Jūsų bilietas į Marsą: NASA kviečia prisijungti prie 2020 metų misijos į Raudonąją planetą

Besirengdama 2020 metų kelionei į Raudonąją planetą, NASA suteikia galimybę visiems norintiems užsiregistruoti internetinėje sistemoje ir tokiu būdu įrašyti savo vardą į mirkoschemą, kuri bus patalpinta marsaeigyje.
Kiekvienas iš užsiregistravusiųjų taip pat sulauks savo suvenyrinės „įlaipinimo kortelės“ ir net „dažno skraidytojo“ taškų.

 

Marsaeigis, sveriantis daugiau nei 1000 kilogramų, planuojama, bus paleistas ankstyvą 2020 metų liepą, o Marse nusileis 2021 metų vasario mėnesį.

 

Raudonojoje planetoje jis žvalgysis praeities mikrobinių gyvybės formų ženklų, sieks charakterizuoti planetos klimatą ir geologiją, rinks pavyzdžius, kurie bus tiriami sugrįžus į Žemę bei dės pamatus tolesniems žmonijos tyrimams Marse.

 

Mikroprietaisų laboratorija NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijoje, Pasadenoje, Kalifornijoje, užregistruotus vardus į silikoninę mikroschemą įrašys naudodamasi elektronų pluoštu, o teksto dydis bus mažesnis nei viena tūkstantoji žmogaus plauko storio dalis.

 

Naudojant tokį teksto dydį ant JAV 10 centų monetos, kurios dimetras siekia 18 mm, dydžio mikroschemos galima surašyti daugiau nei milijoną skirtingų vardų. Į kosmosą mikroschema skris ant marsaeigio, po stikliniu gaubtu.

 

„Ruošdamiesi šiai istorinei misijai į Marsą, norime kad visi norintys prisijungtų ir dalintųsi šia tiriamąja kelione su mumis,“ – sakė Thomas Zurbuchen, NASA Mokslinės misijos direktorato, Vašingtone, asocijuotasis administratorius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„NASA tai labai įdomus laikotarpis, kuomet mes rengiamės kelionei, kuria siekiama rasti atsakymus į esminius klausimus apie mūsų kaimyninę planetą ar net pačios gyvybės kilmę“.

 

2020 metų Marso misija bus paleista iš Kanaveralo kyšulio karinių oro pajėgų bazės Floridoje.
Kaip galiu išsiųsti savo vardą į Marsą?

 

Iki 2019 m. rugsėjo 30 d. galima įrašyti savo vardą ir pavardę į sąrašą žmonių, kuris bus nuskraidintas į Marsą, o tai padaryti galima apsilankius šiame tinklalapyje: https://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/mars2020
Užregistravus vardą bus pateikiama suvenyrinė, vardinė „įlaipinimo kortelė“.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šaltinis: https://www.gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rolka

Net neisigilinus i esme-koks pointas siusti mikro -makro varda i marsa ,kur ji perskaityti reikia zemietiskos technologijos… kokia idejos esme???? JOKIA!

Damn

Koks tikslas uzkopti i everesta pirmam ir ismeigti ten veliava? Kas ten zino kas turi kokia technologija perskaitymui, gal ja mums dave tie patys ateiviai 51 zonoi. bet va su chebra kompanijoi gurgsnojant aluti galetum pasakyt: Tarpkitko, va mano vardas yra marse :D

Metukas

Problema ta, kad “tavo vardas” nėra tavo, tai bendrinis pavadinimas, naudojamas tūkstančių individų ir tūkstančius kartų, užrašytas labai laikina simbolika, kuri taps neiššifruojama gal po netolimų 5.000 metukų..

Damn

Damn

Jai taip giliai kapstant, tai pilna internete taip vadinamu „keliautojai laiku“ kurie teigia ir is 9.000-tukstantuju metu grize pas mus, taj ce is kurios puses paziuresi, o turint omeny zmogaus gyvenimo trukme, tai tu iki savo gyvenimo galo galetum girtis savo vardu marse :)(P.S. jai bus irasita kad, jonas jonaitis, iš ten ir ten, tai butum vienintelis toks individas :)

Numeris 64bitų

>> jai bus irasita kad, jonas jonaitis, iš ten ir ten, tai butum vienintelis toks individas..

Pasirodo ne, yra iš tikro Lietuvoje net keletas individų ta pačia pavarde, tuo pačiu vardu, iš to pačio miesto.. Norint pilnai save identifikuoti, reikėtų suteikti serijos numerį, skaičiuojamą nuo Ievos Nr.1 ir Adomo Nr2. Manau 64 bitų ilgio kol kas užtektų..

Damn

As kalbu jau konkreciai, J.Jonaitis, vilnius, fabijoniskes, ateities 91, tada dvieju tokiu jau neatkapstys :D

Taip pat skaitykite