Dvasiu kvietimas

Pradėjo Benamis, rugsėjo 01, 2011, 20:57:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

OKULTISTE

Nepatinka man tas soldieris: kalba apie gandrus, nors tema apie dvasių kvietimą...
Taigi... Kiek žinau, dvasių kvietimas kitaip vadinamas spiritizmu (lot. spiritus - dvasia)... Gal kas nors man pasakytų, kodėl žmonės užsiima spiritizmu? Kokia jiems iš to nauda?

paragraf 78

Spiritizmas tai tik viena iš dvasių kvietimo formų, yra ir daugiau: nekromantija pvz.
O žmonės spiritizmu manau užsiima dėl to kad siekia dvasinio pasaulio apsireiškimo jų gyvenime, tokio savotiško įrodymo.

Bildukas

 ???Kazkada ir mes kvietemes dvasias ,pasidare savidirbe lenta su raidem skaiciais, taip ir ne , ir dar bala zino kuo , nebeprisimenu.Ir zvake reikedavo uzsidegti . Tu seansu metu su manimi ,atseit ,kalbedavosi  kazkokios tai keturiasdesimtmetes moters dusele, kaip ji pati sakesi, mirusi nuo vezio. Pastebejau , kad tu seansu metu , laikas kazkur tiesiog dingdavo - atrodo tepasakydavom kelis sakinius , o baigi seansa ir ziuri , kad kokios 2-3 val. praeje. Po seanso man visada is nosies begdavo kraujas kazkodel.Jausdavausi pavarges , kazkoks issunktas."Pazaidem" kokia savaite sitaip ir metem ta  uzsiemima , nes ir draugai pradejo prastai jaustis , depresuot. Tiesa pasakius , geriau jau tokiom veiklom neuzsiimti - bala zino kokiu mes ten "lervu" ar piktu dvasiu ant savo galvos buvom prisikviete , tik po to dar kelis menesius  bute nejauku buvo - trinksedavo kazkas , vidury naktu zingsnius girdedavom , atodusius. Kol drauge viena dien parnese is baznycios svesto vandens ir apslakste juo visus buto kampus. Tada baigesi ir zingsniai ir trenksmai. Va tep va.

1TinSoldier

#18
rugsėjo 09, 2011, 11:36:51 Redagavimas: rugsėjo 09, 2011, 12:02:25 by 1TinSoldier
Žinau, kad sakiau, kad dingsiu iš forumo. Dingsiu. Anksčiau ar vėliau. Bet dabar negaliu susilaikyt neperskaitęs, ką parašot. O, kai perskaitau, negaliu susilaikyt nepaprieštaravęs. Aš nuoširdžiai manau, kad tai, ką rašot, yra žalinga žmonijai... Yra per daug lengvatikių, vaikų ir t.t., kuriem užtenka vieno post'o kažkokiam forume, kad įtikėtų neegzistuojančiais dalykais. Nors supras, kad negali to būti, bet pasąmonė iškels į paviršių: "O atsimeni tą iš forumo - jis tai kalbėjo su dvasia. Vadinasi, egzistuoja". Mano nuomone tai yra žmonių bukinimas. Ir noriu, kad bent tarp jūsų fantazijų mėtytusi bent truputis racionalaus proto.. Kad žmonės iš abiejų pusių galėtų apie dalykus pagalvot. Be to, šitas forumas puikus būdas bent iš dalies patenkinti savo grafomaniją :))

Bilduk, esu įsitikinęs, kad taaaip pagražinai savo istoriją, kad tiesos grūdelio čia ir su žiburiu neberastum. Bet, jei skaitykim, tai yra tiesa, vis tiek puikiai paaiškinama.

Dingo laikas, ane? Žolės parūkėt? Jei rimtai, man su gitara grojant jis dingsta. Atrodo, tik pasiimi į rankas, o jau valanda praėjusi. Tai čia jau mistika? Tiesiog, kai darai kažką, kas įdomu, nauja, kai būni susitelkęs, visada atrodo, kad laikas eina greičiau..

