Veidrodinis empatijos efektas

sutapimai
Visiems empatams teko išgyventi akimirkas, kai kažkas jiems reiškė atvirą simpatiją pirmos pažinties metu, ar atvirkščiai, kažkas, ką jie pažinojo labai seniai, pakeitė savo požiūrį iš teigiamo į neigiamą.

Nepriklausomai nuo to, stengiasi aplinkiniai slėpti savo jausmus ar ne, žmonės su išsivysčiusia empatija sugeba pajausti bet kokį negatyvą. Ir tai juos trikdo. Neabejingas požiūris vieno žmogaus į kitą yra visiškai natūrali gyvenimo dalis. Mes visi skirtingi ir visada atsiras žmonių, kurie sukels priešiškumą.

Yra dar trys priežastys, dėl kurių žmonės negatyviai žvelgia į empatus iš pirmų pažinties sekundžių. Štai jos:
• Empatija turi veidrodinį efektą.
• Empatai turi aukštas vibracijos.
• Susilaikantis empatų elgesys ne visada tinkamai interpretuojamas.

Bendraudami su kitais mes stengiamės slėpti tuos savo asmenybės aspektus, kurių mes patys nepriimame. Empatai yra veidrodžiai, kuriuose atsispindi žmonių savybės, kurias jie bando slėpti.
Žinoma, yra žmonių, kurie slepiasi po kauke, kad galėtų manipuliuoti kitais. Bet daugelis iš mūsų elgiasi taip tik todėl, kad galėtų patikti kitiems. Pasmerkimo baimė arba priešiškumo bijojimas verčia kai kuriuos prieš išeinant į visuomenę „užsidėti kaukę“. O yra tokių žmonių, kurie visą gyvenimą stengiasi pragyventi su „svetimu veidu“.

Kai žmogus bendrauja su empatu akis į akį, jo kaukė nukrenta. Ir visa tai, ką jis taip atkakliai slėpė, apsinuogina. Būtent šis empatų sugebėjimas dažnai iššaukia priešiškumą. Bet argi empatas kaltas dėl savo sugebėjimo atspindėti šešėlines žmogaus asmenybės puses?

Veidrodinis efektas

Empatai sugeria emocijas žmonių, su kuriais jie bendrauja, po to visa tai grąžindami savininkui. Tai yra, empatai pradeda elgtis taip, kaip elgiasi jų pašnekovai, kai lieka vieni. Empatai taip elgiasi visiškai nesąmoningai.
Ir jeigu žmogus, su kuriuo jūs tik susipažinote, be kokios nors aiškios priežasties pradeda demonstruoti negatyvą, tai, galimas daiktas, jūs paprasčiausiai atspindite tą tiesą, kuri jam nepatinka. Arba tam yra kokia nors kita priežastis…

Per daug aukštas jūsų vibracijų lygis

Kai jūs bandote tobulėti, kad taptumėte geresnis proto, kūno ir dvasiniame planuose, jūsų energija tampa vis švaresnė ir švaresnė. Tai gali privesti iki to, kad su jumis nustos bendrauti tie, kam reikalingos kur kas žemesnio lygio vibracijos.
Tikriausiai jūs pastebėjote, kad nuo jūsų po įvykusių permainų pradėjo nusigręžti kai kurie pažįstami. Greičiausiai, jiems paprasčiausiai tapo nemalonu su jumis bendrauti. O ir jūs jaučiate, kad jums jau ne pakeliui su tais žmonėmis. Toks gyvenimas.

Neteisingas susilaikančio elgesio supratimas

Tiems, kurie yra neramios prigimties, jūsų ramus, o kartais ir atsiribojantis elgesys gali pasirodyti nepagarbus ar net įžeidžiantis.
Jūsų įprotis laikytis atokiai nuo kai kurių žmonių yra laikomas arogancijos demonstravimu. Bet priežastis empato suvaržyto elgesio yra jo emocinė perkrova. Jam tiesiog būtina pailsėti ir pasikrauti.
Jaučiantis nuovargį empatas tiesiog nepasiruošęs klausytis begalinių istorijų apie problemas ir sugerti svetimą negatyvą. Ir net mandagaus pokalbio palaikymas – kartais būna jau virš jo jėgų. Dažniausiai tokį jo elgesį aplinkiniai interpretuoja kaip asmeninį įžeidimą. Kadangi kiti negali jausti to, ką jaučia empatas, jiems sunku suprasti, kodėl neverta įsižeisti ant jo.

Šaltinis: Fb: Mėnesiena: Būrimas kortomis

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite