Mokslininkai skelbia, kad skruzdžių valgymas gali apsaugoti nuo vėžio

Skruzdėlių ir kitų vabzdžių valgymas jau labai greitai gali būti rekomenduojamas, kaip būdas apsisaugoti nuo vėžio.

 

Italijos mokslininkų atliktų eksperimentų serijos atskleidė, kad visur sutinkami bestuburiai, tokie kaip žiogai ir svirpliai, savyje yra sukaupę didelę antioksidantų koncentraciją.

 

Šios medžiagos yra labai svarbios mažinant kūne vyksiančias chemines reakcijas, kurių metu sukuriami laisvieji radikalai, kurie, manoma, didina riziką susirgti vėžiu.

 

Jie taip pat yra siejami su didesne širdies ir kraujagyslių bei diabeto susirgimų tikimybe, rašo telegraph.co.uk.

 

Antioksidantų aprinkama daugybėje maistų produktų, tarp kurių ir vaisiai bei daržovės. Vis dėlto, daugelis jų pasižymi prastu išmetamo anglies dioksido pėdsakų lygiu.

 

Maisto tyrėjai tiki, kad jau artimiausiais dešimtmečiais vakarų valstybių vartotojams teks pradėti į savo mitybą įtraukinėti vabzdžius ir šiam tikslui Romos universiteto mokslininkų grupė ėmėsi nustatyti bestuburių gyvūnų antioksidantų potencialą.

 

Jie nustatė, kad sutrinti vabzdžiai turėjo kelis kartus didesnę antioksidantų koncentraciją, lyginant su ta, kuri aptinkama apelsinų sultyse ar alyvuogių aliejuje – produktuose, kurie dažnai rekomenduojami siekiant apriboti laisvuosius radikalus.

 

Vandenyje tirpstantys žiogų, šilkaverpių ir svirplių ekstraktai demonstravo aukščiausią antioksidantų koncentraciją, kuri penkis kartus viršijo tą, kuri aptinkama šviežiose apelsinų sultyse.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tuo tarpu žiogai, juodosios skruzdėlės ir didieji milčiai pasižymi aukščiausiais bendro polifenolio kiekiais, kurie taip pat naudojami charakterizuojant antioksidantų potencialą.

 

Tyrimui vadovavęs profesorius Mauro Serafini sakė: „Mažiausiai du milijardai žmonių, arba kitaip tariant ketvirtis pasaulio populiacijos, reguliariai valgo vabzdžius.“

 

„Likusiai mūsų žmonijos daliai prireiks šiokio tokio paskatinimo. Valgomi vabzdžiai yra puikus baltymų, polinesočiųjų riebalų rūgščių, mineralų, vitaminų ir skaidulų šaltinis.“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Vabzdžiai palaipsniui „ropoja“ ir atranda kelią į Jungtinės Karalystės gyventojų mitybą.
Praėjusį lapkritį „Sainsbury“ paskelbė tapsiantys pirmuoju Britanijos prekybos centru, kuris pasiūlys įsigyti valgomuosius vabzdžius ir 250 parduotuvių visoje šalyse pasiūlysiantys skrudintų svirplių užkandžius.

 

Jais galima paskaninti tokius patiekalus kaip makaronai ar salotos.
Tyrimas buvo paskelbtas žurnale „Frontiers in Nutrition“

 

Šaltinis: https://www.gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite