Billas Gatesas finansuos mokslininkų norus blokuoti saulę – pirmieji eksperimentai prasidės dar birželį


Harvardo universiteto mokslininkai pasiūlė įdomią, bet kiek keistą idėją – blokuoti saulę ir taip kovoti su klimato kaita. Tarp idėjos šalininkų – ir Billas Gatesas, kuris prie projekto prisidės pinigais. Pirmieji eksperimentai gali prasidėjo dar artėjančią vasarą.

 

Temperatūra Žemėje auga ir niekas nežino, kuo tai baigsis. Mūsų pastangos riboti su klimato kaita siejamas emisijas greitų rezultatų neatneš. Šilumos Žemė daugiausiai gauna iš artimiausios žvaigždės – iš Saulės. Taigi, būtų gerai, jei turėtume termostatą, kurį pasukę galėtume sumažinti šilumą.

 

Ir štai ką siūlo Harvardo universiteto mokslininkai – stratosferoje reikėtų paskleisti aerozolius, kurie atspindėtų Saulės šviesą ir šilumą, taip efektyviai sumažindami temperatūrą Žemėje. Galbūt tai – pleistras ant šautinės žaizdos, bet niekas nieko nežino, kol nepabandė.

 

„SCoPEx“ („Stratospheric Controlled Perturbation Experiment“) vardu pavadintas eksperimentas sulaukė ir Billo Gateso dėmesio ir pinigų. Pirmiausia bus atliekamos kompiuterinės simuliacijos, kurios turėtų padėti aiškiau apibrėžti galimus pavojus ir tokios technologijos naudą. Saulės geoinžinerija daug kam nepatiks – negi tikrai galime kištis į gamtos reikalus nepakenkdami patys sau? Tačiau mokslininkai į tokius svarstymus atsako paprastai – žmogaus veikla jau turi įtakos klimatui ir mes jau kenkiame sau.

 

Po kompiuterinių simuliacijų seks eksperimentas Švedijoje, kuris kainuos apie 20 milijonų dolerių. Manoma, kad balionas su specialia įranga pakils dar artėjantį birželį. Balionas pakils maždaug į 10 km aukštį ir ten atliks įvairius matavimus, susijusius su cheminėmis reakcijomis.

 

Iš tikrųjų, nors klimato valdymas atrodo kaip šis tas iš mokslinės fantastikos filmų, „SCoPEx“ technologija nėra tokia jau sudėtinga. Pakilęs į nustatytą aukštį balionas paskleistų atspindinčias daleles, kurios blokuotų dalį Saulės šilumos. Mokslininkai kol kas negali pasakyti, kiek tokių balionių reikėtų, kad efektas būtų jaučiamas apskritai. Šiuo metu skaičiuojama, kad „SCoPEx“ balionas paskleistų 2 kg chemikalų (sulfatų ar kalcio karbonato) ir to pakaktų uždengti 1 km ilgio ir 100 metrų pločio plotui. Ir kol kas tai – tik eksperimentas, todėl ir galimas neigiamas poveikis kol kas nėra aptarinėjamas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Aišku, reikės pagalvoti, kokios atspindinčios dalelės būtų naudojamos ir kaip jos sklaidytųsi. Mokslininkams taip pat reikės išsiaiškinti, ar mažesnis saulės šviesos kiekis nepakenks augalams. Kol kas šią vasarą bus tik išsiaiškinta, ar tokia sistema veiktų apskritai. O tada bus galima pagalvoti ir apie kitas šio reikalo puses.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lialia

Geitsis ne kas kitas kaip pasaulio griovėjas su savo kitų psichinių ligonių globalistų šaika. Jau dabar pastebėjau, kad kokia savaitė mėnulio nematyti. Tai dar ir nori, kad saulės nebūtų. Planetos naikinimas. Tik ar neatsisuks tai prieš juos pačius

paskleisti aerozoli

“paskleisti aerozolius, kurie atspindėtų Saulės šviesą“

primena šumerų raštuose aprašytus anunakių tikslus, tik ten panaudojamas auksas

Taip pat skaitykite