Indijoje gimė mergytė su dviem galvomis

2-galv-kudikisVienoje šiaurės Indijos ligoninėje pora po Cezario pjūvio tikėjosi išvysti dvynius. Tačiau jų siaubui ir gydytojų nuostabai tądien gimė dvi galvas turinti mergytė. Prie krūtinės priaugusi galva turėjo akis, nosį, lūpas, ausis ir net porą neišsivysčiusių rankų. Keista ir tai, kad gydytojams teko įtikinėti tėvus leisti kūdikį operuoti, rašo technologijos.lt.
 
Gydytojai ir tėvai nesuklydo, manydami, kad moteris laukiasi dvynių. Tačiau viena iš dvynių buvo parazitinė – ji neturėjo kūno ir naudojo sveikosios sesers kraujotakos sistemą. Parazitiniai dvyniai pasitaiko labai retai. Ypač reti tie atvejai, kuomet vaikai gimsta su papildomomis galvomis – dažniau matomos tik neišsivysčiusios galūnės.

 

Tėvai nenorėjo leisti operuoti savo dukros, nes manė, kad ji neišgyvens operacijos. Gydytojai teigė, kad mergytei operacija yra vienintelė galimybė išgyventi, nes jos kūnas atmes nereikalingą galvą, gali prasidėti kraujo užkrėtimas ar kitos bėdos. Įtikinti tėvus padėjo ir tai, kad ligoninė atsisakė atlygio už parazitinio dvynio pašalinimą.

 

Operacija buvo sudėtinga dėl to, kad dvynės dalijosi kraujagyslėmis – papildoma galva buvo sujungta su širdimi ir kepenimis. Gydytojai atliko galybę tyrimų ultragarsu, padarė kelias rentgeno nuotraukas ir nusprendė ryžtis operacijai. Ji truko kelias valandas, bet, kaip teigiama, praėjo sėkmingai ir pavojaus mergytės gyvybei nėra.

 

Parazitiniai dvyniai moksliniu požiūriu yra šiek tiek panašūs į Siamo dvynius, tačiau jie niekada nebūna išsivystę. Tai – neveiksnios galvos, rankos ar kojos, kurios naudojasi žmogaus kraujotakos sistema ir dažnai jai kenkia. Dažniausiai parazitinius dvynius pavyksta pašalinti, nors anksčiau tai nebuvo atliekama visais atvejais. Ir dabar internete galima rasti nuotraukų, kuriose matomi cirko artistai su papildomomis galūnėmis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Parazitiniai dvyniai atsiranda kuomet embrionai vystosi normaliai, tačiau laiku neatsiskiria. Vienas iš dvynių pradeda dominuoti, o kito vystymasis sustoja. Žmonės dažnai galvoja, kad parazitiniai dvyniai yra lygiai tokie pat gyvi ir mąstantys žmonės kaip ir kūdikiai, prie kurių jie būna prilipę, tačiau jie niekada nebūna pilnai išsivystę kaip Siamo dvyniai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tiesa, pasitaiko ir išimčių. 2005 metais Egipte buvo operuojama kita mergytė, kuri prie galvos turėjo priaugusią parazitinę dvynę. Antroji galva mirksėjo ir judino lūpas, tačiau neturėjo savo širdies ar plaučių. Tėvai abiem dvynėms skyrė vardus. Pilnai išsivysčiusi buvo pavadinta Manar, o kita – Islaam.

 



 

Gydytojai teigė, kad Islaam smegenys yra pilnai išsivysčiusios, tai, jų manymu, patvirtino ir jos reakcijos į aplinką, ir šypsena, ir čiulptuko čiulpimas. Tačiau kadangi Islaam negalėjo išgyventi be savo sesers, o Manar negalėjo gyventi su prie galvos priaugusią dvyne, jas reikėjo atskirti. Per 13 valandų trukusią operaciją dvynės buvo atskirtos ir Islaam mirė ant operacinio stalo. Po 14 mėnesių nuo smegenų infekcijos mirė ir Manar.

 

Indų medikai teigia, kad jų atskirtai mergytei pavojus negresia ir ji jau sveiksta.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Petkaa

I kraujomaisa panasu… Pusbrolis su pusesere per tusa pasirurino ir gime monstras :( taip jau buna kai prigeri jau nejauti kur kisi :d

Nesvarbu

Galetu migdyt tokius vaikus o nefilmuot rurinas tarp giminiu susipina dnr ir gimsta invalidai

Taip pat skaitykite