Magija: Perkūnas iš giedro dangaus.

Pradėjo Kaduceus, vasario 16, 2013, 18:16:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Kaduceus

Magija! Žodis, kurį išgirdę net patys švenčiausieji puola į neviltį griebdamiesi religinių dogmų, kuriomis tuojpat puola jį ištąrųsį. Ko gi jūs tokie bailūs, mažatikiai? Ar ne jūsų gelbėtojas ir švenčiausias išganytojas prikėlė numirusius, pavalgdino armiją su duonos kepalu ir pavertė vandenį vynu? Ar tai tik dar vienas Arkanas kuris ir liks neįmintas? Vidinis balsas rėkia: NE! Tačiau per dogmas jo beveik nesigirdi. Tai kas gi ta magija, kuri nuo pat Egipto baugino karalius ir šventikus, o šiame Vandenio amžiuje, jiems prilygsta dūriui į širdį? Magija - mokslas ir menas. Pažangiausias iš visų mokslų ir pats Švenčiausias iš visų menų. Ir šios neapsakomos visumos tikslas yra vienas - pažintis ir susibendravimas su savo Šventuoju Angelu Sargu. Pasiruošk! Prieš akis bus atverti amžiaus Arkanai. Sek paskui mane, mes judame link kūbo formos pastato, kuris yra tolumoje, ir mus nuo jo skiria dvi kolonos, juoda ir balta, praėjimas tarp jų neišvengiamas. Ženk žingsnį! Drąsiau, aš su tavimi! Ir štai priėjomę pastatą. Ar išdrįsi susiremti akis į akį su tiesa? Taip? Einam! Ir kas galėjo patikėti, šis kūbo formos pastatas iš vidaus atrodo kaip sfera! Visiškai apskritas kambarys, kurio viduryje ant kvadratinio šachmatų lentos grindinio tavęs laukia neapsakomo grožio Deivė. Tu prieini prie jos, ji paliečia tavo kaktą ir pašnibžda tau nesuprantama kalba į ausį. Einam iš čia. Išeinam pro kur atėjom, atsigręšk. Piramidė! Matom didelę grupę žmonių vilkinčius juodas kaip smala mantijas, o ant pakilos soste sėdi Mendeso Ožys. Žmonės vienbalsiai šaukia: "In Nomine Dei Nostri Satanas, Liuciferi Ekscelsi!". Baisu? Nebijok, mes šį kartą tenais neisim. Ženk atgal pro kur atėjęs ir tu vėl savoj kėdėj. Atsipalaiduok, daugiau tokių kelionių kolkas nebus. Dabar jau esi pasirengęs suprasti šią hermetišką magijos taisyklę: Žinoti, Drįsti, Mokėti, Tylėti. Taigi, magija tikra, jos galia beribė ir ji veikia visur aplink tave. Pasaulis su tavimi kalba. Ar esi pasiruošęs suprasti, ką jis tau sako?

Esu kas esu. Kas yra žmogus? Kūnas? Ne. Tai žmogaus žemiausias aspektas. Jausmai? Ne. Tai žmogaus aukštesnis aspektas. Protas? - dar aukštesnis aspektas. Siela? Kas ta siela? Su akimis, savo akių nepamatysi. Veidrodis? Tai tik tavųjų akių atspindys. Todėl ir nemėgink pamatyti sielos. Tai neįmanoma. Tu - Siela. Tai tu ta energija, kuri leidžiasi gyvybės medžiu ir įsikūnija į šį pasaulį. Ar yra kažkas daugiau? Be jokios abejonės! Yra jėga ir yra Jėga. Pirmoji yra tavo jėga, gali daryti su ją ką tik nori. Ji yra tik čia ir tik dabar. Antroji Jėga, tai tave supanti Jėga. Ji yra visiškai tyli, neaptinkama, tačiau Ji ten yra. Man paaiškinti tai iki galo prilygtų savižudybei. Ir taip jau pasakiau daugiau negu reikia. Tai lyg Hadit žvelgamas į Nuit tave pastebėtų. Ar tu bent supranti apie ką eina kalba?

Amžinai trunkantis veiksmas. Amžinybė. Niekada neprasidedantis ir niekada nesibaigiantis momentas laike. Amžinybė amžinybėje. Ar tai įmanoma? Tai vyksta dabar! Prieš pat tavo nosį, o tu dairaisi jos kažkur tolumoje. Dabartis. Tai amžinybė Amžinybėje. Kas gali būti daugiau už begalybę? - Begalybė. O už ją? - BEgalybė. Tai kiek tų begalybių? - Begalybė. ir kur jos visos? - Dabartyje. Tai taspats, kas visi skaičiai, iš kurių kiekvienas begalybė. Ir visi dabartyje. Ar nekeista, jog gyvatė ryjanti savo uodegą tai laikas?

Alchemija. Ar yra paprastesnis mokslas už alchemiją? Iš betko, gali iškart pavirst į auksą.- pasakytų neišmanėlis. Aš jau auksas.- pasakytų mokytas. Jeigu išmoktum alchemiją, ar ją naudotum? Kvailas klausimas, nes nenaudojant, jos neįmanoma išmokt. Tik tada, kai pavirsi pats į auksą, galėsi teigti, jog tai moki. Teorija apie praktiką yra pats kvailiausias dalykas šioje žemėje. Už teoriją iš praktikos nėra nieko nuostabiau. Patapk sau auksu, ar išdrįsi? Jeigu ne - nenusipelnei žmogaus tu vardo, greičiau avies, už kurią jai reikia kelią tiest.

Beprotis. Tarp mago ir bepročio yra tokia plona linija, kad jie abu žengia koja kojon. Taip. Magija yra kontroliuojama beprotybė. Todėl turi būti visiškai suprastas ir įsisavintas Tylos aspektas. Nė žodžio į ausis kurios nepasirengusios išgirsti. Nė ženklo akims, kurios nepasirengusios tą ženklą pamatyti.

Per Kūną iš giedro dangaus. Elektra! Elektra su magnetiniu lauku yra vienas ir tas pats. Vienas be kito neegzistuoja. Tai argi mes pamiršom mūsų stuburu tekančią elektros srovę? Apie aurą negali būt nė klausimo. Kas kontroliuoja šios elektros srovę ir įtampą? Smegenys. O kas smegenyse vyksta? Visas mąstymo procesas. Ar man reikia pasakyti daugiau? Tu vienu žingsniu nuo stebuklų. Magija ne tik egzistuoja, ši beribė galia visą gyvenimą buvo tavyje, tačiau dogmos veikia kaip maskuotė, kuri tave paslepia nuo tavęs. Šauk Perkūną jei tik nori. Gali ir patį Veliną įsikviest.

Tiesa. Mes visi turim kūnus, visi turim jausmus ir protus kurie veikia visiškai taipat. Tačiau iš kažkur atėjusi įdėja, kad visų tiesos yra skirtingos. Nesamonė! Netgi Visata kurioj gyvename yra ta pati. Kaip gali būt tiesa skirtinga? Tai negali būt ir taip nėra. Yra viena tiesa, daugiau jų nėra, tik viena. Ir jos neįmanoma užrašyti žodžiais. Vienintelis būdas ją surasti yra ją patirti pačiam. Tiesa yra žmogaus sielos gelmėse. Tik iš ten bus aišku, kas tas Dievas.
Pagrindiniai magijos principai:
Niekada nenustok mokytis, nesvarbu kiek daug bežinotum.
Niekada neleisk kitiems tave kontroliuoti.
Visada patikrink naują informaciją. Ar tai dar viena dogma ar tai kažkas ką verta žinoti.
Siek pilno savęs suvokimo. Nes tik tada tu pats kontroliuoji savo veiksmus.
Neleisk niekam tavęs gąsdinti nebūtais dalykais.
Valdyk save, savo veiksmus ir savo likimą.
Visą laiką tobulėk.

Pažiūrėsiu atsiliepimus, jeigu patiks - laukite tęsinio.

paragraf 78

Jėzus nedarė magijos. Šv. Rašte aiškiai parašyta jog jis rodė ženklus, o ne darė stebuklus. Šventieji irgi tokius pat dalykus išdarinėja ir be magijos pagalbos.
Kažkokius tu čia pseudoezoterinius kliedesius rašai. Viskas taip susimalę.

.L.U.T.H.O.R.

Čia pats kuri Kaduceus? :D

Kaduceus

Tau tai kliedesiai, o man viskas ką tu rašai yra kliedesiai, bet aš kažkaip nepuolu tau į akį lysti, kad tu tiki visokiom lempom apie Dievą ir t.t. Matai, tu krikščionis, o aš ne, bet kažkodėl aš žymiai etiškiau elgiuosi negu tu.. Tai kaip čia yra? Kas tau tokia teisę suteikė menkinti visus aplinkinius, kai pats esi menkysta? Žinok visi mes turim kantrybę, galim visi tokie patys būti kaip ir tu, bet mes kažkodėl to nedarom, nes tai yra amoralus elgesys ir dvasingam žmogui tai nėra priimtina.

Šėšėlis, taip :)

paragraf 78

#4
vasario 16, 2013, 18:43:43 Redagavimas: vasario 16, 2013, 18:51:11 by paragraf 78
Aš nemenkinu, tiesiog išsakau savo nuomonę, tam turiu pilną teisę. Kaip ir tu turi teisę galvoti ką nori.
Nenorėjau tavęs įžeisti, tiesiog jau seniai tokių kliedesių neskaičiau. Kažką rimto parašytum, tai būtų smagu paskaityti, o dabar krūva tarpusavyje nesusijusių sakinių krūvą pažėrei ir nori, kad visi tave liaupsintų. O kritiką sutinki žemindamas kitą. Galiu tą patį pasakyti apie tamstą, ką sakei apie mane. Neetiškai elgiesi.

P.S. aš linkęs drėbti tiesą į akis, tad neįsižeisk

Kaduceus

Kaip tu gali kritikuoti tai, apie ką neturi nė žalio supratimo? Jeigu parašyčiau tavo rėmuose, viską suprantamai, žmonių kalba, be jokių metaforų tada viskas būtų super. Bet taip jau yra, kad magijoje, jeigu nemoki nei skaityt, nei kalbėt metaforomis, vadinasi tikrai ne tavo stritis. Bet aišku, kritika sveikas dalykas, bet magijoj niekada nepamatysi darbo, kuris bus parasytas tiesiai sviesiai..

TinSoldier

Citata iš: Kaduceus  vasario 16, 2013, 18:52:22
Jeigu parašyčiau tavo rėmuose, viską suprantamai, žmonių kalba, be jokių metaforų tada viskas būtų super.


Nemanau, kad kliedesiai be metaforų taptų kažkuo super. Tai tiesiog būtų sausi kliedesiai.

paragraf 78

Aš ezoterika domiuosi nuo kokių 1990 metų, tai kliedesius atskiriu, kokiom metaforom jie bebūtų užrašyti. Tai kad rašai metaforomis rodo, kad neturi ką rimto pasakyti. Jei turėtum neišsidirbinėtum ;)

Kaduceus

Nesvarbu, vistiek nors vienas žmogus suprantantis paskaitys.. Man tik to ir reikia :)

TinSoldier

Citata iš: Kaduceus  vasario 16, 2013, 19:08:15
Nesvarbu, vistiek nors vienas žmogus suprantantis paskaitys.. Man tik to ir reikia :)


Tai žinoma.

Tikriausiai paskutinis mano mėginimas čia: jau galutinai nyksta entuziazmas ginčytis ir bandyti tikrinti, bet.....

Jei užsiėmi magija, ar sutiktum kaip nors savo galias patikrinti kontroliuojamo eksperimento metu? Jei sutiktum, parašyk į PM, per skaipą susitarsim. Jei pradėsi šūdmaliauti ir išsisukinėti, geriau tiesiog ignoruok mano šitą klausimą. Ačiū :)

paragraf 78

Geras pasiūlymas :)

TinSoldier

#11
vasario 16, 2013, 21:37:31 Redagavimas: vasario 16, 2013, 21:39:30 by TinSoldier
Kitų narių įdomumo dėlei: į pasiūlymą/prašymą Kaduceus labai išplėstai ir su nemažai rusiškų žodžių atsakė:
"Taip, aš esu šūdmalys". Čia aš perfrazavau į normaliems žmonėms suprantamą kalbą.

Pamaniau, kad kitiems, skaitantiems jo rašliavas ir pamokymus, verta žinoti, koks žmogus jas sukūrė.

Kaduceus, tikiuosi, nesupykdžiau ir neiškviesi ant manęs kokių žaibų, ar maro ant mano šeimos?

paragraf 78

Tai tu viską papostink :)

TinSoldier

Pagalvojau, kad labai negražu skelbti kitų žmonių asmeniniškai siųstas žinutes viešai. Ai, bet pofig, aš žurnalistiką studijuoju, etika ir moralė man negalioja ;-D (čia bišk nevykęs bajeris buvo)

Kiti turi teisę žinoti, kokio žmogaus pamokymus ir dezinformaciją skaito:

Citata iš: Kaduceus  vasario 16, 2013, 19:17:37
Kas tu čia toks būsi, kad man dalintum įsakymus? Tu achujel štoli vapšė? Tu čia mane nori ant glotkės paimt ar kaip čia šitą tavo bezobrazę suprast? Šūdmalį tu šūdmalį... Pasikark nx!

.L.U.T.H.O.R.

Na jo info tai ne dezinformacija, bet jis pats geras pavyzdys kur tie mokymai per 9 metus jį nuvedė :) Ten kur daugumą nuveda.

Aukštyn