Rekordas, kuriuo sunku patikėti – moteris tikėjosi 7 kūdikių, o pagimdė 9


25 metų Halima Cisse gimdymui iš Malio buvo nuskraidinta į Maroką. Čia gydytojai patvirtino Malio kolegų informaciją, kad Cisse laukiasi 7 vaikų.

 

Cisse kurį laiką norėjo pastoti ir vartojo vaisingumą gerinančius vaistus. Jie nėra nei reti, nei kuo nors ypatingi. Daugybė moterų visame pasaulyje vartoja tokius vaistus. Tačiau dabar apie juos bus kalbama dažniau, nes gegužės 4 dieną, kaip skelbiama Malio Sveikatos ministerijos pranešime, Cisse pagimdė rekordinį naujagimių skaičių – 5 mergaites ir 4 berniukus.

 

Nėštumas buvo sunkus. Gydytojai įspėjo Cisse apie tikimybę, kad dalis vaikų neišgyvens. Tačiau jie taip pat teigė, kad ji laukiasi 7 kūdikių. 30-ą nėštumo savaitę (anksčiau laiko) atlikus Cezario pjūvį paaiškėjo, kad Cisse laukėsi ne 7, o 9 vaikų.

 

Cisse yra trečioji moteris istorijoje, kuri laukėsi 9 kūdikių. 1971 metais toks atvejis fiksuotas Australijoje, 1999-aisiais – Malaizijoje. Tačiau nei vienas iš tų naujagimių neišgyveno. Tuo tarpu Cisse vaikai kol kas yra sveiki ir, turint omenyje aplinkybes, stiprūs. Tai – rekordinis gimdymas. Iki šiol daugiausiai vaikų susilaukė Nadya Suleman – 2009 metais JAV ji pagimdė 8 vaikus. Suleman atveju tai buvo dirbtinio apvaisinimo procedūros pasekmė.

 

Su gimdymu ir vaikais yra susiję nemažai rekordų. Cisse šeima per dieną tapo labai didele, bet ne tokia didelė kaip 18-o amžiaus rusų valstiečio Fiodoro Vasiljevo – per savo gyvenimą jis tapo 87 vaikų tėvu. Dvi jo žmonos gimdė tik 35 kartus – būta daug dvynukų, trynukų ir ketvertukų. Tiesa, niekas negali pasakyti, ar Vasiljevas iš tikrųjų buvo tėvas-rekordininkas. Čingischanas beveik garantuotai susilaukė daugiau vaikų – skaičiuojama, kad 1 iš 200 dabartinių vyrų yra Čingischano palikuonis.

 

Šaltinis: www.technologijos.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite