Angliakasiai 40 metrų gylyje rado suakmenėjusį “protėvių NSO”

proteviu-nsoKeistą taisyklingo disko formos ir 1,2 metro skersmens akmenį, gluminamai panašų į “skraidančią lėkštę”, 40 metrų gylyje rado Mochovskio anglies šachtoje dirbantys kalnakasiai. Šachta veikia Belovo rajone, Kuzbase (Rusija). Pirminiais duomenimis, “Protėvių NSO” sveria apie 200 kg.

 

Pirminiais duomenimis, diskas sudarytas iš argilito. Akmuo jau pramintas “protėvių NSO”. Apie radinį pirmas savo socialinio tinklo paskyroje pranešė kalnakasių pamainos meistras Artūras Presniakovas. Jo žodžiais tariant, tokį diską jo brigada rado ne vieną – kitas panašios formos akmuo suskilo, kai jį kliudė ekskavatoriaus kaušas. Sveikasis artefaktas dabar perduotas ir saugomas įmonės administracijos padalinyje – akmuo laukia tyrimų ir mokslininkų verdikto.

 

Akmeninį diską darbininkai rado sausio 31 d. vakarą. 40 metrų gylyje dirbęs ekskavatorininkas netikėtai atkreipė dėmesį į keistos formos akmenį.

 

“Paaiškėjo, kad akmuo – beveik idealiai apvalus, o jo skersmuo – 1,2 metro. Sveria ši “skraidanti lėkštė” 200 kg. Įdomiausia tai, kad per vidurį akmuo turi nedidelį iškilimą, kuris jam ir suteikia stulbinamo panašumo į numanomą nežemiškos civilizacijos erdvėlaivį, kokie vaizduojami NSO liudininkų kadruose ir fantastiniuose filmuose”, – pranešime spaudai išdėstė kalnakasybos įmonės atstovai.

 

proteviu-nso2

 

Nors ir abejodamas dėl radinio vertės, ekskavatoriaus mašinistas vis dėlto sustabdė darbus ir apie radinį pranešė pamainos meistrui. Vyrai dviese akmenį apžiūrėjo įdėmiau, tačiau jau buvo ganėtinai sutemę, tad radinio apžiūrą atidėjo šviesiam paros metui. Vasario 1 d. angliakasiai priėjo išvadą, kad akmuo gali būti įdomus radinys, todėl pristatė jį įmonės administracijai. Ten jis ir saugomas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Gana neįprasta ir tai, kad NSO akmuo rastas taip giliai – giliau nei pasitaiko rasti mamutų palaikų, o jų Belovsko rajone randama nuolat.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Radinį komentuoti kol kas atsisako ir mokslininkai, kurie jau matė NSO akmens nuotraukas.

 

“Spėlioti, žinoma, galima, bet ką nors konkrečiau pasakyti apie šį akmenį dar anksti, – kalbėjo Kemerovo valstybinio universiteto Archeologijos katedros darbuotojai. – Tiesiog per mažai informacijos. Apie akmenį kol kas nežinome visiškai nieko. Masė, išmatavimai, sandara – nustatyti šių parametrų dar neturėjome galimybės. Be radionuklidinės analizės neįmanoma objekto ir datuoti.”

 



 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
zipphead

,,angliakasiai priėjo išvadą, kad akmuo gali būti įdomus radinys, todėl pristatė jį įmonės administracijai” – klausimas, o kiek atveju, kai apie radinius ypatingai svarbius žmonijai girti burliokai vatnikai nesivargina pranešti?

ateiviu kultas

Jus atsi..likeliai as parasysiu knyga ATEIVIU BIBLIJA,knyga kainuos 390 euru,,jus tik pirkit as tapsiu turtingas…kausai jus ,,,tikekit ateiviais prasau….

Anonimas

Kur tie faktai?

profesorius

Labai jau mazas :))))) Bet kad NSO yra tai cia faktas. Nesamone, kad mes vieni.

Taip pat skaitykite