Višta „padėjo“ viščiuką be kiaušinio

Kas atsirado pirmiau – višta ar kiaušinis? Mokslininkai tvirtina, kad kiaušinis, tačiau visai neseniai Šri Lankos veterinaras paneigė šį tvirtinimą.
 
Šri Lankoje višta „padėjo“ viščiuką be kiaušinio. Atsisakius įprastinio būdo, kai višta padeda kiaušinį, o paskui jį šildo lizde, mokslininkai kiaušinį 21 dieną brandino pačioje vištoje, kol išsirito viščiukas.
 
Išsiritęs viščiukas buvo visiškai išsivystęs ir sveikas, nors pati višta nugaišo.
 
Šri Lankos veterinarijos tarnybos pareigūnas teigė niekada nebuvęs matęs nieko panašaus.
 
Vyriausiasis Welimados veterinaras PR Yapa, ištyrė vištą ir nustatė, kad apvaisintas kiaušinis susiformavo vištos reprodukcinėje sistemoje, tačiau liko vištos viduje iki kol prasikalė. Ataskaitoje teigiama, kad višta nugaišo dėl vidinių sužeidimų.
 
BBC korespondentas Charlesas Havilandas teigė, kad ši naujiena pateko į pirmuosius Šri Lankos laikraščių puslapius, o dienraštyje “Mirros” pateikta mokslininkų teiginiui prieštaraujanti išvada, kad “višta buvo pirma, o ne kiaušinis”.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
dckjdfhj

Mokslininkai niekada neteige, kad pirma atsirado vista, nes jie sito klausimo netirinejo Tai filosofinis klausimas.

Beje, ar as nepastebiu, ar is tikruju nera niekur saltiniu?

Jaunelis

Ir kam reikalingi tokie eksperimentai,ziaurus elgesys su gyvunais ?!

aa

evoliucija , galbut mutacija pasireiske ir isliko kitose kartose …

Slant

Iš ten pat, kur ir pirmieji gyvūnai, kurie nededa kiaušinių. Nemanau, kad pats kiaušinis galėjo save suformuot, po to pats šildytis ir pan.

evoliucionistas

O tu manai, kad vista arba kiausinis atsirado siaip sau is niekur? Kas per pavirsutinis mastymas. Ar kada teko girdeti, kad pauksciai yra tolimi dinozauru giminaiciai? O dinozaurai dejo kiausinius. Ar zinai kaip atsiranda kitos rusys? Mutacijos pries gimima, susidarant zigotai. Nuo dinozauru per kazkiek kartu issivyste pirmyksciai pauksciai. Kazkokie pauksciai du, panasus i vistas susiburkavo. Apsivaisino, bet apvaisintoj zigotoj, ivyko genu mutacija (matantas ok), ir is padeto kiausinio issirito kitoks paukstis (sakytum nesveikas, bet mutacija nebuvo jam zalinga, o visgi sugebejo prisitaikyti prie aplinkos ir isgyventi). Sis kitoks paukstis jau buvo vista (skaitykim). taigi nors kiausini padejo jo tevai,… Skaityti daugiau »

nusivyles

Hmm, o is kur atsirado pirmoji vista?

Daividas

per metų metus išsivystė iš kitų paukščių

Taip pat skaitykite