešė aviacijos bazei. Atvykę kariškiai pakeitė policininkus, apsupo įvykio vietą. Surinktos nuolaužos buvo išgabentos lėktuvais B-29 ir C-54 į karinę bazę Ohajo valstijoje.

 

D. Marselis, matęs įvykio vietą, niekuomet nepakeitė nuomonės, kad gabeno ateivių erdvėlaivio likučius. Jos jam įsiminė. Viena strypo pavidalo nuolauža turėjo keistus įspaustus pilkšvai violetinius ženklus.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

NSO skeveldros tirtos Daitone, laboratorijoje. Spėjama, kad buvo dvi avarijos. Kitas NSO rastas San Augustino lygumoje už 160 kilometrų į vakarus nuo M. Breizelo rančos. Disko formos erdvėlaivis nesudužęs – įsmigęs į žemę. Žuvę įgulos nariai gulėję šalia disko. Vaiko dydžio pilotai vilkėję sidabro spalvos kostiumus. Ateivių galvos – kriaušės pavidalo, oda – pilka. Jie buvę skrodžiami.

 

Apie tai ufologams yra pasakoję atsitiktiniai šių įvykių dalyviai dirvožemio inžinierius G. Barnetas, verslininkas G. Deniso. Pastarasis apie nežemiškųjų būtybių skrodimą sužinojęs iš pažįstamos medicinos sesers. Ateiviai esą tik išorės panašūs į humanoidus, o vidaus organų anatominė sandara, kaip vabzdžių. Gal būt dėl to jie lengviau išlaiko skrydžių perkrovas, kai NSO staiga šauna iš vietos neįtikėtinu greičiu. Didesnę kūno masę turinčiam žmogui tokios perkrovos būtų mirtinos.

 

Oficiali Rosvelo incidento versija apie rastą oro balioną ufologų netenkina – pernelyg aiškus dezinformacijos pėdsakas, pernelyg daug kitaip įvykį nušviečiančių liudytojų.

 

“Arba susinaikinsit, arba pasikeisit”…

 

NSO fenomeną moksliniu pagrindu atvirai tiria belgai. Jų kariškiai 1990 metais pirmieji patvirtino NSO materialumą. Bet daugelio šalių politikai ir kariškiai tyrinėjimo paslapčių neatskleidžia, net stengiasi pakišti klaidingą informaciją, diskredituoti ufologiją.

 

Taip elgiamasi iš baimės. Žmonės nusivilia politinėmis sistemomis, ideologijomis, laukia kažko naujo lyg išsigelbėjimo. Yra ir nesveiko domėjimosi NSO pavyzdžių, kai tai tampa savotiška religija. Gudrus demagogas tokias nuotaikas gali išnaudoti savo naudai. Antrą vertus, žmonija iš tikrųjų turi rimtų problemų dėl besikeičiančio klimato, iškertamų miškų, vienų besaikio vartojimo, kitų – skurdo.

 

Neišgyvendinti karai. Ginklavimuisi išleidžiama daugiau pinigų nei bet kam. Nenuostabu, jog yra tikinčių mesiju – ateis ir išgelbės. Prasimanymai ar tikrovė, bet ufologai savo leidiniuose ne kartą yra užsiminę apie ateivių perspėjimus Žemės žmonėms. Jie mano, kad dabartinis mūsų gyvenimo būdas, technologijos ir konfliktai, jei nepasikeisim, veda į susinaikinimą.

 

Į žvaigždes žiūri ne tik astronomai ir įsimylėjėliai

 

Kariškiams seniai įdomus kosmosas. Gal ne visi, kurie greitai skraido tarp žvaigždžių, mums draugiški. Dramatiškų pranešimų apie žmonių ir ateivių kontaktus, pagrobimu netrūksta. Nėra jokių abejonių, kad žmonės bandė pašauti NSO. Ar 1989 metų gegužės 7 dieną 13.45 valandą metais tai pavyko Pietų Afrikos kariškiams?

 

Du reaktyviniai naikintuvai “Miraž”, ginkluoti eksperimentinėmis lazerinėmis patrankomis, virš Kalhario paleido spindulį į NSO, kuris užsiliepsnojo ir nukrito. Lazeris panaudotas po to, kai 9600 kilometrų per valandą greičiu skriejęs NSO nereagavo į “Miražų” lakūnų šaukinius. Tuomet buvusios sučiuptos dvi nežemiškos būtybės.

 

Ir Lietuvoje pakanka žmonių, tarp jų ir šilutiškių kažką mįslingo regėjusių danguje. Laikraštis”Pamarys” yra rašęs apie įvykį Voverių kaime, kai mažas žmogeliukas naktį išgąsdino religingą moterį ir jos kaimyną, apie pagryniškių danguje matytą “traukinį”, šilutiškio – rombus. Kas tik pasivaideno, kas iš tikrųjų pamatyta, galim tikėti ar netikėti. Bet Nobelio premijos laureatas A. Sacharovas 1975 metais pasakė: “Begalinėje kosmoso erdvėje gali egzistuoti daugybė civilizacijų, tarp kurių gali būti protingesnių ir tobulesnių negu mūsų”.

 

Parengta pagal: Akistata inf., paruošė: Romualdas MAŽUTIS

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Sirijus

galėtu nekartot, kas ir taip kelis kartus skaityta

Rita

Gana įdomus straipsnis, nors apie Rosvelto incidentą jau esate rašę ne kartą.

Taip pat skaitykite