NASA: rytoj pro Žemę praskries potencialiai pavojingas didžiulis asteroidas

asteroidas-zemeLink mūsų planetos artėja asteroidas vardu „2014 JO25“, kuris pirmą kartą buvo pastebėtas dar 2014 metais. Šis dangaus objektas išskiriamas kaip „potencialiai pavojingas“. Jo skersmuo gali siekti nuo 640 metrų iki 1,4 kilometro.

 

Tikimasi, kad nekliudydamas Žemę, šis asteroidas pralėks balandžio 19 dieną. Oficialiai teigiama, kad Gibraltaro uolos dydžio asteroidas – praskries saugiu, tačiau gana nejaukiu atstumu.

 

„Manome, kad nėra galimybės, jog šis objektas susidurs su Žemę, tačiau atstumas bus tikrai labai mažas jeigu vertinsime pačio asteroido dydį“, – sakoma NASA pranešime.

 

Skaičiuojama, kad 2014-JO25 asteroidas prie Žemės priartės apie penkis kartus didesniu atstumu nei nuo Žemės iki Mėnulio.

 

Pastarąjį kartą asteroidas 2014-JO25 mūsų artimojoje kaimynystėje buvo atsidūręs prieš 400 metų, o kitą kartą jis vėl pasirodys tik po 2600-ųjų metų.

 

Kitą klausimą pradėjo viešai gvildenti nepriklausomi astronomai. Jie retoriškai pradėjo diskutuoti apie tai, koks šansas, kad NASA visgi įspėtų žmonės, jeigu žmonijai grėstų susidūrimas su asteroidu.

 

“Ar jūs tikrai manote, kad NASA vieną dieną pasakytų: taip, šiandien į mūsų planetą rėšis asteroidas?”, – retoriškai klausė nepriklausomas astronomas Bilas Zonderis.

 

Visgi tikimasi, kad NASA matematiniai skaičiavimai yra teisingi ir šį kartą jokios realios grėsmes nėra.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
God

Pasakytu tiems, kurie bunkeri turi :D

Taip pat skaitykite