Černobylio pasėliuose nustatytas nesaugus radiacijos lygis


Tie pasėliai, kurie auginami šalia Černobylio atominės elektrinės, vis dar yra pavojingi dėl per didelio radiacijos lygio. Naujas specialistų tyrimas rodo, kad pasėliuose yra radioaktyvių izotopų, tokių kaip stroncis 90 ir cezis 137. Tuo pačiu metu elementų kiekis yra per didelis ir gali padaryti nepataisomą žalą sveikatai.

 

Davidas Santillo pareiškė, kad radiacija ir toliau veikia žmogaus sveikatą. Taip pat, nėra nuolatinio radiacijos lygio stebėjimo, todėl padėtis dar labiau pablogėjo. Ekspertai analizavo pasėlių mėginius, surinktus 2011–2019 m. Esant 48%, radiacijos lygis buvo daug didesnis už leistiną normą. Taip pat buvo tirta mediena, kuri yra netoli Černobylio atominės elektrinės. Jame buvo rasta per daug stroncio 90. Mokslininkai teigė, kad dėl to, kad radiacija vis dar kaupiama medienoje, o vietiniai gyventojai pelenus naudoja kaip trąšas, pasėliuose taip pat pastebimas didelis radiacijos lygis.

 

Tuo pačiu metu kompiuterinės simuliacijos parodė, kad tinkamai pašalinus radioaktyviuosius pelenus ir sustabdžius pakartotinę infekciją, šioje vietoje bus galima auginti pasėlius visiškai „saugiu“ radiacijos lygiu.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite