Baltijos dugne rasta jau antroji skraidanti lėkštė

Baltijoje paskendusių laivų ieškotojų grupė pranešė Botnijos įlankoje tarp Suomijos ir Švedijos 91 metro gylyje aptikusi antrąjį apvalios formos objektą, labai panašų į praėjusią vasarą netoliese pastebėtą „Baltijos NSO“.

 

Praėjusių metų birželio 19 dieną Švedijos bendrovės „Ocean Explorer“ tyrinėtojų grupė, ieškanti Baltijos jūroje nuskendusių laivų, Botnijos įlankoje sonaru aptiko jūros dugne gulintį keistos išvaizdos objektą. Tai buvo taisyklingos formos beveik 60 metrų skersmens cilindro formos objektas. Atidžiau apžiūrėję šią vietą švedų tyrinėtojai pastebėjo jūros dugne paliktas beveik 400 metrų ilgio šliūžes, tarsi objektas prieš sustodamas kurį laiką būtų slydęs dugnu.

 

Pranešus apie šį keistą radinį ekspertai nesuteikė jam didelės svarbos, nes Baltijos jūroje yra daug nuskendusių laivų, lėktuvų, o dugno reljefas irgi yra pakankamai sudėtingas, kad suklaidintų sonarais jūros dugną žvalgančius lobių ieškotojus. Tiesa, keistasis radinys gerokai pakurstė kai kurių interneto vartotojų fantaziją, kurie iškart šį objektą pakrikštijo „Baltic UFO“ – neatpažintu skraidančiu objektu Baltijoje. Prie to prisidėjo sonaro padaryta nuotrauka, primenanti fantastinėje kino epopėjoje „Žvaigždžių karai“ pavaizduotą kosminį laivą „Millenium Falcon“.

 

Pirmasis Baltijos jūro dugne aptiktas taisyklingos formos objektas.

 

Ekspedicijos nariai nusprendė į šią vietą sugrįžti šių metų pavasarį ir atlikti išsamesnius tyrimus. Triukšmas dėl „Baltijos NSO“ jau buvo gerokai aprimęs, tačiau prieš kelias dienas „Ocean Explorer“ tyrėjai pranešė iki šiol slėptą informaciją: pasirodo, šalia pirmojo objekto praėjusią vasarą jie aptiko ir antrąjį, kurio forma buvo labai panaši.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pasak ekspedicijos vadovo Peterio Lindbergo, nors pirmojo objekto forma atrodė taisyklinga, tyrėjų naudoto sonaro raiška buvo per maža, kad būtų galima tai patikimai patvirtinti. Pasak jo, nuskendusių laivų ieškotojai naudoja šoninį sonarą, kuris labai praverčia jūros dugne žvalgantis didelių objektų, tokių kaip nuskendę laivai, tačiau šoninis sonaras ne taip tiksliai fiksuoja plokščios ir lygios formos objektus.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dabar P. Lindbergas paskelbė antrąją praėjusią vasarą padarytą sonaro nuotrauką, kurioje netoli pirmojo objekto matyti antrasis, mažesnis. Jis taip pat yra disko formos, nors atvaizdas ne toks ryškus.Prie jo taip pat yra ilgesnės nei 400 metrų šliūžės jūros dugne pėdsakai.

 

„Aš patvirtinu, kad mes aptikome dvi anomalijas. Antroji buvo pastebėta maždaug už 200 metrų nuo pirmosios to paties sonaro skenavimo metu“, – sakė ekspedicijos vadovas. Jis paaiškino, kodėl nutylėjo apie antrąjį radinį: „Mes nusprendėme apie antrąją anomaliją nutylėti dėl to, kad atvaizdas dėl triukšmų yra labai neryškus. Mes galime jį (objektą) įžiūrėti, bet neturintiems patyrimo bus sunku ką nors suprasti“, – teigė P. Lindbergas.

 

Pranešimas apie antrąjį aptiktą objektą intriguoja, rašo „Space.com“. Labai tikėtina, kad pirmasis aptiktas objektas galėjo būti mažos raiškos sonaro atvaizdo vizualinis iškraipymas, tačiau jei šalia egzistuoja ir antras tos pačios formos objektas, dar vienas vaizdo iškraipymo atsitiktinumas mažai tikėtinas.

 

Šiaip ar taip, galutinį tašką šioje istorijoje turėtų padėti papildomas šios Baltijos jūros vietos tyrimas naudojant tinkamesnę už šoninį sonarą įrangą, sakoma pranešime.

 

Rekomenduojami video:


2500
13 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
as niekda nerasau

man tik atrodo kad melyna spalva ir akmens gabaliukai

Alchemikas

Kokios čia nesamonės negi taip sunku panerti į tą 90 metrų gyli ir pažiurėti kas ten yra nespėliojus . Aišku kad ten akmenų krųva nes lobiu ieškotojai jau senai būtu ištyrinėje . Jie savo darbą išmano . O kad pradžioj atrode kaip nso tai matyt pasigavo koks zurnaliukštis ir sukėle skandala kad turetu apie ką rašyti .

sas

Lobiu ieskotojai? :LDD

wAZIR

Seip jau gi vyriausybės ir visoki kariškiai slepia tuos NSO, o čia viešina.. Taigi, FAKE

Kestas

bullsh1t tiek istoriju apie tas lekstes , ten nuskendus , ten nukrito , parodykit ja , tikra foto o ne kazkoki skrituli neaisku bala zino kur

Astronautasx

turbut, kad nieko ten ypatingo, senai butu pasiustas koks armijos padalinys patikrint, ir butu greitai atsakimas pateiktas, kokia nuolauza ar dar koks by…. :) o cia po metu mat dar viena salia aptiko, pirmais kazkaip nepastebejo.. pinigeliu kazkas nori tik pasidaryt.. ;)

to MrVycka

Iskur zinai,kad nebuvo panere?Tiesiog tokiu dalyku nepublikuoja,kaip sakant top secret.Aisku jei butu valtele tai visi zinotume :D

to ateivis

neloga valtele 60 m. skersmens :D

jei ten taisiklinga forma tai as balerina...

a

MrVycka

Snargleiai ateiviu bijo ;) ;) ;) ;) ;) ;) Kažin kodėl tie gaideliai mokslininkai nepaneria ir nepažiūri? Kinkos per skystos? :) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

ateivis

nesvaik,koks tau kosminis,paprasciausia svedu valtele

Taip pat skaitykite