Šiomis naktimis Lietuvos dangus padovanos įspūdingą reginį

meteoru-lietusDžiugi žinia visiems naktinio dangaus mylėtojams ir romantikams. Kaip praneša NASA tinklalapis, šį ketvirtadienį ir penktadienį naktimiame danguje bus galima išvysti apie 30 meteorų per valandą. Maža to, meteorologai informuoja, kad dangus virš Lietuvos turėtų būti giedras.

 

Meteorų lietaus šaltinis – Slibino žvaigždynas. O ypatingą reginį dovanos 21P/Giacobini-Zinner kometos krentančios dulkės. Šią kometą dar 1900 m. gruodžio 20 d. pirmąkart pastebėjo M. Giacobini. Kitas jos priartėjimas numatomas tik 2021 metais.

 

Akis į dangų vertės pakelti ir dėl to, kad Mėnulis baigia visiškai nudilti, todėl šviesa kuri atsispindi nuo Mėnulio nenušvies ryškiai naktinį dangų.

 

Jokios specialios įrangos stebėti meteorų lietaus nereikia. Jie bus matomi ir plika akimi. Šiek tiek gali sutrukdyti spaudžiantis šaltukas, tad anomalija.lt rekomenduoja apsirengti žieminiais drabužiais, įsipilti į termosą kavos ir išsirinkti gerą vietą kur dangus galės išpildyti jūsų norus.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite