Įdomus tyrimas: net ir po kūno mirties sąmonė dar kurį laiką nemiršta?

pasamones-galiaKlinikinė mirtis. Plačiai žinomi žodžiai – frazė, kuri siejasi su šaltais mirties gniaužtais. Žmogus, kuriam oficialiai paskelbiama klinikinė mirtis, mokslo traktuojamas kaip miręs asmuo, – užrašomas šio įvykio tikslus laikas bei data ir vienintelis dalykas, kurį belieka daryti, tai artimiesiems išlieti savo sielvartą, rašo technologijos.lt.
 
Paprastai klinikinė mirtis paskelbiama po to, kai širdis nustoja plakti ir jei gaivinimo bandymai elektros šoku yra nesėkmingi. Tačiau ar žmogaus mirtis yra tokia paprasta ir tolygi, kaip gali iš pradžių pasirodyti?
 
Kanadoje, Vakarų Ontario universitete atliktas tyrimas aptiko, jog kai kurių pacientų smegenyse matomas aktyvumas net po 10 minučių nuo to momento, kai atjungiami visi gyvybės palaikymo aparatai, kitaip tariant, po to momento, kai pacientai buvo laikomai kliniškai mirę.

 

Mokslininkai pacientų smegenis tyrė elektroencefalografijos metodu. Šiuo metodu duomenys gaunami prie paciento galvos pritvirtinant elektrodus ir taip matuojant smegenų elektrinius virpesius, iš kurių galima spręsti apie smegenyse esantį aktyvumą.

 

Aptiktas aktyvumas susidėjo iš trumpų Delta bangų pliūpsnių, kurie yra priskiriami gilaus miego būsenai. Elektroencefalografijos rodomas aktyvumas po klinikinės mirties nuslopdavo trims iš keturių tirtų pacientų. Tačiau vienam pacientui pasireiškė ankščiau minėtos Delta bangų aktyvumas, kuris itin nustebino tyrimo autorius, mat priežastis nėra aiški.

 

Šiuo metu sunku nustatyti ar aptiktas smegenų aktyvumas nėra vien tik prietaisų klaida, kadangi dar atliktas tik vienas tokio pobūdžio tyrimas. Anot tyrimo autorių, nebuvo aptikta jokių gedimų įrangoje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Sudėtinga atrasti psichologinę priežastį, kodėl elektroencefalograma gautas aktyvumas gali būti pastebėtas po to, kai asmens kraujotaka buvo sustojusi visa dešimčia minučių“, mokslininkai rašo straipsnyje.

 

„Šios bangos galėtų būti žmogiška ar įrenginio klaida, tačiau tokio pobūdžio klaidos šaltinis nebuvo aptiktas“.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Straipsnyje taip pat rašoma, jog nebuvo atrasta jokių įrodymų, jog egzistuoja vadinamoji „mirties banga“, smegenų aktyvumo pliūpsnis, kuris siejamas su priešmirtine gyvenimo įvykių seka, kurią esą žmonės patiria prieš pat mirtį.

 

Svarbesnis atradimas buvo tai, jog tyrėjai nerado jokios sąsajos tarp to momento, kai sustoja paciento širdis ir elektroencefalogramos rodomų duomenų.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Petkaa

na sliekas be galvos gali isgyventi 5 dienas

Astragas

Neaišku kas ta teorinė psichologų sukurta struktūra sąmonė ir pasąmonė. Mirtis, tai sielos atsiskyrimas iš biologinio kūno. Natūraliai mirštant, tai momentas, kai žmogus agonijoje išsižioja, tartum žiovautų. Atsiskirianti struktūra turi materialinę, energetinę ir informacinę sistemas. Tai, kad prietaisai šios struktūros nefiksuoja, tai prietaisų netobulumas, nes jie fiksuoja tik grubią materiją. Subtiliąją materiją pastebi tik tam tikrų savybių turintys, aukštos sąmonės žmonės. Jie gali bendrauti su mirusiųjų sielomis tam tikrais, tik jiems priimtinais, arba aukštesniųjų jėgų suteiktais būdais.

Taip pat skaitykite