Astronomai sugavo milijonus radijo signalų iš „ateivių“


Kalifornijos universiteto Los Andželo astronomo Jeano-Luco Margoto komanda analizavo techno parašus, naudodama modernų „Green Bank“ teleskopą. Ši galinga įranga, esanti Virdžinijoje, sugavo žemo dažnio radijo signalus, kurie gali rodyti užsieniečių egzistavimą.

 

Mokslininkų įranga sugeba užfiksuoti menkiausius techno parašus, kurių šaltiniai yra už tūkstančių šviesmečių. 2018–2019 m. Ekspertai sutelkė dėmesį į 31 galaktikos žvaigždę, kurios savo bruožais buvo panašios į Saulę. Iš viso astronomai tada sugavo 26,6 milijono radijo signalų. Tiesa, išsami analizė atskleidė, kad visus signalus generavo mūsų planeta.

 

Šiuolaikiniai informacijos analizės metodai ateityje gali būti naudojami nežemiškoms protingoms būtybėms nustatyti, tačiau pirmiausia mokslininkai turi išmokti filtruoti radijo dažnio trukdžius.

 

Trukdymas gali užgožti svetimą signalą. Kiekvieną valandą specialistų įranga užfiksuoja milijonus techno parašų, kiekvienas atvejis yra apdorojamas. Esami algoritmai sugeba klasifikuoti maždaug 99,8% radijo signalų.

 

Rugsėjį astronomai nuskenavo 10,3 milijono žvaigždžių, kad rastų protingų civilizacijų kitose planetose. Procesui buvo naudojamas radijo teleskopas Murchison Widefield Array, esantis Vakarų Australijoje.

 

Mokslininkai neatsisako sumanymo rasti protingus padarus, net jei jie būtų kažkur kosmoso gilumoje.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
inkognito

Ieškokite 36 šviesmečių atstumu,link Galaktikos centro,ten rasite interferencine torsioninio lauko skleidžiamus pranešimus GT pajėgoms esančioms žemėje ir mėnulyje.Tereikia mokslininkams tik pasigaminti pakankamos raiškos torsioninio lauko imtuvus,ir galėsite priimti ne atskirus signalus bet netgi privačius pokalbius. Arba jei tingite gamintis žemės orbitoje esantis Nežemiečių šnipas Juodoju princu vadinamas palydovas,kuris turi visą reikiamą įranga,ir reguliariai transliuoja supercivilizacijoms ne tik žemiškas televizijos laidas bet ir privačius svarbių asmenų pokalbius telefonu.Elektromagnetinis ryšys naudojamas tik vietinams ryšiams planetose,viskam kitam naudojamas torsioninis laukas.

Taip pat skaitykite