Anunnaki – kas jie?

1968-aisiais Erich von Däniken, neužkimštas jokia moksline informacija, parašė knygą „Dievų Vežimai“ (angl. Chariots of the Gods).
 
Tai buvo pirmas kartas, kai kas nors bandė paaiškinti istorinius įrankius iš senovės, paslaptingus tekstus iš įvairių religijų ir megalito statinius ateivių įsikišimu.
 
Dänikeno darbas yra grynai hipotetinis ir beveik neturi jokios mokslinės vertės. Nepaisant to turėtume jam padėkoti, kadangi po to, kai žmonės perskaitė jo knygą, pradėjo žiūrėti į istoriją kitu kampu. Von Dänikeno tema tapo prieinama diskusijai tarp eilinių žmonių, mokslininkų.
 
Zecharia Sitchin
 
Rusas, tapęs amerikiečiu išgarsėjo aiškindamas Šumerų molio lenteles. Jo darbas, paviešintas daugybėje knygų, nagrinėja kaip Šumerai matė savo sukūrimo istoriją. Trumpai tariant visa tiesa slypi štai kur: planetos Nibiru gyventojai (Anunnaki) atvyko į Žemę išgauti aukso. Ateiviai/žmonės-dievai pradėjo priešintis idėjai ir pareikalavo pagalbos. Vienam Anunnaki pasisekė ir sukūrė žmogų ar lulu (lulu = darbininkas) genetinės inžinerijos būdu. Anunnaki pasitraukė iš Žemės ir paliko ten žmones.
 
Beje Z. Sitchin netvirtina, kad tai yra būtent tai, kaip viskas įvyko. Jis mato save labiau kaip vertėją, įžvelgiantį svarbų ryšį tarp šiuolaikinio mokslo ir religijos.
 
Kadangi Sitchin yra vienas iš nedaugelio žmonių, galinčių perskaityti Šumerų raštus, ne bet kas gali atmesti jo teoriją. Tačiau jo istorija glaudžiai sutampa su vėlesne Enuma Elisj, Babilono sukūrimo istorija, kas galėtų būti matoma kaip netiesioginis Sitchin teorijos patvirtinimas.
 
Z. Sitchino veikalas duoda atsakymus, bet taip pat sukelia daug klausimų. Bet kuriuo atveju tai suteikia protingai pagrįstos informacijos apmąstymui. Rekomenduoju perskaityti gan prieinamą knygą „Pradžia iš naujo aplankyta: Ar modernusis mokslas pasiveja antikines žinias“ (angl. Genesis Revisited: Is modern science catching up with ancient knowledge) tiems, kurie nori pradėti knaisiotis giliau šia tema.
 
Kad Zecharia Sitchinas turi pagrįstą mintį yra akivaizdu dėl to, kad aptarė savo teorijas su Vatikano delegatu.
 
Planeta X, Nibiru
 
Z. Sitchinas supranta iš Šumerų lentelių, kad Anunnaki atkeliavo iš Nibiru planetos. Ši planeta, manoma, yra eliptinėje orbitoje aplink Saulę ir dėl to nedažnai matoma. Žodis „Nibiru“ Šumerų kalboje reiškia „tas, kuris ateina ir išeina“ arba galima išversti ir kaip „plaustas“ (angl. ferry). Nepaisant to, daugelis žmonių spėlioja apie paslaptingosios planetos egzistavimą, kuri mums matoma tik retkarčiais.
 
Tai ką dabar?
 
Lėtai, bet užtikrintai mokslas pradeda priimti tai, kad mitinės istorijos yra daugiau, nei tik tipiškiausias pasaulinis požiūris. Mokslininkai Santillana ir von Dechend savo veikale „Hamlet’s Mill, An essay investigating the origins of human knowledge and its transmission through myth“ galutinai įrodė, kad senovės žmonės turėjo šiek tiek mažiau ar daugiau universalių žinių, nei mes dabar. Žinios apie Visatos kilmę, žinios apie astronomiją ir kt. Nors mitai gali skirtis vienas nuo kito, tačiau „branduolio“ informacija pasilieka ta pati.
 
Klausimas kaip šios žinios galėjo būti paskleistos po pasaulį lieka neatsakytas.
 
Nepaisant to, kalboje yra raktas, kuris atrodo kilęs iš Indus Slėnio (angl. Indus Valley). Novatoriškas Santillana ir von Drechend darbas dar nebaigtas, bet durys jau buvo atidarytos.
 
Anunnaki
 
Šumerai Anunnaki‘uose (tie, kurie atėjo iš aukščiau/dangaus) matė nežemiškus/dieviškus žmones, palikusius didelę žymę žmonijoje.
Ar tai tebuvo liaudies pasaka? Ištirkime įrodymus ir žinomus faktus kaip Santillana ir von Drechend.
 
Biblijoje yra užsimenama apie mitinius žmones-gigantus, vadinamus Enaksais arba Nefilimais. Kalbos mokslas pritaria, kad „gigantai“ yra prastai parinktas žodis.
Zecharia Sitchin susiejo Šumerų žodį Anunnaki, kurio originalas buvo NFL, su biblijoje užrašytu Nefilim.
 
