Vandenyno spalvos: Bangos Kalifornijoje švyti mėlynai

Vidurnaktis, aplinkui tik tamsa, bet kiekvieną bangos dūžį banglentininkų pamėgtame paplūdimyje palydi klaikūs mėlyni žybsniai. Fotografas Steve‘as Skinner‘is specialiai atvyko į Swami paplūdimį dėl šio keisto reiškinio kurį sukelia vandenyje esantys dumbliai.

 

Kai bangos dužta milijonai mikro-organizmu yra paveikti deguonies, ši cheminė reakcija vadinama – švytėjimu, dumbliai išskiria mėlyna šviesą.

 

Nepaisant nuostabaus vaizdo, šie žydintys dumbliai yra gana žalingi, jie sumažina deguonies kieki vandenyje ir kenkia žuvims.

 

Tuo tarpu, kitas panašus reiškinys, kai vanduo pakeičia spalvą žinomas kaip raudonoji banga, gali nudažyti vandenį siaubinga rausvai ruda spalva. Vandens ruožas esantis ramiajame vandenyne, buvo apšviestas savaitę, kol švytėjimas po truputi išsisklaidė.

 

Steve‘as sako, kad tai populiarus reiškinys Kalifornijoje ir žmonės nori tai pamatyti.

 

„Aš specialiai planavau atvykti į šį paplūdimį padaryti tokio tipo bangų nuotraukų, fotografavau apie valandą. Raudonoji banga buvo gana stipri ir matėsi visuose vietiniuose paplūdimuose“.

 

Steve‘as Skinner‘is, kuris verčiasi interneto svetainių kūrimo verslu pridūrė: „buvau visiškai apstulbęs, esu matęs tai ankščiau, bet niekada taip ryškiai, be to paskutini kart švytėjimas buvo stingdančios žalios spalvos.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Assd

Vooou koks grozis!kad pas mus baltijoj taip :)

Taip pat skaitykite