Atskleista Paukščių Tako susidūrimo su pabaisa pavadinta galaktika paslaptis


Per visą savo egzistavimo laiką Paukščių kelias ne tik susidūrė, bet ir susiliejo su kitomis galaktikomis. Mokslininkai turėjo labai stengtis sudaryti jo istoriją.

 

Ekspertai išanalizavo tankius spiečius, esančius aplink Paukščių Taką, o tai leido išsamiau sužinoti galaktikų susijungimo istoriją. Šiuose duomenyse yra įvykis, įvykęs prieš 11 milijardų metų ir kurio pagalba mūsų galaktika pakeitė savo formą. Galaktika, kuri yra Paukščių Tako dalis, vadinama Kraken.

 

Žvaigždžių sankaupos dar vadinamos rutuliškomis. Daugelis ekspertų mano, kad tai šiek tiek ankstyvosios visatos fosilijos. Tarp jų yra labai daug neįtikėtinai senų žvaigždžių. Kai kurie iš jų gali būti beveik to paties amžiaus kaip ir Visata.

 

Paukščių kelyje yra maždaug 150 rutulinių grupių. Astronomų komanda rekonstravo jų orbitos judėjimą ir nustatė klasterių formą iki šiol. Modeliavimo duomenys vadinami E-MOSAICS. Jie parodo to ar kito klasterio gyvenimo trukmę nuo pasirodymo iki sunaikinimo.

 

Astronomas Diederikas Kruissenas teigė, kad toks studijų procesas yra gana sudėtingas ir painus. Bet su jo pagalba įmanoma kuo tiksliau rekonstruoti galaktikų susijungimo istoriją.

 

Tada gauti duomenys buvo įkelti į specialią programą. Apdorojus informaciją, rezultatai visiškai atitiko penkis galaktikos susidūrimus. Ekspertai žinojo apie keturis iš jų. Penktasis įvykis, remiantis analize, įvyko su grupe kamuolinių grupių, kurios buvo atrastos palyginti neseniai. Ši grupė buvo pavadinta Krakeno galaktika. Naudodamiesi tyrimo metu gautais rezultatais, mokslininkai sugebėjo sudaryti „šeimos medį“, apibūdinantį mūsų galaktikos susidūrimų istoriją. Visi jie įvyko prieš 6–11 milijardų metų.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite