Dokumentuoti NSO pasirodymai Lietuvoje

Apie keletą įspūdingų NSO pasirodymų Lietuvoje sužinome iš Vakarų informacijos šaltinių, o jie tiksliau – iš užsienio šalių žvalgybos dokumentų archyvų.

 

Vienas tokių atvėjų įvyko tikrai senokai, 1976 rugsėjo 10 dieną ir tai – Britų piloto raportas, skridusio reisu iš Londono į Maskvą ir kažkur virš Lietuvos teritorijos, vakare, maždaug tarp 18 – 19 val. jis išvydo akinančią, bet stabilią šviesą, sklidusią iš vieno pastovaus šaltinio, kiek žemiau ir šone nuo lėktuvo, tačiau tokią stiprią, kad visas apatinis debesų sluoksnis buvo nušviestas.

 

Šviesa buvo per daug intensyvi, kad norts kiek ilgiau būtų įmanoma į ją žiūrėti tiesiogiai, nors visas stbėjimas truko netrumpai, apie 10-15 minučių. Šviesa neišnyko ikipat kol lėktuvas nutolo. Pilotas buvo pakankamai sunerimęs ir susisiekė su Sovietų aviadispečeriais, bet gavo jų atsakymą, kad objektas neidentifikuotas ir kad geriau jis ir neklausinėtų.

 

Originalus tekstas su visom detalėm ir išviešinto dokumento faksimilė

 

Domestic Collection Division
Foreign Intelligence Information Report
COUNTRY
URSS
 
DOD REPORT NO.
00-E-324/33601-76
SUBJECT
Aerial Observation
of Intense
Source of Light
 
DATE DISTR.
18 NOV 1976
 
NO. PAGES
1
 
REFERENCES
DOD CASE [BLACKED] DATE OF INFO September 1976
THIS IS UNEVALUATED INFORMATION
SOURCE [BLACKED OUT]

 

1. An unusual incident was observed during a 10 September 1976 British European Airways (BEA) flight (number 831) from Moscow to London. Between 18:00 and 19:00s, the aircraft was cruising at an altitude of approximately 33 thousand feet (9.900 meters), apparently inside the border of Lithuania, when a blinding, single source, constant intensity, and stationary light was observed off the starboard flight path of the aircraft. The light’s distance was estimated to be approximately 10 to 15 miles (16 to 24 kilometers) off of the aircraft’s path and approximately five to six thousand feet (1.500 to 1.800 meters) below the aircraft, somewhat above a lower cloud layer. The light, which resembled a sodium vapor lamp (yellowish in color), and which was too intense to view directly for any period of time, completely lit up the top of the lower cloud layer, giving it a glowing cast.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

2. The light was of such interest that the BEA pilot came onto the aircraft’s intercom network, stated that he was somewhat concerned over its presence, and said he had asked the Soviet authorities for an identification of its source. The Soviet authorities came back with a negative identification response, suggesting that he should not ask questions. The light was observed for approximately 10 to 15 minutes, until the aircraft had flown past and left the source behind.
 
– end –
 

 

Kitas gan fantasmagoriškas, tačiau kruopščiai užfiksuotas incidentas įvyko 1996 metų birželio 26 d.

 

Du policijos patruliai Jaunius Požera ir Laimis Kraujalis, budėję automobilyje, kelyje Vilnius – Medininkai, netoli Nemėžio gyvenvietės, apie dešimt kilometrų nuo sostinės, pusę pirmos nakties išvydo stulbinantį sferinės formos NSO, pakybusį vos 10-15 metrų virš žemės, – objektas pulsavo, kiek susitraukdavo ir vėl išsiplėsdavo. Tuo pat metu jei ėmė girdėti keistą garsą, primenantį elektroninius traškelsius. Viso labo policininkai stebėjo objektą apie pusę valandos. Pabandę prisiartinti arčiau, jie tarytum „išbaidė“ NSO, kuris pasitraukė, pakylo aukštyn ir drastiškai rovė Vilniaus pusėn.
 
Patruliai buvo spėję raportuoti apie NSO pasirodymą ir ant kojų sukylo visas policijos departamentas, specializuotas „Aro“ būrys, – visa brigada atskubėjo į įvykio vietą ir, kaip teigia žvalgybos raportas, – buvo pilnu rimtumu tiriama aplinka, matuojama radiacija, ir kas įdomu – įrašinėjamas garsas, kuris vis dar buvo girdimas toje vietoje! Taip pat pastebėta, kad žolė, ten kur objektas buvo pakibęs, buvo prigludus prie žemės dešimties metrų skersmeniu.
 
Įspūdinga ir tai, kad atsakingas policijos komisaras Valentinas Juchnevičius yra davęs interviu radijui, patvirtindamas, kad įvykio liūdytijai policijos pareigūnai yra profesionalūs, stabilios psichikos, sąmoningi darbuotojai.
 
Išviešinto dokumento faksimilė
 

 
Na ir dar vienas reikšmingas, bent jau svariai užfiksuotas įvykis – tai didžiulis švytintis objektas, „plūduriuojantis“ virš Lietuvos Respublikos parlamento stogo, nufilmuotas dramatiškomis 1991 m. sausio įvykių dienomis, kaip teigiama, tuometinės Sovietų žvalgybos, naudojant naktinio matymo įrangą.
 
Vaizdo medžiaga galiausiai pateko į Vakarus ir garsus satelitinės TV kanalas Discovery parodė ją 1999-ais dokumentiniame filme apie NSO. Taip pat buvo parodytas labai trumpas fragmentas: maždaug panašiu laiku tuometinės sovietinės milicijos nufilmuotas kitas NSO švystelėjęs netoli Vilniaus TV bokšto.
 
Vaizdo medžiaga
 
 Nso.lt ir Anomalija.lt inf.

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Linute

As savo akimis maciau,,,buvau Su pusesere tuomet,,,megom dviraciais pavazinet graziais vasaros vakarais,Kai dar buvom paaugles 1976m.,,,Kai staiga dangui visai neaukstai pakibo plokscias apvalus sviesulys,,,mes is karto pamatem ir sustingom is siaubo,,,jis artejo I musu puse,,,bet greit is jo pasidaugino gal sesi ar septyni ryskiai akinantys tokie patys sviesuliai ir visi pradejo tolti issirikiave i eile,,,kazkada spaudoj esu skaicius,kad butent tais metais mate ir daugiau zmoniu,,,taip kad kazkas kazkur yra,,,

HorseRider From Smygoland

Čia proto knisimas, nes vos matosi kas ten per, atsiprašant, šūdas kabalioja, gal pakabino ant siūlo kokio plastilino gabalą, nufilmavo patamsy ir sako, kad ateiviai… Prasiblaivykit vieną kartą ir neapgaudinėkit vieni kitų…

Vardas

Cia pas mus kaip siuksliu deze, zmones skursta, pijokauja, vagystes… Mes nieko negaminame, nieko nekuriame ir neturime nieko kas jiems (NSO) butu idomu, ko jiems is musu gali reiketi… !? Nebent siuksles pro sali skrisdami, pas mus ispyle…

as

gryna prawda

ddd

cia visi tiki tiems sudais cia yra nesamone

Niekas.

Čia tu esi nesąmonė , bukaproti.

Astronautasx

ne nu ziauru ziuret. Grynai tik Lietuvoj gali tokius nufilmuot. :D

tas pata

Nu as tokį patį maciau žiema frieš ferverkus leizdami

Sportininkas

Pirmas epizodas tame video tikrai atrodo realistiškai, gali būti kad ten buvo NSO.

Bembis

ne nu video tai nužudė, cia reik suprast pyzdavojasi is lietuviu jau, tikroviskesnis video ten kur Italijoje NSO, dar jei atsiras kurie tvirtins, kad čia ne FAKE tai tiems žmonėms galu pasakyti, atleiskit žmonės bet jus bet koiu šūdu patikėtumėt. :)

Ieva

Gali but, kad is tikruju mate ateivius, kad mes Visatoj ne vieni tai cia manau visiems aisku.

nesidalinsiu

Figurele is kokio plastilino pagaminta ir pakabinta ant siulo :D Aiskiai matomi svyravimai i sonus.

nesidalinsiu

Atidziau paziurejus video ir panarsius inete, rodos kad tai voras, ant siulo arba savo gijos..

Taip pat skaitykite