Žmonės – ne iš Žemės?

how-meteorsJAV ekologas dr. Elisas Silveris (Ellis Silver) pareiškė, kad žmonių rasė išsivystė ne Žemėje – Homo sapiens prieš dešimtis ar net šimtus tūkstančių metų į Žemę galėjo atskraidinti labiau išsivystę proto broliai. Mokslininkas atkreipia dėmesį į daugybę fiziologinių ypatumų, bylojančių, kad žmonių rasė išsivysčiusi ne Žemėje.

 

Pavyzdžiui, anot E. Silverio, žmonių, kuriuos kamuoja nugaros skausmai, tolimi protėviai, ko gero, galėjo išsivystyti pasaulyje, kuriame gravitacija menkesnė nei Žemėje. Yra ir kitų fiziologinių ypatybių, išduodančių apie neva nežemišką kilmę: saulei labai jautri ir ypač greitai įdeganti oda, giminės pratęsimo sunkumai.

 

Savo teoriją E. Silveris pristato knygoje „Humans Are Not From Earth: A Scientific Evaluation of the Evidence“ („Žmonės – ne iš Žemės: mokslinis požymių įvertinimas“). Teorijos autorius sutinka, kad Žemės planeta tenkina daugumą žmonijos rasės poreikių, tačiau kaip gyvenamoji vieta Žemė žmonėms nėra tokia ideali, kaip kad galbūt įsivaizdavo žmones Žemėje apgyvendinusi nežemiška civilizacija. Šiaip ar taip, anot E. Silverio, viskas byloja apie viena: žmonės – ne iš šios Žemės.

 

„Žmonija yra, ko gero, labiausiai išsivysčiusi rūšis šioje planetoje, vis dėlto žmonės stebėtinai ligoti ir menkai prisitaikę prie gyvenimo sąlygų Žemėje, – atkreipia dėmesį E. Silveris. – Kas apie tai byloja? Žmogaus jautrumas saulės odai, stipri organizmo atmetimo reakcija į natūralų maistą, neįtikėtinai didelis sergamumas chroniškomis ligomis ir t. t.“, – „Yahoo“ pasakojo ekologas.

 

Jį stebina ir tai, kad žmonių naujagimių galvos būna tokios didelės, ir moterims neretai būna sunku gimdyti natūraliai. „Jokia kita gyvūnų rūšis šioje planetoje tokių gimdymo sunkumų nepatiria“, – pastebi E. Silveris.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Mokslininkas tiki, kad žmonės iš prigimties nėra sutverti būti saulės spinduliuose, nes saulėkaitoje žmogus be sveikatos problemų, skirtingai nei, pvz., driežas, neišbūtų ilgiau kaip savaitę ar dvi.

 

O kur dar galybė žmones kamuojančių ligų – jos žmoniją lydi per visą jos istoriją. Ligos, anot ekologo, gali būti susijusios su tuo, kad vidinis mūsų kūno laikrodis pratęs prie 25 val. paros ritmo – neva tai yra įrodę miego tyrinėtojai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Įdomiausia tai, kad visos šios bėdos atsirado ne dabar – visos jos žmoniją kamavo per visą žmonijos istoriją Žemėje“, – įsitikinęs E. Silveris.

 

Jis spėja, kad Žemėje išsivysčiusios, bet jau išnykusios hominidų rūšys (pvz., neandartaliečiai) kažkuriuo gyvybės evoliucijos momentu galėjo kryžmintis su kitos, nežemiškos kilmės žmogiškomis būtybės (galbūt, svarsto E. Silveris, jos atkeliavo iš artimiausios Saulei sistemos – už 4,37 šviesmečio esančios Kentauro Alfos). Anot amerikiečio, nemenka dalis žmonių giliai širdyje jaučia, kad čia – ne jų namai.

 

„Visa tai byloja (bent jau man asmeniškai), kad žmonės galėjo išsivystyti kitoje planetoje, o čia, į Žemę, kažkokiu būdu atkeliavo ar buvo „transportuoti“ labiau išsivysčiusių būtybių, – tvirtina E. Silveris. – Gali būti netgi taip, kad Žemė žmonijai yra pasaulis-kalėjimas. Nes, regis, žmonės yra iš prigimties agresyvūs. Galbūt čia esame tam, kad išmoktume deramai elgtis ir išgyvendintume agresiją?“

 

E. Silveris neslepia, kad pagrindinis jo knygos tikslas – paskatinti debatus ir diskusijas. Autorius sutinka, kad jo veikalas nepretenduoja į mokslinio tyrimo statusą, tačiau viliasi, kad susipažinę su jo idėjomis žmonės praneš jam apie kitokius, knygoje nepaminėtus nepritapimo Žemėje požymius.

 

Nors mokslo pasaulyje egzistuoja hipotezė, jog gyvybės bakterijos į Žemę prieš milijardus metų atkeliavo iš kosmoso, NASA astrobiologas Chrisas Makėjus (Chris McKay) pareiškė, kad pereiti prie įsitikinimo, esą žemiškoji gyvybė iš tiesų yra nežemiška, būtų „didžiulis šuolis“.

 

Šefildo universiteto astrobiologijos profesorius Miltonas Veinraitas (Milton Wainwright) šia teorija susidomėjo ir planuoja ją tyrinėti. Jis tiki, kad nežemiška gyvybė į Žemę atklysta nuolat ir kad gyvybė susiformavo ne Žemėje.

 

E. Silveris pripažįsta, kad jo idėja yra ekstremali ir provokatyvaus pobūdžio, tačiau mokslininkas teigia sulaukęs daug palankių atsiliepimų.

 

„Mano tezėse formuluojama prielaida, kad žmonija išsivystė ne iš konkrečios žemiškos gyvybės linijos – žmonija išsivystė kažkur kitoje planetoje, o į Žemę buvo transportuota jau kaip visiškai išsivysčiusi Homo sapiens rūšis. Tai galėjo nutikti prieš 60-200 tūkst. metų“, – reziumuoja E. Silveris.

 

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
RiKo

O gal tikrai zeme kalejimas . Kiekvienas nuteistas skirtingam laikui todel ir gyvenam cia tiek kiek gavom metu kaleti . O po bausmes gryztam i savo namus . Juk daug kas tvirtina kad yra pomirtinis gyvenimas

vaida

Butu paaiskinimas ir del nestumo toksikozes

valdis

Labai seniai vienoje planetoje gyveno humanoidų rasė. Jie buvo aukšto ūgio, tvirto kūno sudėjimo, ir karingo būdo. Kitoje planetoje gyveno kiek kitokie humanoidai – turintys smulkesnį bei dailesnį kūną, ir pačios jos buvo švelnios, draugiškos būtybės. Ir vieni, ir kiti daugindavosi klonavimo būdu. Pirmosios planetos gyventojai per karus sunaikino savo gamtą, o kitoje Saulė išdegino atmosferą, ir abi jos gyventi nebetiko. Tuomet susirinkę dievai tarėsi – ką, jeigu sukurtume naują planetą, ir pabandytume joje apgyvendinti šias dvi rūšis kartu? Jeigu šiek tiek pakeistume jų kūnus, jie galėtų padėti vieni kitiems susilaukti palikuonių – todėl kad išliktų, būtų priversti išmokti gyventi… Skaityti daugiau »

Gwendoline

Austėja Gruodis 28 d, 2009Nesuprantu kodėl autorius aodrto toks nustebintas fakto, kad minia kai kuriais atžvilgiais prilygsta gyvulių bandai. Keliauja ramiai ir nemąstydama, tol, kol jų sąmonė nėra dirbtinai ir perdėtai sukrečiama. Taip buvo iki šiol taip tikriausiai bus ir ateityje. Daugumos psichologija.Kalbant apie konkretų vargšo Pipiro atvejį sutinku, kad informacija buvo per daug išpūsta ir pateikta gerokai perleidžiant per nuosavų emocijų prizmę. Kita vertus nemanau, kad bausmė per griežta. Autorius ir komentatoriai teisūs sakydami, kad tai pirmas toks atvejis Lietuvoje. Tik nesutinku, kad galima jį užginčyti remiantis tuo jog tokie dalykai vyksta kas dieną. Tai, kas įprasta nebūtinai turi… Skaityti daugiau »

žmonės - tai mutavę marsiečiai

Kažkada labai seniai, marsiečiai pasistatė savo pirmają atominę elektrinę ir ji susprogo. Didžioji dalis marsiečių išmirė, tada visą tai pamatę Broliai Veneriečiai nutarė išgelbėti unikalią marsiečių rasę ir surinkę likusius gyvus marsiečius, juos išskraidino į žemę, (tada jauną ir tik neseniai susikūrusią planetą), kuri buvo jauna ir vis dar neapgyvendintą. Tie žemės planetos jaunakuriai, like gyvi marsiečiai buvo paveikti įvykusios nelaimės, ir sirgo įvairiomis ligomis, daugiausiai nuo radiacijos. Kad taptų žmonėmis, jiems teko prisitaikyti prie žėmes faunos, bio energetinio lauko ir kitų jiems svetimų dalykų… Šita teorija patvirtina 2 dalykus: gana prastą žmonių prisitaikymą žemėje ir nenumaldomą žmonių norą aplankyti… Skaityti daugiau »

lol

skamba realiai

donis

DNA o gal jie persikraustydami pasiėmė ir fauną su flora?

Sharikovas

Jeigu zmogu uzdarysi i patalpa be jokios sviesos ir orientyru, tai vidinis laikrodis pradeda gyventi ne 24valandu rezimu, o tokiu koks yra Marse paros laikas, tai yra irodita moklininku, be to ir Marso gravitacija yra mazesne nei zemes, kas paaiskintu amzinus nugaros skausmus ir stuburo problemas. Siaip jau pries 10-15 metu esu skaites versija, kad zemes zmones istikruju galetu but atskride is Marso, kai ju planeta mire, tik gaila ,kad siuolaikiniai(vis dar tie patys nukarse pseudomokslininkai) mokslininkai arba ju dauguma susimete i tuos senus burius kurie vis dar pelnosi is isgalvotos istorijos ir nelabai nori isisleist nauju versiju, ar pradet… Skaityti daugiau »

lol

jo ir sejp yra juk rasta milzinisku zmoniu palaiku, vos tik atskride is marso zmones buvo daug didesni, bet nuo gravitacijos sumazejome

Nesvarbu

As tai is viso neissivaizduoju kaip is kokios bakterijos visokie gyvunai atsirado ir kaip zmonija atsirado net neissivaizduoju mastydamas :D

zosia

na… tam, kad gebėti įsivaizduoti – reikia bent keletą mokslo knygučių perskaityti:):):):):):)

lol

Zosia – jeigu galvoji kad kazka zinai – nieko nezinai, mokslo knygutese nieko neraso apie zynojima. O nesvarbu – tau 100% pritariu, isivaizdavimas kaip apskritai kasnors gali egzistuoti jau yra nerealus, pati egsistecija kaip ji gali egzistuoti apskritai.

ttt

na ir kas butu jei mes ne is zemes? “Ne kas mus pagymde, o kas mus augina ta ir laikome savo motina”

lol

Ne “nu ir kas”, o “Norim zinoti savo tikra istorija, o ne mela”

grazka

kai kurie , tikrai is kitur…..

to DNA

Uz tat tu protingas…. Panasumu galima atrasti visur. Kaip kad mokslininkai teigia jog zmogus kiles is bezdziones…. Tai labai juokinga. Isiskaityk i straipsni, “musu broliai” atskraidino mus i labiausiai tinkancia planeta musu gyvenimui, bent jie taip mane. Panasumu gali izvelgti visur

Taip pat skaitykite