Garsiausias pasaulio fizikas nepagailėjo niūrių prognozių

robotai-zmonijaŽmonijos laukia vienas pavojingiausių šimtmečių – besivystantis mokslas ir technologijos kelia didžiausias grėsmes žmonių rasės išnykimui, mano fizikas Stephenas Hawkingas.

 

Anot fiziko, tikimybė, kad Žemę ištiks katastrofiška nelaimė per artimiausius vienerius ar 10 tūkst. metų yra beveik neabejotina, o tam, kad žmonės kosmose įkurtų kolonijas, prireiks daugiau nei šimto metų, rašo „The Guardian“.

 

„Per artimiausią šimtmetį mums tikrai nepavyks sukurti kolonijų kosmose, todėl per šį laiką turime būti atsargūs“, – sakė S.Hawkingas.

 

Duodamas interviu „Radio Times“, fizikas sakė, kad daugiausia grėsmių kyla iš mokslo ir technologijų sektoriaus, pavyzdžiui, dėl branduolinių ginklų ar genų inžinerijos pagrindu sukurtų virusų gamybos.

 

„Mes negalėsime sustabdyti šio gamybos proceso ar jo atsukti atgal, taigi turime mąstyti apie pavojus ir juos kontroliuoti“, – pridūrė S.Hawkingas.

 

Tai ne pirmas kartas, kuomet garsus fizikas prabyla apie technologijų keliamas grėsmes žmonijai.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Hideo

Žmonės, jūs ką darot? Gal kokie gramatikos mokytojai esat kad drįstate kitus taisyti? ;D Jei klaidų nedarote džiaukitės, esat geri rašytojai, bet nebūtina taisyti kitų klaidų norint tik iš jų pasišaipyt ir pasirodyt “kokie jūs puikūs ir geresni už kitus”

Tindiriuska

Visiskai sutinku, sunaikint ir apkrest musu planeta ir joje viska aplink galima per kelias sekundes, o trauktis neturesim kur. Tad ir sako, jog vieninteliai namai cia bus dar ilgai ilgai…. Atsargiai su degtukais- kitaip tariant.

S.W.E.D.

Garsiausias fizikas- nebutinai yra geriausias, ir jis gali klysti

RiKo

Ne tik tech kelia gresme As manau kad siuo metu didesne problema yra pabegeliai . Tik pagalvokit —-kad ir po 10 metu jie tures teise balsuoti . O uz ka jie balsuos — uz savo kandidatus . Taigi 10. ar 20 metu perspektyva kad mus valdys musulmonai Tai ispranasavo Mikalda Panasu kad ir pildosi

Manau

Bent jau netyli ir sako tiesa

;D

jai esi pakankamai apsisvietes tai ir pats susiprasi kas ir kaip

:/

JAI esi pakankamai apsišvietęs rašytum be gramatikos klaidų, ane?

Tikroji gyvibe is kitur

Jeigu tavo gyvenime yra svarbiausia gramatikos klaidos, neturiu ką pasakyti tačiau logiskai mastant labai dauk zmoniu ta pranašavo vien iš giografines padeties tarp ju ir as.

;D

nu padariau klaida ir ka? ka nori tuom pasakyti? tu galvoji man ne px?

Taip pat skaitykite