Šuo pažadino šeimininką iš komos!

Ypatingą ryšį su savo šeimininku turintis šuo, pažadinęs jį iš dirbtinai sukeltos komos, padėjo ligoniui pasveikti ir tapo terapiniu šunimi.

 

Penkerių metų šnauceriui Tedžiui Sautamptono ligoninė suteikė specialų leidimą aplankyti šeimininką Andy Szaszą.

 

65 metų vyras, sergantis žarnyno vėžiu, buvo skubiai paguldytas į reanimacijos skyrių dėl plaučių uždegimo, išsivysčiusio po chemoterapijos, 2016 metais. Tačiau gydytojai be galo nustebo, kai šuo sugebėjo pažadinti Sauthamptone gyvenantį inžinierių iš dirbtinai sukeltos komos.

 

Andy atmerkė akis trimis dienomis anksčiau, nei planavo medikai. Priblokšti tokio poveikio pacientui, ligoninės darbuotojai tuomet leido Tedžiui reguliariai lankytis ligoninėje, kad padėtų Andy atsigauti. Vedęs keturių vaikų tėvas buvo išrašytas namo mažiau nei po savaitės.

 

Didvyriu tapęs Tedis, gyvenantis su Andy ir jo 52 metų žmona Estelle, kadaise jų paimtas iš gyvūnų prieglaudos, dabar keičia kitų žmonių gyvenimus – pernai lapkritį jis tapo ligoninės terapiniu šunimi.
Šuniukas taip pat laimėjo aukščiausią apdovanojimą gyvūnams.

 

Andy sako, kad Tedis yra nuostabus šuo daugeliu požiūrių. „Jis protingas, mylintis, ištikimas, linksmas ir su charakteriu – jis išties pavergė mano širdį, kai susitikome pirmą kartą. Visuomet sakau žmonėms, kad išgelbėjau Tedį, o jis išgelbėjo mane. Mus sieja tikrai ypatingas ryšys“, – sakė Andy.

 

 

2017 metais pelnęs specialų Karališkosios draugijos apdovanojimą gyvūnams, šuniukas lanko ligonines, hospisus, slaugos namus ir mokyklas visoje šalyje. Andy žodžiais, Tedis pirmą kartą kaip terapinis šuo apsilankė ligoninėje prieš pat Kalėdas.

 

„Buvo nuostabu matyti šypsenas, nušvitusias daugelio žmonių veiduose, kai jis pasirodė ligoninėje. Šypsojosi ne tik pacientai, bet ir slaugės, gydytojai bei lankytojai. Aš taip didžiuojuosi savo berniuku. Norėjau, kad Tedis taptų terapiniu šunimi. O Tedžiui patinka būti glostomam ir myluojamam. Neįtikima, kaip gyvūnai paveikia mūsų gyvenimus“, – kalbėjo Andy.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nuotr. © Inside Edition, © DogsMonthly.co.uk
Šaltiniai lzinios.lt ir

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite