Sniego paslaptys

Dažnas pripažintų, jog žiemą sėdėti prie lango su garuojančios kakavos puodeliu rankose ir stebėti, kaip leidžiasi didelės baltos snaigės – neapsakomas jausmas.

 

Tačiau snaigės gali ne tik jus nuraminti ar nudžiuginti, tačiau ir nustebinti pakankamai įdomiausiais faktais apie save. Gal žinote kokių matmenų yra didžiausia snaigė, arba iš ko ji sudaryta, galiausiai kokios iš tikrųjų ji spalvos?

 

Tai, jog kiekviena snaigė yra unikali, gaila, bet tėra mitas.

 

Dauguma snaigių, bekrisdamos į žemę, tiesiog sulimpa viena su kita, štai kodėl žmonėms gali pasirodyti, jog šios skirtingos. Jos pasirodys vienodos, jei pasistengsite labai gerai įsižiūrėti į jas.

 

Nagi, kokios spalvos yra sniegas? Snaigė yra sudaryta iš permatomų, susijungusių tarpusavyje ledo kristaliukų. Ir tai, ką jūsų akys mato yra netiesa, snaigės nėra baltos, jos – skaidrios.

 

Kai saulės šviesa pasiekia sniegą, ledo kristaliukai ją atspindi ir ji žaibiškai grįžta atgal, ir tai, ką mes matome, yra saulės šviesos spalva – balta.

 

Sniegas technišku požiūriu yra mineralas kaip geležis ir druska. Ką tik nukritusioje snaigėje galime aptikti nuo 90 iki 95 proc. oro.

 

Didžiausias ledo gabalas, kada nors nukritęs žemėn, buvo 6 metrų skersmens, tai įvyko Škotijoje 1849-ųjų rugpjūčio 13-ąją.

 

Didžiausias krušos gabalėlis, pasiekęs žemę, 1986-ųjų balandžio-14ąją Bengladeše buvo 1 kg svorio. Kalbama, jog ši kruša nusinešė 92-jų žmonių gyvybes.

 

Didžiausiomis snaigėmis pasaulyje snigo Fort Keogh (Montanoje, JAV) 1887-ųjų sausio 28-ąją

 

12 proc. žemės paviršiaus būna nuolat padengta sniegu ar ledu.
80 proc. pasaulio vandens yra sukaupta ledynuose ir sniege.

 

Per pūgą gali prisnigti apie 40 mln. tonų sniego Pūgos smarkumas gali prilygti 120 –čiai atominių bombų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kanberoje sniegas sninga ištisus metus, tačiau retai susikaupia didesnis nei 5 cm. sluoksnis.

 

Chionophobia (angl.k)– tai sniego baimė.

 

Gausiausias sniego iškritimas užfiksuotas 1965 metais, Londone, kai snigo 5 savaites kiekvieną dieną, sniego valymo darbai po jo vyko iki pat balandžio.

 

Idealiausia temperatūra lipdyti sniego gniūžtėms yra 0 C.
Gigantiškas sniego senis (62 pėdų ) buvo pastatytas Aliaskoje.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Žemiausia patvirtinta temperatūra žemėje buvo užfiksuota Antarktidoje 1999 metais, buvo – 89,2 laipsnio Celcijaus, nepatvirtintais duomenimis tais pačiais metais temperatūra nukrito iki -91 laipsnio Celcijaus.

 

Autorius: irmantass
Anomalija.lt už šio straipsnio turinį neatsako. Straipsnis buvo atsiustas vieno iš mūsų lankytoju per “Susisiek su mumis” forma. Jeigu šis straipsnis yra Jūsų autorystes ir nenorite, kad jis būtų publikuojamas mūsų portale, prašome apie tai pranešti. Taip pat jeigu autoriaus informacija (autoriaus svetaine ir pnš.) nurodyta klaidingai taip pat prašome mus informuoti.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Re

“Dauguma snaigių, bekrisdamos į žemę, tiesiog sulimpa viena su kita, štai kodėl žmonėms gali pasirodyti, jog šios skirtingos. Jos pasirodys vienodos, jei pasistengsite labai gerai įsižiūrėti į jas.”
Tikrai ne tiesa. Visos snaigės yra skirtingos. Vienodų snaigių negali būti.

Paulyyy

Labai įdomus straipsnis:)

Taip pat skaitykite