Ateityje žadama “Mokymosi revoliucija”

Ateityje tikimasi, kad žmonės ir mašinos egzistuos ir dirbs kartu. Technologijos, kurios modeliuojamos pagerinti smegenų veiklą, jau didina žmonių gebėjimus, ir su laiku jų įtaka tik didės.

 

Technologijų optimistai numato pasaulį, kuriame auga žmonių produktyvumas ir gyvenimo kokybė, nes dirbtinio intelekto sistemos perima gyvenimo trikdymą ir administravimą, kas yra naudinga visiems. Kita vertus, pesimistai perspėjo, kad šie laimėjimai gali kainuoti daugybės darbo vietų praradimą. Kiti nerimauja, kad dirbtinis intelektas išnaikins žmoniją.

 

Knygoje “Gilaus mokymosi revoliucija” yra paaiškinama šios sparčiai augančios mokslo ir technologijų srities praeitis, dabartis ir ateitis. Gilus mokymasis yra dirbtinio intelekto dalis, kuri padarė didžiausią pažangą sprendžiant sudėtingas problemas, kaip identifikuoti objektus atvaizduose, atpažinti daugelio kalbėtojų kalbą ir apdoroti tekstą, kaip žmonės kalba ar rašo. Gilus mokymasis taip pat pasirodė esąs naudingas norint nustatyti, kokie modeliai vis dažniau kaupiami iš jutiklių, medicinos prietaisų ir mokslinių prietaisų.

 

Šio metodo tikslas yra rasti būdus, kaip kompiuteris gali atspindėti pasaulio sudėtingumą ir apibendrinti nuo ankstesnės patirties – net jei tai, kas vyksta toliau, nėra tas pats, kas anksčiau įvyko. Gilaus mokymosi metodai grindžiami tais pačiais principais, kurie įtakoja žmogaus smegenis. Pavyzdžiui, smegenys vienu metu tvarko daugybę įvairių duomenų įvairiuose procesoriuose. Neuronai turi daug ryšių tarpusavyje, o tie ryšiai sustiprėja arba susilpnėja, priklausomai nuo to, kiek jie naudojami, nustatant asociacijas tarp jutimo įpročių ir konceptualių rezultatų.

 

Gilus mokymasis realiame gyvenime

Gilus mokymasis jau prisideda prie žmogiškųjų gebėjimų. Jei naudojate “Google” paslaugas ieškodami žiniatinklyje arba naudodamiesi programomis versti iš vienos kalbos į kitą, technologija jau padarė jus protingesnius ir efektyvesnius.
Šios ir daugelis kitų sistemų jau dirba, padėdamos jums kasdieniame gyvenime. Pavyzdžiui Amazon “Alexa” yra grupė mokymosi tinklų, kurie atpažįsta jūsų prašymą ir perduoda duomenis, kad atsakytų į jūsų klausimus ir imtųsi veiksmų.
Gamta jau turi tokį integracijos lygį, kai sukuriamos didelės apimties smegenų sistemos, galinčios valdyti visus žmogaus kūno aspektus, svarstyti gilius klausimus ir užbaigti sudėtingas užduotis. Galų gale autonominės sistemos gali tapti sudėtingos, prisijungiančios prie daugybės gyvųjų būtybių mūsų planetoje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Technologijos

Pagalbinės priemonės, net labai tobulos, yra tik pagalbinės. Jos žmogaus netobulina, jos žmogų bukina, mažina jo realius sugebėjimus.

Įdomu tai, kad tai jau buvo: pikti buki magai su lazdele ar veidrodžiu. Kai jie praranda lazdelę ar veidrodį, jie patys nepajėgūs jo atkartoti ir lieka apgailėtini. Tas pats su mobiliais ir technologijomis: jas praradus nei vienas vartotojas nesugebėtų atkurti.

Taip pat skaitykite