Warreno Buffetto 2 sąrašų taisyklė – kaip greičiau pasiekti sėkmės ir išlaikyti koncentraciją?


Warrenas Buffettas yra vienas iš turtingiausių pasaulio žmonių ir sėkmingiausias visų laikų investuotojas. Savo tikslų jis siekia nuo ankstyvos vaikystės. Per tą laiką daugybė jo bendražygių metė darbus, išėjo į pensiją ar tiesiog pasidavė kelyje į sėkmę. Kaip Buffettui pavyksta išlaikyti koncentraciją ir motyvaciją? Pasirodo, jis naudojasi labai paprasta dviejų sąrašų taisykle, kurią sukūrė pats.

Mike‘as Flintas 10 metų dirbo Warreno Buffetto asmeninio lėktuvo pilotu. Jam dažnai tekdavo kalbėtis su sėkmingiausiu visų laikų investuotoju ir kartais pavykdavo gauti naudingų patarimų. Kartą Flintas užsiminė, kad jam sunku susidėlioti savo karjeros prioritetus, jis nežino, kuria kryptimi turėtų judėti. Buffettas iš karto turėjo patarimą – tereikia atlikti 3 žingsnius:

Užsirašyti 25 karjeros tikslus. Būtinai 25 – tie, kurie tiek daug nesugalvoja, bus priversti pamąstyti. O tie, kurie jų turi daugiau, turės išsirinkti svarbiausius. Beje, šį žingsnį galima ir apriboti – 25 tikslai savaitei ar mėnesiui.
Tada Buffetas paprašė apibraukti 5 svarbiausius tikslus.
Atskirti apibrauktus ir neapibrauktus tikslus į „Sąrašą A“ ir „Sąrašą B“.
Flintas tuomet patvirtino, kad savo A sąrašo tikslus norėtų įgyvendinti greičiau. Buffettui paklausė, jis pasiaiškino, kad jie yra svarbesni , o likusius 20 jis įgyvendins pakeliui, kai tik ras laiko tarp kitų darbų. Buffettas tik pakraipė galvą – „Ne, Mike‘ai, viskas, ko neapibraukei tapo „Vengti bet kokiu atveju“ sąrašu. Kad ir kas nutiktų, tie tikslai neturi susilaukti dėmesio, kol neįgyvendinsi pirmų 5“.

Buffettas tiki minimalizmu. Jis gyvena nedideliame name, važinėja senu automobiliu, retai perka brangius daiktus. Viskas, ką mes turime, mus slegia ir reikalauja dėmesio. Atsikratyti daiktais, kuriais nesinaudojame, yra lengva, tačiau atsikratyti to, ko labai norime – sunku, bet kartais būtina.

Turėdami 25 tikslus net išskyrę prioritetus mes negalėsime tinkamai susikaupti. Tuomet Flintas sakė, kad turėdamas laiko tarp svarbiausių tikslų vykdymo jis atliktų kitus iš „Sąrašo B“. Tačiau Buffetto nuomone, turėdamas laiko jis turėtų dar labiau dirbti ir stengtis dėl pagrindinių tikslų. Tokia dviejų sąrašų strategija iš tikrųjų yra paremta žmogaus gebėjimu susikoncentruoti ir planuoti ateitį. Tai – tarsi žemėlapis, kuriame pažymėti svarbiausi taškai. Jei eidami link jų nuklysite link kitų, ne tokių svarbių vietų, kelionė bus ilgesnė.

Šaltinis: Technologijos.lt

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite