Profesorė: vyrams gresia išnykimas

pasaulis-be-vyruŽinoma britų mokslininkė Jennifer Graves teigia, kad vyrai greitu laiku gali išnykti, nes Y chromosomai būtini genai po truputį miršta.

 

Australijos Kanberos universitete dirbanti profesorė ir mokslininkė praneša, kad vyrai galbūt galės pasukti graužikų evoliucijos keliu ir sugebės daugintis neturėdami tam būtinos Y chromosomos.

 

Apie tai mokslininkė paskelbė kasmetinėje viešoje paskaitoje Karališkame chirurgų koledže Airijoje.

 

„Reikia Y chromosomos, kad būtumėte vyrai, – sakė mokslininkė. – Prieš 300 mln. metų Y chromosoma turėjo apie 1,4 tūkst. genų, dabar jų telikę tik 45. Taigi, greitu laiku Y chromosoma nebeturės jai būtinų genų.“

 

Tiesa mokslininkų nuomonės kiek laiko prireiks kol Y chromosoma išnyks yra skirtingos. Vieni teigia, kad tam gali prireikti daugiau negu kelių tūkstančių metų, tačiau atsirado ir tokių, kurie tvirtina, jog vykstanti greita evoliucija ši skaičių gali sumažinti net iki keliu šimtų metų.

 

Pati profesorė teigia, kad tam gali prireikti apie 5 milijonus metų.

 

Nors Y chromosoma turi SRY geną, lemiantį vyriškąją žmogaus lytį, tačiau mokslininkė pabrėžė, kad nėra žinoma, kas nutiks chromosomai, netekusiai visų savo genų.

 

„Žmonės negalėtų daugintis partenogenetiškai (viena iš nelytinio dauginimosi formų, kai organizmas išsivysto iš neapvaisintų kiaušialąsčių), kaip kad gali kai kurie driežai, nes tokiam procesui reikalingi tam tikri vyriški genai“, – sakė mokslininkė.

 

„Tačiau gera naujiena yra ta, kad tam tikros graužikų rūšys Japonijoje bei Rytų Europoje sėkmingai gyvena ir dauginasi ir be Y chromosomos SRY geno“, – „The daily telegraph“ cituoja mokslininkę.

Rekomenduojami video:


2500
11 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ne paskutinis

Šiai civilizacijai nelemta išvysti “vyrų išnykimo” – kolapsas šią civilizaciją ištiks gerokai anksčiau. Gerokai anksčiau.

ANON

Biski degraduoja Anomalija bet sueis

....

Nereikia čia tų gėjų painiot. Bijot pripažint, kad realiai subobėjot, tai kitus kaltinat. Kai net elementaraus vinies kai kurie įkalt nebemoka. Sėdi su alaus bonkom vietoj to, kad aktyviai laiką leist. Tuoj moterys pačios visais darbais apsiims.

vaida

Buvo kazkur straipsnis, kad vyrai moteriskeja per paskutinius 50 m.Visi tie geju, lesbiu judejimai, viaku ivaikinimai….Cia gal yra viso sito issigimimo priezastis?

Čiuožėja

Pieva :D
Pagyvensim-pamatysim.

Lolas

kadangi tai paskelbe profesore o ne profesorius as nlbj tikiu :DD

Sekreta

Pff po 5 mln metu saule taps raudonaja milzine ir suris aplink esancias planetas, o kadangi zeme yra pakankamai arti saules, neprireiks ir 5 mln. Taigi vyrukai neisnyksit, kol neisnyksim visi :D

Nibide

Pataisysiu, saule taps raudonaja milzine po 5 milijardu metu. Taigi yra visai nemaza tikimybe, kad vyrai gali isnykti. Nes labai jau padaugejo visokiu zydriu, kurie abejoju ar turi net tuos 45 genus chromosomoj. ir jeigu ju ir toliau sparciai dauges, zmoniu skaicius mazes, nes vyrai (jei juos galima taip vadinti) nebesidomes moterimis, o ”moterys” vyrais. Taigi isnykimas anksciau ar veliau vistiek privalo ivykti. Tik nezinia kaip jis ivyks :)

terra oculus

Misiją NEĮMANOMA

Occult

Nera faktu netykiu. BULLSHIT

Paulina

Zmones isnyks po tu 5 mln. metu :DD ne tik vyrai

Taip pat skaitykite