Iš nosies bėgdavo kraujas? Pasimatuok spaudimą po tų seansų. Matosi, kad truputį tiki tokiais dalykais. Lažinuosi, kad paprasčiausiai sukilęs spaudimas buvo ir trūko smulki kraujagyslė nosyje. Būna kartais taip..

Tai, kad po seansų jauteisi pavargęs, patvirtina įtampą ir aukštą kraujo spaudimą. Jei buvai įsitempęs, susikoncentravęs 2-3 valandas per tą seansą, tai aišku, kad po to jausies pavargęs. Juk ir po sunkių pamokų jautiesi pavargęs ir išsunktas? Bet neskelbi pasauliui, kad tavo mokytoja - vaiduoklis išsiurbiantis energiją?

Ten kur apie trinksėjimą bute - prisiekiu, jau fantazijos prasideda. Arba tavo čia rašant, arba tiesiog jūsų haliucinacijos. Sprendžiu iš to, kad padėjo šventintas vanduo. Nes, jei jis padėjo, reikia daryti prielaidą, kad krikščionybė veikia. T.y. ji yra teisi. O ji iš pačių pagrindų nusipeza ir yra sukurta paprastų žmonių. Taigi, arba šventintas vanduo neveikia ir ten tebuvo jūsų fantazijos, arba Žemė yra iki 10.000 metų senumo, seniau žmonės gyvendavo po 800-900 metų, iš tiesų egzistuoja iš dešimčių kitų religijų nukopintas egoistas, sadomazohistas, tuščiagarbis, piktavalis veidmainis dievas. Kažkaip sunku tuo patikėti..


Savaitę kvietėtės? Išsikvietėt - pavyko, ir vėliau dar kartą kvietėtės? Oba.. Drąsus.. Lažinuosi, sužinojot atsakymus į tokius klausimus, kaip "kodėl mes čia", "kaip mes čia atsiradome" ir t.t. Ar ne? :D

Ir, kaip supratau, ne vienintelį kartą pavyko išsikviesti? Žinai ką? Turiu pasiūlymą. Registruokis į Randi million dollar challenge. Jei sutinki, pažadu padėti - surasiu Lietuvoje mokslo žmogų, kuris galėtų patvirtinti, kad tu tikrai išsikvietei dvasias. Prisidėsiu visom keturiom. Nufilmuosim dvasios kvietimą, nusiųsim video su mokslininko patvirtinimu Randi. Aišku, kelionė į JAV truputį kainuos.. Bet ar tai bus problema, kai laimėsi 1.000.000 JAV dolerių? Ar neapsimoka atlikti tokios investicijos? Juk, jei čia parašei tiesą, kam tau myžti dėl kelių tūkstančių litų kelionei?

paragraf 78

Baik įžeidinėti kitus forumo dalyvius. Sekantys postai kuriuose bus įžeidinėjami kiti asmenys bus trinami be atskiro perspėjimo. Gerbkime vienas kitą.

skorpy

o man atrodo ,kad TINSOLDER kaip tik iesko irodymo ,kad viskas kam jis priestarauja egzistuoja. Jeigu tu taip netiki niekuom, viskas yra nesamone, tai manau net i toki puslapi kaip  "Anomalija" net neuzklystum ir tikrai nesiregistruotum ,ir neskaitytum visu cia esanciu straipsniu apie anomalius reiskinius. Jauciu ,kad kazkur gyliai tu viskuom tiki, bet pats sau priestarauji kiek gali, bet labai noretum ,kad pagaliau atsirastu kas patvirtintu ,jog tai tikrai egzistuoja. Nes nejaugi zmogus,kuriam tai yra visiska nesamone , apie tas "nesamones" skaitytu. O jei cia visi tau tokie buki zmones atrodo ,kurie tuom tiki, tai manau net i diskusijas nesiveltum, juk save laikai uz visus protingesniu. As tikrai gerbiu uz tai ,kad bandai apginti savo pazicija ir tikrai su malonumu skaitau tavo postus, bet tik tada kai neuzgaulioji kitu,kitaip mastanciu. Kad bandai paaiskinti,jog tai neegzistuoja labai gerai, nes visada idomu ir kitokia nuomone perskaityti.

Bildukas

 ::)TIN SOLDIER . Tikra tiesa , kam skaitineti ir reikstis tokiame forume , kur viskas yra nesamone Jusu nuomone . Po tokiu Jusu postu , praeina bet koks noras dalintis bet kokiomis patirtimis.Beje , man senai nebe 15 ir ko gero esu uz Jus labai nemazai vyresnis. Taip , as tikiu Dievu , tikiu pomirtiniu gyvenimu , tikiu NSO ir vaiduokliais ir VISISKAI NESIGEDINU SITO TIKEJIMO. O JUS netikit - puiku .Tai yra JUsu pasirinkimas ir teise.Taciau nuo to , kad Jus neigsit kiekviena tema siame forume ir kiekviena pasisakyma (kaip pastebejau), mano tikejimas nepasikeis, nes tai yra mano pasirinkimas .Sekmes Jums Jusu ieskojimuose ir gyvenimo kely.

1TinSoldier

Insomnia, neįžeidinėjau aš ten. Buvau tik parašęs "drąsūs ir kvaili..". Turėdamas galvoje, kad išsikvietė dvasią, ir, nors tai labai pavojinga, po to vėl ir vėl kvietėsi. Drąsa nuo kvailumo - neatsiejami dalykai :) Taip kad, šitas nesiskaito - galėsiu dar vieną įžeidimą parašyt ir tik tuomet pradėk trinti žinutes :))

Skorpy, iš esmės, tu teisus. Kažkur giliai giliai širdyje/smegenyse yra tikėjimas kažkuo paranormaliu. Ir kurį laiką atvirai norėjau, kad egzistuotų dvasios, dievas, psichokinezė ir t.t. Bet dabar visiškai nuoširdžiai to nebenoriu. Nes mano visas suvokimas apie pasaulį remiasi mokslo žiniomis. Jei tai būtų paneigta - tektų kardinaliai pakeisti savo gyvenimą ir pasaulėžiūrą. To tikrai nenorėčiau. Bet, jei atsirastų patikimų įrodymų, kad aš dabar klystu, neabejodamas tai padaryčiau.

Kaip jau kažkur rašiau, aš čia lankausi todėl, kad manau, kad tokie puslapiai bukina žmones, naikina kritinį mąstymą, skleidžia dezinformaciją, melus ir t.t. Todėl norėjau truputį skepticizmo įnešti. Ir straipsnių tikrai visų neskaitau. Tik tuos, kurių antraštės užkabina - kurie, iš karto matosi, kad skleis melus ir kvailystes.

Aš nelaikau kitų kvailesniais. Tik manau, kad galima gyventi puikų, pilnavertį, gražų gyvenimą ir netikint Kalėdų seneliais. Aklas tikėjimas burtininkais, būrėjom, astrologais, dievais, healeriais, dvasiomis ir t.t. ir pan. padaro žmogų daug pažeidžiamesnį, juo tampa lengva manipuliuoti. Manau, kad tai yra blogai. Todėl noriu nors minimaliai pabandyti tai pakeisti.

Aš nenoriu kitų užgaulioti. Tiesiog žinau, kad provokuojantys, agresyvus ir kategoriški tekstai priverčia daugiau pamastyti, gali lengviau įžiebti diskusiją, išprovokuoti atsakymus. Todėl taip ir darau.

Bilduk, gal tu ir vyresnis. Aš nežinau. Ir niekada nesakiau, kad tau 15. Ne amžiuje esmė. Bet paklausyk, jei tu tikrai tvirtai kažkuo tiki - tu turi žinoti kodėl. Apgink savo tikėjimą. Rašyk, kur aš suklydau? Paaiškink, kuo tau padeda tas tikėjimas(jei tokia tema yra) ir t.t.

Kažkur insomnia rašė, kad tik tikintysis gali būti geras skeptikas, nes jis atviras viskam. Bet, Bilduk, tu geras skeptikas tikrai nebūtum :)) "Nesvarbu, nors ir 100proc. įrodysi, kad klystu, aš vis tiek tikėsiu, kuo tikėjau" :) Naudokis sveiku protu, žmonės kartais klysta. Ir tu gali klysti. Juk augdamas tobulėji. Sužinai kažką naujo apie pasaulį. Pagal naujas žinias turi keistis ir tavo pasaulėžiūra, mąstymas ir tikėjimas. Nebūk toks sustabarėjęs senis, neigiantis viską, kas prieštarauja tau. O, jei prieštarauji - tai bent aiškiai žinok kodėl prieštarauji. Aš tai žinau..

Beje, jei iš tiesų būtum keletą kartų išsikvietęs dvasią, tai nebebūtų tikėjimas, o žinojimas. Bet kadangi taip perėjai prie 'aš tikiu, nes man patinka' argumentų, galiu daryt išvadą, kad jokios dvasios ten iš tiesų nebuvo, ar ne? Vadinasi, melavai. Kaip ir visi(?) kiti.. Prisipažink, kad pagražinai savo istoriją. Būk tikras vyras: sąžiningas ir nebijantis suklysti.

paragraf 78

Kvaili provokuojantys tekstai įžiebia ne diskusiją o ginčą, ginčas pats iš savęs niekur neveda.
Diskusija neįmanoma jei viena iš pusių aklai atmeta bet kokį tvirtinimą.
O dabar grįžkime prie temos.

OKULTISTE

Dar kartą: "nepatinka man tas soldieris" - eina per forumo temas ir vemia...
Bilduk, o kas Jus paskatino kviestis tas dvasias? Kokios iš to naudos ar pan. tikėjotės?

Bildukas

Tin Soldier.Butent . Prie mano tikejimo  mane atvede realios mano paties isgyventos patirtys , kuriu tikrai neissigalvojau , nepagrazinau ir ,gal but, noreciau , kad kai kurios is  ju niekada nebutu ivyke. Gimiau ir uzaugau visais siais dalykais netikincioje inteligentu seimoje, taigi isankstiniu , nuo vaikystes pripompuotu nuostatu neturejau. Beje apie ta dvasiu iskvietima - kai zaideme su lenta , buvome tikrai gana jauni 16-17 metu .Todel tikrai negalvoju , kad tuo metu galejau tureti auksta kraujo spaudima. Tos duseles klausinejome ivairiu dalyku , net juokingai vaikisku , kai dabar ,praejus daugeliui metu ,prisimenu. Zaideme tikrai visa savaite , o gal ir daugiau , kol dusele ispranasavo man gana ankstyva mirti - 37 metu . Tiesa pasakius , nugazdino ilgam .Gyvenimo begyje prisimindavau ta jos pranasyste ir budavo nejauku . Panasaus amziaus turejau 2 klinikines mirtis , bet isgyvenau . Nesu tiek issimokslines ir issilavines , kad galeciau moksliskai paaiskinti visu tu nutikimu priezastis . Tiesiog gyvenu su savo patirtimi  , bandau su ja susitaikyti , domiuosi panasiom istorijom ir zmoniu pasakojimais isgyvenusiais kazka panasaus. Beje, nesu nei psichinis ligonis , nei sergu kokiomis ligomis , tiesiog karts nuo karto mano gyvenime atsitinka tikrai keistu , nepaaiskinamu dalyku . Butent jie ir paskatina mane dometis tokiais forumais , ieskoti kazkokios informacijos , kitu zmoniu isgyvenimais , kad susivokti paciam kas su manim atsitiko ir ar taip yra buve kitiems zmonems.OKULTISTE - buvom jauni , paduke , smalsus - tiesig buvo idomu isbandyti kazka TOKIO ....

Bildukas

  :)Beje , dar norejau pridurti -"zoles" nerukau ir su jokiais kitais narkotikais ar medikamentais nedraugauju . Isgeriu retai ir saikingai , taigi "balti arkliai" mano gyvenimo pievose nesigano  :). Esu gana solidus zmogus , todel savo patirciu zmonems nemegstu pasakoti - tiesiog nesuprastu ir greiciausiai isjuoktu kaip Tin Soldier. Kazka issigalvoti , pagrazinti - neturiu laiko ir nematau prasmes .

1TinSoldier

OKULTISTE, pabandom užkeikimą: dar 50 kartų pakartok „man nepatinka tas soldieris", gal pradanginsi mane.

Bilduk, dėl žolės tai visiškai nerimtai parašiau :) Bet vienas dalykas: aš tikrai nesistengiu išjuokti. Ir, manau, realiame gyvenime nelabai kas tave išjuoktų. Nes tikinčių dvasiomis yra daugiau, nei netikinčių.

Tiesiog aš manau, kad tikintieji tiki todėl, kad neteisingai suprato kažkokį atsitikusį įvykį ar istoriją. Aš nesityčioju, nesijuokiu, nelaikau idiotais(nebent iš tiesų tokie yra). Tiesiog manau, kad tie žmonės klysta ir tiek. O ant klaidos statyti gyvenimą, yra dar didesnė klaida..

Pats sakei, kad tas dvasios išpranašavimas tave nemažai paveikė. Visą gyvenimą prisiminei jos žodžius ir neramiai jausdavaisi. Dar dabar tas vienas įvykis belekiek tave veikia. Ir, tik pabandyk įsivaizduoti, jei tu tuomet, būdamas 17 metų, paprasčiausiai suklydai?... Jei tai tebuvo vaikiško proto įaudrinta vaizduotė, papokštavęs draugas ar dar bala žino kas?.. Jei nebūtum ėmęs į galvą tos pranašystės? Tik pagalvok, gal tavo gyvenimas būtų buvęs visai kitoks? Gal net tų klinikinių mirčių nebūtų buvę? (Saviįtaiga siaubingai galingas įrankis. Galbūt pasąmonė, paveikta pranašystės, bandė „atjungti" organizmą? Tik spėlioju).

Beje, tavo dvasia neatspėjo nei vieno dalyko. Nei amžiaus, nei įvykio. Negalima būtų visko nurašyti paprasčiausiam atsitiktinumui? Pvz, ir 9/11 ataka buvo išpranašauta studento, norinčio parodyti, kad pranašystes nėra tikros(vėliau ta pranašystė neteisingai buvo priskirta Nostradamui). Kartais ir sapnai išsipildo. Būna tų atsitiktinumu..

Turint galvoje, kad kontroliuojamoje aplinkoje niekada niekur niekaip nebuvo pasirodžiusi dvasia, galima būtų daryti išvadą, kad jų nėra.. Jos praktiškai visuomet pasirodo tik per paaugliškus dvasių kvietimų žaidimus. Sakykit ką norit, bet man tai neatrodo labai patikima.

Todėl man atrodo žiauru, kad žmonės, galbūt kartą per gyvenimą, ne taip supratę vieną įvykį, pakeičia absoliučiai visą pasaulėžiūrą.Net nežinau kaip pasakyt.. Norėčiau, kad žmonės kiek atsakingiau kurtųsi savo gyvenimus..

Ir dar kartą, aš tikrai nelaikau nei tavęs, nei kitų psichiniais ligoniais. Tiesiog manau, kad klysti. Gali būti, kad ir aš klystu. Aš tik išsakau savo nuomonę. Rašei, kad per tokius kaip aš, nebesinori dalintis išgyvenimais. Bet, jei tu iš tiesų nori suprasti savo patirtus įvykius, kodėl iš karto atmetinėji skeptišką požiūrį? Net nenori jo matyti..  Galbūt tu ne bandai suvokti savo patirtis, bet tiesiog ieškai patvirtinimo, kad buvai teisus, nepaisant ar iš tiesų esi teisus?.. Aš jūsų išgyvenimų nemenkinu. Tiesiog pasiūlau vieną iš variantų, kas ten galėjo būti. Kad pagalvotumėt. Ypač jaunesni žmonės, kurie dar tik formuojasi..

