Rasta pirmoji pasaulyje nėščios moters egiptietiška mumija


Tėbų mieste buvo rasta nuostabi mumija. Ji buvo saugoma Varšuvos nacionaliniame muziejuje. Mokslininkai tik neseniai pradėjo ją tirti. Tai, ką jie rado mumifikuoto kūno viduje, juos šokiravo.

 

Mokslininkai nustatė, kad anksčiau mumija 20 metų buvo moteris. Kai jie pradėjo ją išsamiau tirti, paaiškėjo, kad moteris nėščia. Jos viduje iš tiesų buvo vaisius. Tai pirmoji pasaulyje nėščia mumija. Jos istorija nepaprasta ir nuostabi. Mamiją rado 1800 m. Ji mirė daugiau nei prieš 2000 metų. Karalienės Kleopatros laikais gyveno mergina.

 

Kūnas buvo mumifikuotas ir suvyniotas į brangų audinį. Šalia jos buvo rasti amuletai su keturių dievo Horo sūnų atvaizdu. Archeologai mano, kad ji buvo kilmingos šeimos. Dar neseniai manyta, kad tai kunigo žmonos mumija. Tačiau tik šiuolaikinės technologijos ir galimybės padėjo atskleisti nuostabią tiesą.

 

Nėštumo laikotarpis yra 26-30 savaičių. Wojciechas Eismondas atliko tyrimus. Jis nusprendė labiau ištirti mumiją. Vardo neturintis vaikas pagal senovės legendas negalėjo patekti į pomirtinį pasaulį.

 

Šis atradimas yra unikalus jau vien todėl, kad šiandien yra labai mažai informacijos apie nėščių moterų mumijų ir jų negimusių vaikų būklę. Dabar jie planuoja ištirti dar 42 mumijas Lenkijos muziejuose.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite