Svarbi žinia: prie Žemės artėja milžiniškas asteroidas

asterrrAntradienį prie mūsų planetos priartės asteroidas, galintis šalia Žemės atsidurti gerokai arčiau, nei kai kurie aplink ją skriejantys palydovai. Mokslininkai teigia, kad taip arti milžiniški asteroidai pro mūsų planetą praskrieja itin retai.

 

30 metrų skersmens asteroidas 2013 TX68 buvo pastebėtas prieš trejus metus potencialių kosmoso grėsmių Žemei ieškančios astronomų komandos, rašo „The Guardian“.

 

Kol kas asteroido orbitos kelias lieka neaiškus, tačiau manoma, kad kūnas arčiausiai mūsų planetos atsidurs antradienį ir nuo jos bus nutolęs maždaug per 20 tūkst. kilometrų. Tačiau tikslų asteroido dydį ir atstumą iki Žemės mokslininkai įvardins tik antradienį.

 

Anot astronomo Seano Marshallo iš Cornellio universiteto Niujorke, tokie dideli asteroidai prie Žemės priartėja arčiau už palydovus tik kartą per dešimtmetį.

 

Asteroidas 2013 TX68 aptiktas 2013 m. spalio 6 d. Jis labai panašus į prie Čeliabinsko nukritusį meteoritą, tačiau yra gerokai didesnis. Asteroido 2013 TX68 sprogimas Žemės atmosferoje išskirtų dvigubai daugiau energijos, nei Čeliabinske prieš trejus metus.

 

Meteoritas – dangaus kūnas, nukritęs ant žemės, o asteroidas skrieja elipsine trajektorija aplink Saulę.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
janga

oho zipdec kokia zynia, kazkaip man giliai xp

Taip pat skaitykite