Kas pasaulyje stabdo robotų įsiviešpatavimą?

robot-killsVisuomenėje vyraujanti robotų įsiviešpatavimo baimė stabdo dirbtinio intelekto tobulėjimą, rašo robotika.lt.

 

Šia, inovacijų evoliucijos atžvilgiu dramatiška, nuomone viešai pasidalijo „Microsoft Research“ direktorius Chris Bishop, teigdamas, kad dirbtinio intelekto pranašumas yra naudingas autonominių automobilių tobulinime bei siekiant efektyvesnių gamybos procesų, tačiau visuomenė privalo pakeisti požiūrį ir į robotus nebežvelgti kaip į grėsmę.

 

Naujienų dienraščiui „The Guardian“ C. Bishop teigė, kad pernelyg didelis susitelkimas į negatyvius dirbtinio intelekto veiksnius nulems, jog visi teigiami aspektai ir potencialas bus atmesti kartu su neva kenksmingaisiais. Visgi, nors ir nepritardamas garsių žmonių (Stephen Hawking, Elon Musk) agitacijomis prieš dirbtinį intelektą, Chris Bishop pripažino, kad tikimybė, jog robotai „ištobulins“ žmonijai pavojingus elgesio aspektus, egzistuoja.

 

Tačiau komentuodamas Stephen Hawking nuomonę, teigiančią, kad robotai gali nulemti žmonijos žlugimą, C. Bishop teigė, kad tokios prognozės žvelgia pernelyg toli į ateitį. „Man sunku nuspėti technologijos lygį, kurį pasieksime per dešimt metų, o ką galima pasakyti apie tūkstantmetį? Visgi išlieku optimistiškas matydamas potencialą, kurį mums siūlo naujosios technologijos“, – spaudai sakė „Microsoft Research“ direktorius.

 

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
žmonės, wtf?

taigi aš nsprnt… kam tų robotų, jie tik metalo krūvos. mes galim patys viską nuveikt, nieko nedarysim, tai išvis greit išnyksim… baikit su tais robotais, jau ir taip pasauly žmonių per daug…

lol

robotu aplink pilna kaip prisikta apsidaitykit aplinkui

e

mes:D

Taip pat skaitykite