Masonai ir tyrinėtojai Christopher Knight bei Robert Lomas savo ruožtu sugebėjo atsekti žodį Nefilim iki Aramaic kalbos („Nephîliâ“). Nephîliâ reikšmė Aramaic kalboje tarp kitų žodžių reiškia žvaigždių spiečių.
 
Pagal Gary A. David nefilim reikėtų versti kaip „tie, kurie yra iš Oriono“ pagal Naująją Anglų Biblija (genesis 6:4). Antikinis Oriono pavadinimas yra „Morui“. Šis žodis, kilęs iš senovės Indo-Europiečių kalbos, reiškia skruzdėlę. Jei pažiūrėtumėte į Oriono žvaigždyną, galėtumėte įžvelgti smėlio laikrodžio formą arba, dėka siauro vidurio, skruzdėlę.
 
Remiantis šia informacija, mintis, kad Anunnaki atkeliavo į Žemę iš Oriono žvaigždyno, yra gan viliojanti. Toks įvykis be abejo negali likti nepastebėtas, tad pasidomėsime ką mano žmonės kitoje Žemės pusėje.
 
Hopi indėnai
 
Hopi indėnai Orioną vadina „Hotòmqam“, kas reiškia „įtempti“ (angl. string up). Tai galėtų rodyti į 3 vidurines Oriono žvaigždes, bet taip pat į skruzdės sudėjimą. Skruzdė atrodo lyg su atskira galva, juosmeniu ir pilveliu, lyg būtų suverta ant siūlų.
Hopi indėnams Orionas buvo vienas svarbiausių žvaigždynų. Jų mirties dievas, Žemė ir požemių Masau‘u buvo stipriai su juo susieti. Masau‘u, kaip ir žvaigždynas, galėjo įveikti atstumą aplink Žemę per vieną naktį.
Masau‘u apibūdinamas kaip pilka būtybė didelėmis akimis, didele kakta ir plonomis rankomis bei kojomis. Masau‘u pavadinimas kilo iš Jopi žodžio apibūdinti pilkai spalvai – „maasi“.
 
Hopi žodis „skruzdė“ yra „anu“, o žodis apibūdinti draugus, maistą, pasiūlymus, plunksnas, meldimąsi ir smėlį yra „naki“. Taigi „anu naki“ Hopi kalboje reikštų kažką panašaus į „draugas skruzdė“ ar „skruzdės draugas“. Zecharia Sitchin dabar pasitrintų rankas.
 
Atsitiktinumas (o gal ir ne) tai, kad skruzdės buvo reikšmingos Hopi indėnų mitinėse istorijose. Yra toks Hopi mitas, kuriame žmonija išgyveno pirmojo pasaulio kataklizmą dėka „skruzdžių žmonių“ („Nemâlâh“ Hopi kalboje, kas reiškia Nefilim / Nephîliâ).
Virtuoziškiausi Hopi genties nariai buvo išgelbėti „skruzdžių žmonių“ arba „Nemâlâh“.
 
Majai iš savo mitologijos žinojo kažką tokio „Zayamuincob“, ką nors ir nelabai tiksliai, bet galima išversti kaip „atjungtas žmogus“. Pavadinimas kilęs iš kito žodžio „zay“ (skruzdė). Archeologas J. Eric S. Thompson rodo į Zayamuincob kaip į senovės rasę (Chac Zay Uincob), kuri gali būti atsakinga už megalito statinių sukūrimą Centrinėje Amerikoje. Jų mitai pasakoja, kad jie „dirbo kaip skruzdės, kasė raudoną žemę ir darėsi tiesius kelius per miškus“.
 
Priešdinastiniame Egipte buvo žinomi Anu žmonės, kurie turėjo savo namus Heliopolyje. Pradinis Heliopolio pavadinimas buvo Anu. Senovės egiptiečiai kalbėjo apie Anu žmones kaip apie visiškai kitą rasę, jei tik galime pasitikėti egiptologisto Petrie vertimu. Anu žmonių vaizdavimas taip pat mums sudaro gan keistą įspūdį.
 
Informacijos šaltiniai:
 
Hamleto Malūnas (angl. Hamlet‘s Mill)
Autorius: Giorgio de Santilana ir Hertha von Dechend
Pirmasis leidimas: 1969
Nonpareil book/David R. Godine Publisher, inc.
ISBN 0879232153
Knyga minkštu viršeliu, 484 puslapiai.
 
2) Enuma Elisj
Babilono Susikūrimo Istorija (angl. Babyloniam Creation Story)
Autorius: Selma Schepel
Leidėjas: Ankh-Hermes
ISBN: 90 202 1962 6.
 
Tekstas iš ufolog.lt

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
morphey

ne nenori, o jiems neleidžia

Mindexxxxl

irodymu senei yra tik kad mokslo vyrai nemori nuo sablonu nukrypti.

Taip pat skaitykite