Bus sukurti vaistai nuo kurių viena para atrodys lyg 1000 metų

tim-perceptionMokslo progresui nesustojant, tikėtina, kad ateityje nauji išradimai gali būti panaudoti kalinių laiko nuovokos manipuliacijoms ir laisvės atėmimo bausmės poveikio sustiprinimui. Naujienų svetainė bussinessinsider.com teigia, jog gali būti išrastas vaistas, kurį duodant kaliniams, pakistų pastarųjų laiko nuovoka. Kalėjime praleista para jiems atrodytų lyg 1000 metų nelaisvės.

 

Oksfordo universiteto filosofė Rebecca Roache straipsnye, išspausdintame žurnale „The Journal of Neuroscience“ apibūdina kaip mes suvokiame laiką. Jo suvokimas smarkiai priklauso nuo smegenyse esančių mediatorių, vadinamų GABA.

 

Jeigu šie mediatoriai būtų veikiami cheminių medžiagų, mūsų smegenims atrodytų, jog trumpas laiko tarpas iš tiesų yra labai ilgas. Kaliniams net ir trumpa laisvės atėmimo bausmė galėtų atrodyti lyg varginantys dešimtmečiai kalėjime.

 

Savo tinklaraštyje „Praktinė etika“ R.Roache teigia, kad tokio vaisto išradimas suteiktų galimybę itin sunkius nusikaltimus padariusius asmenis siųsti į specialias įstaigas, kuriose kaliniams duodant specialius vaistus būtų užtikrinta, jog kalėjimo bausmė jiems atrodytų lyg nesibaigianti kankynė.

 

Kitaip tariant, filosofė siūlo netradicinėmis priemonėmis prailginti kalėjimo bausmę itin žiauriems nusikaltėliams. Toks pasiūlymas nuskambėjo vienai porai kankinus ir nužudžius ketverių metų berniuką. Didžiosios Britanijos teismas jiems skyrė 30 metų kalėjimo bausmę. R.Roache tokią bausmę pavadino „juokinga ir nepakankama“. Ji tikina, kad, nuteistuosius paveikus cheminėmis medžiagomis, ši bausmė būtų sustiprinta.

 

Įdėja sulaukė ne tik kritikos, tačiau ir teigiamų įvertinimų. Pagrindinis vaistų tikslas lyg ir teigiamas, tačiau kas bus jeigu receptas paklius piktavaliams?

 

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Visai gerai

Na tarkim nori nakvot pas draugę…Tai būčiau ten vieną parą tai atrodytų lyg tūkstantį metų!!

Tokie vaistai tiktų

Per atostogas…o tai jos jau labai greitai prabėga.

Lietuvis

Jo jo užmuš žmogų koks narkomanas jam suleis narkotikų kažkokių pakaifuos vieną diena ir išeis į laisvę :DDD

valdis

Kodėl niekas nesukuria vaisto, kurį pavartojus, aštuonios darbo valandos “prabėgtų” lyg aštuonios minutės…
:-)

Pienius

Žolės pripūsk ir atrodys kad minutės valandas trunka

qwerty

Čia kaip per songoką. Sielos ir laiko kambarys :DDD

Psichotropiniai medikamentai

Psichiatrinėje, dar ne tokius dalykus išdarinėja su pacientais Psichotropiniai medikamentai tai viena žiauriausių kankinimo ir žmogaus luošinimo priemonių.

Sharikovas

Nusikaltelius reikia peraukleti, o ne kankinti. 30 metu nelaisveje yra labai daug ir tiek laiko yra daugiau nei reikia pabandyt perauklet ir integruot I visuomene nusikaltima padariusi zmogu.

Gedas

“Įdėja sulaukė ne tik kritikos, tačiau ir teigiamų įvertinimų. Pagrindinis vaistų tikslas lyg ir teigiamas, tačiau kas bus jeigu receptas paklius piktavaliams?”

Paskutinis sakinys labai daug pasako, manau neverta su tokiais dalykais žaist ir vaidint dievų, nes pasėkmės gali būti žiaurios.

Aha

Kad viena para atrodytu kaip 1000 metu, smegenis turi dirbti 365,000 kartu greiciau…

Taip pat skaitykite