paragraf 78

Tu kaip žmogus nematęs Bilduko įvykio, tik mažas nuotrupas perskaites, darai labai kategoriškas išvadas. Ne moksliška. Kai empiriškai bus patikrinta, tada galėsime atmesti.
Dvasių kvietimas sutinkamas vienokia ar kitokia forma įvairiose pasaulio kultūrose. Žmonės išgyvena panašias patirtis. Man tai kalba apie tai kad kažkokie reiškiniai veikia ir kad kažkas vyksta invokacijos metu.

Citata iš: 1TinSoldier  rugsėjo 09, 2011, 20:55:34
Aš tik išsakau savo nuomonę.


Kaip rašė Merfis: Nuomonė yra pats netiksliausias matavimo vienetas.
Jei tu išsakai savo nuomonę, pasistenk nekritikuodamas išklausyti ir kitų nuomones.
Mes jau supratome tavo požiūrį, nebūtina apie tai rašyti kiekviename pranešime.

1TinSoldier

#29
rugsėjo 09, 2011, 21:27:03 Redagavimas: rugsėjo 09, 2011, 21:29:45 by 1TinSoldier
....išsakau nuomonę, kurią remiu šiokiais tokiais faktais, istorija, analogijomis, samprotavimais. Kalbant apie tokius dalykus šnekėti vien faktais be jokios nuomonės neįmanoma. Patys tikit visiškai neįtikėtinais dalykais, remdamiesi vien tikėjimu, o mane kaltini nepagrįsta nuomone? Ar kaip suprast?

Aš išklausau kitų nuomones. Bet tai, kad jas išklausau, nereiškia, kad turiu jas priimti. Ir nekritikuoju, bet paprieštarauju.

Ir kaip man nekartot savo požiūrio kiekviename pranešime, jei jūs kiekvienam pranešime vėl apie tą patį rašot?

Kad ir tu čia:

Citata iš: insomnia  rugsėjo 09, 2011, 21:01:39Tu kaip žmogus nematęs Bilduko įvykio, tik mažas nuotrupas perskaites, darai labai kategoriškas išvadas. Ne moksliška. Kai empiriškai bus patikrinta, tada galėsime atmesti.


Šitoje pačioje temoje jau rašiau:

Tas pats, kas sakyti: "dauguma akmenų nekalba". arba "dauguma žuvų moka plaukti". Aišku, kad su viso pasaulio akmenimis ar žuvimis nesu susipažinęs. Bet šansai, kad dvasios yra, o akmenys kalba - tokie maži, kad tikrai galima generalizuoti.

Kadangi iš milijonų atvejų nėra nei vieno patvirtinto, įrodyto, ar šiaip patikimo dvasių pasirodymo,(kaip ir kalbančių akmenų) šitai galima priimti kaip faktą.


Absoliučiai kiekvieno įvykio patikrinti neįmanoma. Iš Bilduko įvykio liko tik jo paties prisiminimai. Kaip tu tikiesi tai patikrinti? Tačiau, remiantis praeities analogiškų atvejų tyrimais, galima teigti, kad jis suklydo. Jei su manimi nesutinki, vadinasi manai, kad reikia tikrinti absoliučiai visus pasaulio akmenis - ar kuris nors prakalbės? Dabar lažinuosi, patylėsi. O po poros dienų vėl tą patį argumentą rašysi. O aš tą patį atsakymą. Išsiaiškinam iki galo.

Blemba, ir aš kategoriškas išvadas darau? O kaip tie, kurie mano, kad Bildukas yra teisus? Ne kategoriškos išvados? Du variantai: arba tiesa, arba ne. Atsakymo - dvasios truputį egzistuoja - nėra. Mano išvados ne mažiau kategoriškos, nei jūsų.

Aukštyn