Kosove rastas 20,000 metų senumo elektroninis transformatorius

Fotografas ir tyrėjas Ismetas Smaili atrado paslaptingą artefaktą Kosovo kalnų teritorijoje. Iš išorės objektas atrodo kaip akmuo, tačiau turi integruotą elektromagnetinę ritinę. Archeologų skaičiavimais, paslaptingas daiktas yra apie 20,000 metų senumo.

 

Galima palyginti, jog XIX amžiaus pabaigoje atsirado kaitinamosios lempos, o tik 1879 metais amerikiečių išradėjas Tomas Edisonas sukūrė lemputę, tad šis naujausias atradimas kaip reikiant priverčia pasukti galvas.

 

“Varinių laidų ritė nėra paprasčiausiai kažkur įkišta į išpjaustytą akmenį. Apžiūrėjus daiktą apima toks jausmas, tarsi visas akmuo buvo sukurtas taip, jog net šių dienų technologijomis būtų sudėtinga tai atkartoti.”, – teigia artefaktą apžiūrėjęs vietos archeologas.

 

 

Be akmens ir ritės su varinėmis vielomis, objektas turi izoliatorių, kurio sudėtis kardinaliai skiriasi nuo aplinkinių medžiagų ir turi išgaubtas juostas apskritime. Kitoje akmens pusėje yra 4 simetriškai išdėstytos angos, kurios, greičiausiai skirtos laidams ir jų dėka surenkama energija, gauta iš transformatoriaus (fazės).

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Įdomu tai, kad pirmosios istorinės užuominos apie transformatorius datuojamos apie 1831-1832 metus. Tuo tarpu Kosove atrastas transformatoriaus amžius siekia apie 20,000 metų. Kol kas tokių laiko paradoksų istorikai oficialiai nekomentuoja.

 



 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Telefonas

.. žinote, žinote, pas mus kasinėjo archeologai ir surado varinę giją! Ną ir kas? Ogi tas, kad mūsų protėviai turėjo laidinį telefoną!
.. tik pamanykit, pas mus irgi kasinėjo archeologai ir nieko nerado! Ną ir kas? Ogi tas, kad mūsų protėviai turėjo bevielį telefoną!

p.s.
.. mažai labai tikėtina, kad nestabilus varis išliktų 20000 metų, nebent pilnai hermetizuotas? ir transformatorius be feritomagnetiko kelia daug abejonių.

...

Koks skirtumas fake, ne fake. Man įdomiau, iš kur vietos archeologas nusimano apie dabartines technologijas ir jog sunku ar neįmanoma būtų pagaminti tokio daikto? Bent jau Lietuvoje tikrai nesu girdėjęs, kad duobkasys pasakotų inžinieriui apie namų statybą.

trollolol

Youtube fake news

Equal

Tasos transfunkcionierius čia :)

Žmo

Man patinka, kai sąmokslo teorijų kūrėjai turi nedaug vaizduotės, todėl jiems užtenka paaiškinimo “ateiviai”, “priešistorinės civilizacijos” ir t.t. Pasakykite man, kam priešistorinei civilizacijai reikalingas transformatorius, jei jie tuo metu elektros neturėjo?
Mano versijos yra dvi:
1. Klastotė.
2. Jei tai ne klastotė, tada šis daiktas yra iš šiuolaikinių laikų. Kažkada Kosove vyko karas, sprogo bomba, išlydė akmenį, pravažiuodamas tankas įspaudė transformatorių į akmenį, štai ir viskas.

krabas

O jeigu dar trecia versija pridetume: Pries 20000 metu jie elektra vis gi turejo? :) nenuvyke tenai nesuzinosim..

Slapias

O jaigu ketvirta? Db tas duobkasys suklastojas sita transformatoriu ir su uzsakytu straipsniu suras durneliu kurie jo kasinejimus dar 5 metam patems..duodu galva nukirs ,kad daugiau apie sita daigta nebeisgirsim..

alvydas

tavo klastotė taip pat be logikos – kas suklastota? Akmens data ar transformatorius? Dvi klastotės šalia – ar ne per daug? – logikai???

Droniukas1

Nera čia keista randama skaičia ir auksiniu grandineliu anglekasiai randa po žeme

Taip pat skaitykite