Kas pastatė piramides?

Su kuo mums asocijuojasi Egiptas? Teisingai, su didžiosiomis piramidėmis. O ką mes apie jas žinome? Kaip paaiškėjo, ne tiek jau ir daug – apie tai liudija vis nauji ir nauji faktai.Kaip žinoma, trys piramidės Gizoje Cheopso, Chefreno ir Mikerino) bei Sfinksas buvo pastatyti Senosios karalystės pradžioje (2800-2250 m. pr. Kr.). tačiau šie statiniai turi gana keistų tiems laikams savybių, pavyzdžiui, bandant išauginti piramidėje granato kristalus (naudojamus lazerių technikoje), mokslininkams jau pirmo eksperimento metu netikėtai sudegė visi platinos iridžio tigliai, į kuriuos buvo dedama šichta. Paaiškėjo, kad apdorota šichta piramidėje gauna papildomą, nesulyginamą su apskaičiuotaja energiją tiesiog iš niekur.

 

Kas gi galėjo pastatyti tokius statinius – nejau egiptiečiai? Greičiausiai, visgi, ne jie – piramidės buvo pastatytos naudojantis žiniomis, kurios senovės egiptiečiams buvo paprasčiausiai neprieinamos. Kas gi tai per žinios?

 

Kai mokslininkai ėmė tirti Cheopso piramidės padėtį, paaiškėjo, kad piramidės diagonalė absoliučiai tiksliai atitinka meridianą. Ir šios krypties atitikimas teoriniam Šiaurės ašigaliui (o ne Poliarinei žvaigždei) siekia 4 minutes ir 30 sekundžių – toks tikslumas buvo neprieinamas net Paryžiaus observatorijos statytojams, praėjus tūkstančiams metų. Bet labiausiai stulbinanti mįslė yra ta, kad piramidžių išsidėstymas Gizoje tiksliai atkartoja trijų pagrindinių Oriono žvaigždžių išsidėstymą (iš viršaus apačion – Mintako, Alnilamo, Alnitako). Atsitiktinis sutapimas? Astronomai nesutinka.

 

Mokslininkų nuomone, linija, kurią nubrėžia trys mažos piramidės šalia Mikerino piramidės, rodo dangaus ekvatoriaus padėtį piramidžių statybos laikais (dangaus ekvatorius – tai apskritimas, kurio plokštuma yra statmena Žemės sukimosi ašiai). “O kodėl būtent jos, o ne trys tokios pat mažos piramidės šalia Cheopso piramidės?” – sarkastiškai gali paklausti informuotas skaitytojas. O todėl, kad tos trys mažylės sudaro kitą liniją – liniją tarp žiemos ir vasaros saulėgrįžos taškų. Astronominiame koordinačių tinklelyje ši linija yra statmena dangaus ekvatoriaus linijai. Ir išties, trys mažosios piramidės, esančios šalia Cheopso, iš tikrųjų sudaro liniją, kuri yra statmena trijų mažesnių Mikerino piramidžių sudaromai linijai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Taip. – nusišaipys skaitytojas. – bet šiuo metu dėl precesijos (Žemės ašies apskritas judėjimas) dangaus ekvatoriaus linija eina aukščiau!” Ir vėl bus beveik teisus. Tiesa, dėl precesijos cikliškumo, dvi dangaus ekvatorių linijos bus identiškos pavyzdžiui, 2318 metų gruodžio 22. arba… 23 602 metais pr. Kr., t.y. prieš 25 920 metų iki nurodytos datos (precesija turi būtent tokį periodiškumą). Ne faktas, žinoma, kad piramidės buvo pastatytos būtent tais laikais, bet jų statytojai turėjo kaip minimum žinoti apie šią datą, vadinasi, jie disponavo daugybe astronominių duomenų…

 

 

23 602 metai pr. Kr. Ar bet kokia kita data su 25 920 metų intervalu? Tačiau žmogaus evoliucijos teorija, išdėstyta biologijos ir istorijos vadovėliuose, protestuoja. Tais laikais nebuvo kam statyti piramides ir stebėti žvaigždes – senovės žmonės tais laikais buvo susirūpinę išgyvenimu naujame nesvetingame pasaulyje. Arba… Egzistavo kita, daug labiau išsivysčiusi civilizacija? Ar tai įmanoma? Pasirodo, įmanoma.

 

Šiuo metu dauguma specialistų mano, kad žmogaus pirmtakas buvo australopitekas. Jų kaulų liekanų amžius siekia tris milijonus metų.

 

2001 metais Ndžamenos universiteto aspirantas Achunta Džim-dub-malbajė rado hominido kaukolę Čado Respublikos pietuose. Kadangi kaukolė pateko tyrinėtojams labai blogame stovyje, čia pat kilo ginčai dėl jo priklausomybės seniausiems dviemis kojomis vaikščiojantiems žmogaus protėviams. Tačiau po to, kai buvo rasti keli trūkstami fragmentai (žandikaulis ir viršutiniai dantys), žurnalas nature paskelbė, remdamasis tuo, kaip kaukolė susisiekė su stuburu, kad Sahelanthropus visiškai tiksliai buvo dviem kojomis vaikščiojanti būtybė. Be to, jo veido kaulai ir dantys yra artimesni mūsiškiams. O radijo anglies analizė pastūmėjo žmonijos amžių beveik dvigubai – šiai kaukolei buvo maždaug 7 mln metų…

 

Panašių “bombų” būta ir anksčiau, bet jų, dėl visiems labai gerai žinomų priežasčių, mokslas “nepastebėjo”. Pavyzdžiui, Kalifornijoje geologai rado žmogaus skeletą, kurio amžius 5 mln metų, o Italijoje rasta homo sapiens kaukolė, kuriai 7 mln metų. Tad ar galėjo žmonija startuoti gerokai anksčiau, negu mes manome? Ir jeigu taip, tai kur pradingo civilizacija, kuri paliko apie save tik fragmentiškus duomenis?

 

Ne taip seniai hidrologai, tyrinėdami Sfinkso skulptūrą, aptiko ties jo pjedestalo pagrindu erozijos pėdsakus, liudijančius, kad Sfinksas ilgą laiką stovėjo vandens tėkmėje. Bet kas gi tai buvo per tėkmė? Nejaugi Nilas išsiliedavo taip plačiai ir tokiam ilgam laikui? Vargu, sako mokslininkai. Tokiu atveju lieka tik viena versija – Pasaulinis tvanas.

 

Versijų apie jo kilmę yra nemažai, tačiau absoliučiai aiškus vienas dalykas – tvanas sukėlė negrįžtamus geofizinius, hidrologinius ir klimatinius pakitimus planetoje ir, kaip pasekmė – žmonija buvo nublokšta atgal į akmens amžių. Žmonių skaičius planetoje smarkiai sumažėjo.

 

Kad suprastume, dėl ko kilo pasaulinis tvanas, apžvelkime vieną iš teorijų – tą, kurią sukūrė M. Visingas. Pasak šios teorijos, 8499 metų pr. Kr. Birželio 5 dieną didžiulis asteroidas, kurio masė apie du milijardai tonų, įsirėžė į Šiaurės Atlantiką, pramušdamas žemės plutą. Nuo smūgio aukštyn, į 20 km aukštį pakilo išsilydžiusios magmos fontanas. Didžiulės masės vandens, akimirksniu išgaravusio susilietus su magma, išblaškė magmą atmosferoje po didžiulę teritoriją. Pakilę į aukštutinius atmosferos sluoksnius pelenai sukėlė aktyvią atmosferos sluoksnių kondensaciją, kas ir sukėlė žmonijos istorijoje nematytos apimties ir trukmės liūtis. Tuo pt metu dėl temperatūrų ir slėgio skirtumų kilo uraganas, kurio jėgą tiesiog sunku įsivaizduoti. Vandens banga, kurios aukštis siekė ne mažiau kaip 10 kilometrų, sukelta asteroido smūgio, nuvilnijo per planetą, nuplaudama viską savo kelyje. Dulkių koncentracija ore privedė prie to, kad Žemė ilgiems šimtmečiams paniro į šaltį ir tamsą. Nedaugelis išgyvenusiųjų (daugiausiai tie, kurie atsidūrė aukštikalnių rajonuose) buvo priversti viską pradėti iš naujo praradę viską ką buvo pasiekusi jų civilizacija.

 

Autorius: irmantass
Anomalija.lt už šio straipsnio turinį neatsako. Straipsnis buvo atsiustas vieno iš mūsų lankytoju per “Susisiek su mumis” forma. Jeigu šis straipsnis yra Jūsų autorystes ir nenorite, kad jis būtų publikuojamas mūsų portale, prašome apie tai pranešti. Taip pat jeigu autoriaus informacija (autoriaus svetaine ir pnš.) nurodyta klaidingai taip pat prašome mus informuoti.

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Set

Toks asteroidas butu dagiau zalos padares, aisku galejo but asteroidas, nepamirsti reikia kad tuo metu buvo ka tik pasibaiges ledynmetis, na ir ugnikalnio issiverzimas vidurzemio juroje sunaikines kelias salas

Sfinksas

>> nepamirsti reikia kad tuo metu buvo ka tik pasibaiges ledynmetis.

– tvanas ir sukėlė ledynmetį, o po ledynmečio pasaulinis vandens lygis jau ramiai pakilo apie 100 metrų! Tai įrodyta: klausimas – iš kur tiek vandens? Atsakymas – iš kosmoso, kosmose yra milžiniški vandens ledo dulkių telkiniai, jie turi labai žemą (-160C) temperatūrą, todėl užšaldė mamutus šiaurėje, o pietuose sugebėjo ištirpti ir užlieti milžiniškais srautais sfinksą ir piramides.

Faktai

Pasaulinis tvanas aprasytas Biblijoje ivyko 2400 metu pr. Kristu. Tai taip iseina ,kad piramides buvo pastatytos dar Nojaus laikais, kazkur iskart po tvano. O zmogu siaip tai sukure Dievas o ne akmuo ir bezdzione.

TO Faktai

ŽMogų sukūrė Dievas Sutverėjas. V> J> K buvo Jo pasireiškimmas Žemėje…Dievo Sūnus ir Žmogus.

dokas

paskaitykit Biblija ir suprasit kodel tvanas ivyko. o kad buvo civilizacija cia ir taip seniai aisku tik niekas to nepublikoja iems geriau buti is ‘Bezdziones’ (monkey) kile ir ne milijonai metu atgal (vel akiu pudrinimas su tais milijonais) o tik deimtis tukstanciais.

Paksas

Mazai faktu ;/// Tiesiog isdestytos nuomones be faktu… Bet buvo idomu paskaityti.

Dekingas

– visos pasaulio legendos apie “tvaną”, kalba apie “vandenį iš dangaus”, o ne apie “cunami” bangą. Tikėtina tai atskiri nesusiję įvykiai, arba asteroido padariniai ne tokie jau globalūs.

set

Kas ten suprato tais laikais apie cunamius. Jie tik mate kad daug lyja ir po to kad daug vandens atbega..

Taip pat skaitykite