Helovino vakarą labai arti Žemės praskries 2,5 km asteroidas

asteroid-impact-megatsunami_12585_600x450Helovino proga Žemės gyventojus išgąsdinti mėgins ir Saulės sistema – lapkričio 1 d. išvakarėse labai netoli Žemės praskries didžiulis – net 2,5 km skersmens – asteroidas 2015 TB145. Jis Žemės link atšvilpia įspūdingu 125 tūkst. km/val. greičiu, praneša mokslo ir technologijų portalas technologijos.lt.

 

Nors 2015 TB145 skrydžio trajektorija labai netvarkinga ir NASA negali tiksliai numatyti, kaip jis skries toliau, vis dėlto JAV kosmoso agentūros atstovai teigia esą absoliučiai ramūs – jis tikrai neatsitrenks į Žemę.

 

“Greitaeigis” Helovino asteroidas arčiausiai Žemės atsidurs spalio 31 d. 18:14 val. Lietuvos laiku. Tai bus arčiausiai Žemės praskriejęs asteroidas nuo 2006 m. liepos. Mokslininkai tikisi, kad kito tokio nekviesto svečio vizito planeta gali tikėtis nebent 2027-aisiais.

 

Nors Žemei grėsmės nėra, NASA atklydėlį vadina pavojingu, kadangi jis kerta už 7,4 mln. nuo Žemės esančią ribą, šiapus kurios atsidūręs kūnas įgyja potencialiai grėsmingu Žemei kūnu.

 

Bene daugiausiai nerimo kelianti šios istorijos aplinkybė – didžiulis asteroidas buvo atrastas vos prieš dvi savaites. Iki tol apie tai, kad egzistuoja toks kosminis kūnas ir kad jis netrukus praskries labai arti Žemės, nežinota.

 

“Asteroidas skrieja labai ekscentriška ir didelio kampo orbita, – teigia NASA atstovai. – Tai – arčiausiai Žemės atsidursiantis tokio dydžio kosminis kūnas – kitas toks (1999 AN10) dar arčiau Žemės (vos per vieną atstumą iki Mėnulio, t.y., 385 tūkst. km) praskries 2027 m. rugpjūtį.”

 

Likimo ironija: neatrastas asteroidas pasirodė praėjus vos keletui savaičių po sąmokslo teoretikų pareiškimų rugsėjo 15-28 d. turėjusią ateitį “pasaulio pabaigą”, kai kažkur ties Puerto Riko sala į Žemę rėšis didelis asteroidas. Nieko panašaus nenutiko, tačiau spalio 10 d. kitas 2,5 km skersmens asteroidas 86666 (2000 FL10) praskriejo kur kas didesniu atstumu (25 mln. km).

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pasaulinę katastrofą Žemėje galėtų sukelti ir 0,5 km asteroido smūgis. Tačiau NASA ramina, kad tokios grėsmės nėra. Visus asteroidus stebi NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijos Netoli Žemės skriejančių objektų programos mokslininkai. Svarbi detalė – jie stebi visus ATRASTUS asteroidus. Tiesa, Helovino asteroidas atrastas iki jo priartėjimo likus vos kelioms savaitėms…

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tomas

Kas is to, ar atras ji pries dvi savaites, ar pries du menesius, vistiek kai kals i zeme ir mes nieko padaryti negalesim, tik zinosim bent kada su chebra paskutini kart sugert ir su visais atsisveikint. Be to jei ir suzynotu NASA, kad gresme yra, mes paprasti zmogeliai suzynotume apie tai kai jau plika akimi jis matytusi,nebent koks isprotejas astronomas informacija nutekintu ir paviesintu, bet ir tada vyriausybe uzglaistytu viska ir nurasytu kaip dezinformacija :)

Taip pavojus milžiniškas

Ir mes žmonės pastoviai gyvename tarsi ant milžiniškos nesprogusios bombos,kuri bet kurią akimirką gali sprogti ištaškydama mūsų likimus ir svajones. Juk daugelį asteroidų mūsų žemiškoji technika dažnai atranda tik tada kai jie jau būna praskridę pro žemę ir toldami nuo jos apšviečiami saulės spindulių.
Bet kuria akimirką į mus gali rėžtis asteroidas kurio nematome ,iš tamsiosios kosmoso pusės. NASA gali kalbėti tik apie jau žinomus -atrastus asteroidus,o ne atrastų skraido milijardai.

Marija

Kaip NASA gali raminti zmones, teigdama, kad pavojaus zemei nera, jeigu jie pastebi didziuli asteroida vos pries dvi savaites?

bb

Jei asteroidas praskrenda arti žemės ir jo trajektorija nerodo, kad jis skrieja į žemę tai taip ir gali. Ko čia tada nerimaut. Asteroidai dažnai praskrenda.

sekantis 10 km skersmens

Dangaus kūnas bus atrastas tuomet kai iki smūgio į žemę bus likę 34 valandos…

Taip pat skaitykite