Roswello avarija

Nutikimą 1947 m. liepos mėn. Niu Meksikos valstijos Roswelle dažnai siejamas su galima ateivių erdvėlaivio avarija. Tas įvykis vis dar tebėra paslaptis.

 

1947 m. liepos mėn. prie pat Roswell po smarkios audros naktį fermeris William W. “Mack” Brazel dykumoje rado sudužusį orlaivį, kurio neatpažino nė vienas vietinis gyventojas – ir net netoliese esančios karinės oro pajėgų bazės karininkai. Kareiviai surinko nuolaužas ir nuvežė į Wright Field, Daytone, Ohajo valstijoje, kur buvo keletas vyriausybinių laboratorijų.

 

1947 m. liepos 8 d. New Mexico pietryčiuose įsikūrusi Roswell Oro pajėgų bazę išleido leitenanto Walter G.Haut rengtą pranešimą spaudai, kuri akimirksniu sukrėtė pasaulį. Jame buvo rašoma:
“Daugelis gandų apie skraidantį diską vakar pasitvirtino, kai Roswell bazės 8-ųjų Oro pajėgų 509 bombonešių grupės žvalgybos skyriui pasisekė gauti diską. Tai padaryta bendradarbiaujant su vienu vietinės rančos savininku ir Chaves valsčiaus šerifu.”

 

“Praeitą savaitę skraidantis objektas nusileido prie rančos netoli Roswell. Neturėdamas telefono [ Mac Brazel ] saugojo diską tol, kol susisiekė su šerifo skyriumi, kuris pranešė majorui Jesse A.Marcel iš 509 bombonešių grupės žvalgybos skyriaus. Iškart imtasi veiksmų ir iš rančos diskas paimtas. Jis čia [ oro bazėje ] buvo ištirtas ir vėliau [ Marcel ] perduotas aukštesnei institucijai”.

 

Bet po 3 valandų jis buvo pakeistas pasakojimu, kad tai yra oro baliono liekanos, kurį metalo detektorius klaidingai identifikavo kaip skraidančią lėkštę.

 

8-e dešimtmetyje branduolinės fizikos mokslininkas Stanton T.Friedman atgaivino susidomėjimą. Marcel, gyvenęs Houma, sakė, kad buvo susipažinęs su oro balionais ir jo nagrinėtas daiktas buvo kažkas iki tol neregėta. Bet aukštesniosios vadovybės jam buvo liepta niekam nepasakoti. Kaip pasekmė, 9-me dešimtmetyje pasipylė “liudijimai”, kurių daugelyje minimi 4-i ateivių kūnai, rasti kitoje vietoje toliau nuo Bazel rančos. Ir vienas jų tebebuvo gyvas. Jie apibūdinti kaip žemos, pilkos odos būtybės su didelėmis galvomis ir plačiomis įkypomis akimis. Ant keisto metalo matyti keisti hieroglifai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Gandai buvo toks populiarūs, kad JAV Oro pajėgos padarė du pranešimus. Pirmąjame “Faktai prieš išmonę New Mexico dykumoje” 1994 m. aiškinama, kad nuolaužos buvo Oro pajėgų baliono iš ypač slapto “Mogul” projektas. Aukštuminiai “Mogul” balionai buvo skirti Sovietų Sąjungos atominių bandymų šnipinėjimui.

 

1997 m. pranešimas “Byla baigta” bandė paneigti gandus apie ateivių kūnus aiškindami apie žmogaus formos muliažus, kurie tyrimams buvo mėtomi iš didelio aukščio: “Jų tikslas buvo surasti būdą kaip lakūnui ar astronautui iš didelio aukščio nusileisti parašiutu”

 

Taip pat pabrėžta, kad visi liudijimai apie ateivius yra netiesa, nes muliažai pradėti naudoti tik 1953-1959 m.

 

FTB išslaptinti dokumentai liudija, kad 1947 metais Rosvele iš tiesų sudužo NSO

 

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) išslaptino kai kuriuos archyvinius dokumentus, kurie sustiprino įtarimus, kad 1947 metais JAV Naujosios Meksikos valstijoje galėjo sudužti skraidančios lėkštės, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

 

Pasak dienraščio, iš išslaptintų FTB dokumentų matyti, kad amerikiečiai rado ne tik NSO liekanas, bet ir jas pilotavusių ateivių kūnus.

 

Tarp išslaptintų dokumentų yra agento Guy Hottelo FTB direktoriui parašyta atmintinė, kurioje rašoma, kad „Naujosios Meksikos valstijoje buvo rastos taip vadinamos skraidančios lėkštės“. Jis nurodė šią informaciją gavęs iš Karinių oro pajėgų tyrėjo, kurio pavardė neįvardijama.

 

„Laivus jis apibūdino kaip apskritos formos maždaug 15 metrų skersmens objektus su iškilimu centre. Kiekviename jų buvo į žmones panašių būtybių kūnai. Jie tebuvo 90 centimetrų ūgio“, – rašė agentas.

 

Anot jo, šie gyviai buvo su drabužiais. „Jie dėvėjo labai plono, tarsi iš metalo išausto audinio drabužius. Kiekvienas kūnas buvo įvilktas į kostiumą, kokius paprastai dėvi lakūnai bandytojai.

 

Tas pats agentas G.Hottelui pranešė, kad NSO greičiausiai sudužo dėl toje vietoje stovinčių itin galingų radarų. Jie esą galėjo pažeisti skraidančių lėkščių valdymo mechanizmus. Anot G.Hottelo, tolimesnis incidento tyrimas nebuvo vykdomas.

 

Kitoje atmintinėje užsimenama kad skraidantys objektai nepriminė lėkštės – jie buvo šešiakampio formos.

 

Tikėtina, kad po dokumentų paviešinimo kils visuomenės nepasitenkinimo banga, kad valdžia tiek laiko slėpė informaciją apie rastus ateivius. Britų ufologas Nickas Pope`as dienraščiui „The Sun“ pareiškė esąs įsitikinęs, kad išslaptintuose dokumentuose rašoma tiesa ir jie patvirtina ateivių egzistavimą.

 

Rosvelo miestelis Naujosios Meksikos valstijoje išgarsėjo 1947 metais, kai pasirodė pranešimų, kad jame galėjo nukristi NSO. Pradžioje valdžios atstovai neslėpė, kad aptiko sudužusias skraidančias lėkštes, tačiau greitai savo žodžius atsiėmė. Ši tema buvo prisiminta 1970-aisiais, kuomet incidentą tyrę kariškiai prašneko, jog Rosvele iš tiesų buvo rasti ateivių laivai bei kūnai.

 

Šaltiniai: nso.lt / 15min.lt / anomalija.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
HvM

Nesamone… Per rusijos kanal rode, kad visa sita xuinia yra expermentas. Tas rastas “ateivis” yra zmogus is kalejimo… Tik visiskai pakeistas, bet organai kaikurie palikti. O “lekste” patys kariai sukure, gasdinti to miestelio zmones…

Tomas

Manau, nėra jokių abejonių, kad oficialus istorijos paneigimas spaudoje tėra akių dūmimas. Pirmas pranešimas buvo vienintelis kada nors Amerikos pareigūnų išsakytas NSO egzistavimo pripažinimas. Po to, mantyt, aukštesnį pareigūnai davė įsakymus šią informaciją panaikinti ir sukurti kitą paaiškinimą. Iš kur ir gimė istorijos apie oro balionus ir panašiai. Net tuometinis JAV prezidentas D. Eizenhaueris (Eisenhower) nežinojo tiesos, taip pat FTB vaovas E. Huveris (Hoover) nebuvo leidžiamas apžiūrėti nuolaužų. Kariuomenė jo žodžiais ”visiškai užvaldė” radinį. Nuo tų dienų JAV pradėta sistemiškai tikrinti informaciją, o pati informacija imta laikyt ”visiškai slapta”, kaip nurodoma senatoriaus Bario Goldvaterio laiške. Inžinierius Barnetas teigia radęs 8-10… Skaityti daugiau »

Taip pat skaitykite