Australus nustebino reto grožio vaivorykštiniai debesys

@dundeedamo Instagram

Nuostabaus grožio vaivorykštiniai debesys apstulbino vietinius Darvino miesto, Australijoje, gyventojus.

 

Darvino gyventojai suskubo savo užfiksuotais dangaus vaizdais dalintis socialiniuose tinkluose. Kai kurie jų šį reginį apibūdino, kaip „ledo prizmę“ ir „debesų vaivorykštę“, nes įvairiaspalvis debesų apvadas savo išvaizda priminė vaivorykštę, rašo dailymail.co.uk.

 

Šis retas fenomenas įvyksta, kuomet saulės šviesa yra išsklaidoma didelio tankio ledo kristaluose, kurie laužia šviesą ir suformuoja šias stulbinančias spalvas. Šį fenomeną būtų galima prilyginti su muilo burbuluose vykstančius procesus kai priešais šviesą pasirodo vaivorykštinis dangalas.

 

 

Šio tipo debesys yra vadinami pileus arba „debesies kepure“, kurie susiformuoja, kai vandens garai kondensuojasi ir dėl greitos, aukštyn judančios audros oro srovės jie sušąla į ledo kristalus.

 

Tam, kad atsirastų tokios spalvos, reikia labai tikslaus kampo, taigi audros pozicija ir aukštis, saulės kampas ir ledo kristalų dydis, visi kartu sukuria fenomeną, kuris buvo ir matomas virš Darvino miesto.

 

Šaltinis: gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nesvarbu

idomiai

Inga

Panasu vaizda teko matyt Airijoje ne taip ryskiai,gaila neturejau laiko nufotografuoti bent pasigerejau……

UFC

Šią vasarą nufotografavau, debesėlis mažesnis, bet spalvos riskesnes ir praita rudenį taipat uztaikiau pamatyt ir nufotkinau :)

Taip pat skaitykite