Antarktidos ugnikalniai gali pabusti ir padaryti Žemę netinkama gyventi


Mokslininkai perspėjo, kad jei Antarktidoje ims pabusti vulkanai, tikėtina, kad jie padarys Žemę negyvenamą.

 

Šiandien žemyne ​​yra apie 5 tūkstančiai mokslininkų iš skirtingų šalių. Jie tiria regionus, kurie anksčiau nebuvo paliesti. Dėl šios priežasties galite sužinoti daugiau ne tik apie mūsų planetos istoriją, bet ir apie naujausius pokyčius, turinčius įtakos klimatui.

 

Ekspertus šokiravo tai, kad Antarktidoje po ledu rado virš 100 miegančių ugnikalnių. Dabar tai yra labiausiai vulkaninis regionas žemėje. Ši išvada vaidina labai svarbų vaidmenį, nes tai gali rimtai paveikti planetą. Tuo atveju, kai ugnikalniai pabunda ir išsiveržia, tai gali destabilizuoti kai kuriuos ledo sluoksnius, kurie jau yra pažeisti klimato atšilimo.

 

„YouTube“ kanalas „Kas būtų, jei būtų“ išleido dokumentinį filmą apie Antarktidą, kuriame rodomas ne pats geriausias scenarijus. Žemynas buvo nuskaitytas specialiu radaru, kuris gali prasiskverbti į ledą. Po juo buvo aptikti 138 ugnikalniai. Verta paminėti, kad įprastos vulkano išsiveržimo sąlygos šiai vietovei netaikomos. Šioje situacijoje gali nebūti jokių įspėjamųjų ženklų, nes ugnikalniai yra po ledo sluoksniu, kurio storis siekia apie 4 kilometrus.

 

Kai pradės išsiveržti ugnikalniai, ledas pradės tirpti dideliu greičiu. Jei ledas visiškai ištirps, pasaulinis jūros lygis pakils 60 metrų. Didelės audros pradės judėti daug lėčiau, o lietus – dažniau. Be to, Žemė kentės nuo dažnų uraganų ir taifūnų. Daugelis regionų bus visiškai užlieti, ir planeta taps netinkama žmonėms gyventi.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Byvis

Nebesvaik

Taip pat skaitykite