Bebaimė katė Scarlett: kai meilė savo vaikams nugali net ugnį

Karen & Scarlett
Nuotraukos šaltinis: wikipedia

Po 1996 metais kovo 30-ą dieną apleistuose Bruklino garažuose kilusio gaisro žmonės beveik visame pasaulyje sužinojo apie katę, vardu Scarlett (1995 m. birželio arba liepos mėn. – 2008 m. spalio 11 d.). Žinias apie ją transliavo televizijos kanalai, rašė spauda. Sužavėti didvyriško bebaimės katės poelgio, žmonės rašė jai laiškus. Buvo net išleistos keletas knygų.

 

Prieš gaisrą ji tebuvo benamė ir bevardė katė, kartu su savo penkiais kačiukais, apsistojusi nenaudojamuose garažuose. Tikėtina, jog tai buvo pirmoji jos vada. Dėl nenustatytų priežasčių kilus gaisrui, buvo iškviesti ugniagesiai. Vienas jų, Davidas Giannellis, ir pastebėjo katės kovą su ugnimi vardan savo kačiukų. Ji penkis kartus keliavo į gaisrą ir iš jo, kaskart į saugią vietą išnešdama vieną iš savo mažylių. Įvykdžiusi šią misiją, katė nosimi subaksnojo kačiukus, lyg norėdama įsitikinti, jog tikrai visi jos vaikai yra su ja. Tuo metu per pūslėmis padengtas akis gyvūnas jau nieko nematė. Scarlett prisikvėpavo dūmų, nusvilo kailį, nudegė didelė jos odos dalis. Nosimi suskaičiavusi kačiukus, bebaimė mama susmuko be sąmonės.

 

Įprastinis gyvūno elgesys tokiu atveju būtų savos gyvybės gelbėjimas. Kad ir koks stiprus motinystės instinktas, jis tokioje situacijoje būna slopinamas tam, kad išgyventų suaugęs ir ateityje palikuonių galėsiantis susilaukti individas. Kodėl Scarlett nusprendė pasielgti kitaip, atsakymo nėra. Galbūt jos meilė savo vaikams buvo stipresnė už visus rūšies išlikimui tarnaujančius instinktus.

 

Scarlett su savo kačiukais klinikoje.
Nuotraukos šaltinis: nice-pet.net

Giannellis nugabeno uodeguotą šeimyną į veterinarijos kliniką, priklausančią Šiaurinio Kranto gyvūnų asociacijai Port Vašingtone, Niujorke. Mamos katės būklė buvo prasta. Prasidėjo ilgas gydymas. Vienas iš kačiukų išgyveno tik mėnesį po gaisro. Scarlett ir keturi likę jos mažyliai po trijų klinikoje praleistų mėnesių jau buvo pasiruošę keliauti į namus. Beliko tik tuos namus surasti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tiesą pasakius, pasirinkimas buvo milžiniškas. Klinika per tuos tris mėnesius gavo daugiau nei 7000 laiškų su pasiūlymais priglausti Scarlett ir jos vaikus. Sustiprėję kačiukai iškeliavo į naujus namus Longailende. Klinika atsisakė juos atiduoti po vieną, todėl kniauksinti keturių mažylių kompanija buvo padalinta po du.

 

Scarlett globėja tapo Karen Wellen, neseniai autoavarijoje netekusi savo murkiančios augintinės. Su ja katė išgyveno iki pat 2008 metų spalio 11 dienos, kai atėjo laikas atsisveikinti. Tai buvo gyvūnas, dėl gaisro metu patirtų sužalojimų, reikalaujantis ypatingos priežiūros, tačiau jis tos priežiūros ir meilės nusipelnė. Scarlett ne tik išgelbėjo savo vaikus. Ji dar kartą pranešė pasauliui, kokia stipri ir pasiaukojanti yra motinos meilė bei kad net ir mažoje širdyje gali gyventi milžiniška drąsa.

 

Po katės didvyrės mirties Šiaurinio Kranto gyvūnų asociacija Scarlett garbei įsteigė apdovanojimą, kuris įteikiamas gyvūnams ir jų šeimininkams už drąsius, vardan kitų gėrio bei gyvybės atliktus žygius.

 

Parengė Jurgita Barišauskienė https://anotjurgitos.blogspot.com/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite