Kosminėje erdvėje buvo atrastas dirbtinis barjeras, saugantis Žemę


Kosminių zondų pagalba NASA sugebėjo aptikti didžiulį dirbtinį barjerą, esantį aplink mūsų planetą. Modeliuodami ekspertai nustatė, kad ši kliūtis veikia orą už atmosferos ribų.

 

Mokslininkai pridūrė, kad žmonės ne tik paveikė Žemę, bet netgi galėjo atsitiktinai pakeisti kosmosą. 2012 metais buvo paleisti kosminiai zondai, kurie per Van Alleno diržus skriejo maždaug 3200 kilometrų per valandą greičiu.

 

Aplink Žemę yra du panašūs radiacijos diržai, o trečiasis pasirodo tik laikinai. Tiriant įkrautų dalelių aktyvumą, zondai užfiksavo kažką keisto. Saulės kaitrą stabdė nežinomas žemų dažnių barjeras. Ekspertai nustatė, kad ši kliūtis per pastaruosius kelis dešimtmečius atstūmė radiacijos juostas ir dabar jos yra daug toliau nuo Žemės nei praėjusiame amžiuje.

 

Dėl to paaiškėjo, kad radijo ryšys su minimaliu dažniu gali paveikti tam tikrų dalelių judėjimą erdvėje. Dėl to Žemėje pasirodė antropogeniniai kosminiai orai, taip pat sumažėjo patikimas apsauginis barjeras nuo planetai pavojingų saulės išmetamų spindulių.

 

Video:

 

Žiūrėti video Youtube platformoje

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite