Skylės kaukolėje smegenų darbą pagreitintu 7 kartus

chi-museum-surgical-science-20130227-001Žmogaus galvos smegenų “galingumą” labai paprastai galima padidinti net 689 proc. (beveik 7 kartus). Pasirodo, tam tereikia kaukolėje prigręžioti daugybę mažų skylučių, o pro jas išvedžioti kraujo kapiliarus. Taip žmogaus “bioprocesoriaus” temperatūra sumažėja 1,7 laipsnio ir smegenys pradeda dirbti septyniskart sparčiau, tvirtina britų mokslininkai straipsnyje, kuris publikuotas žurnale “Physics Special Topics”.

 

Žmogaus galvos smegenis sudaro apie 200 mlrd. neuronų. Juos jungia dar daugiau galūnėlių. Sudarydamos santykinai nedidelę kūno masės dalį, smegenys eikvoja apie 20 proc. energijos, kurios gauname iš maisto. Nepaisant to, svarbiausiu galvos smegenų galios “ribotuvu” laikoma problema, kuri yra aktuali ir modernioms mikroschemoms – aukšta temperatūra bei perkaitimas.

 

Džozefas Makgvairas iš Lesterio universiteto (Jungtinė Karalystė) su kolegomis pabandė įvertinti, kaip pasikeistų galvos smegenų veiklos ypatumai, jei būtų “modernizuota” galvos smegenų vėsinimo sistema. Patikrinti šią idėją mokslininkus paskatino Alastero Reinoldso (Alastair Reynolds) mokslinės fantastikos romanas “Redemption Ark” (“Atpirkimo laivas”).

 

Jame viena žmonių rasė nusprendė tapti “protingesnė” už konkurentes ir kaukolės dėžutę modifikavo taip, kad galvos smegenys buvo vėsinamos kraujo kapiliarais apraizgyta kauline “skiautere”. Tyrimo autoriai tokią vėsinimo sistemą įdiegė virtualiame galvos smegenų modelyje ir įvertino jos efektyvumą.

 

Žinia, esant maksimalioms “apkrovoms”, vidutinio svorio ir kūno sudėjimo žmogaus galvos smegenys išskiria apie 12 vatų šilumos. Kraujo vėsinimas “skiauterėje” leistų kraujo temperatūrą 1,7 laipsnio, o tai šilumos perteklių sumažintų 83 vatais.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Straipsnio autoriai mano, kad galvos smegenų “šiluminio biudžeto” padidinimas paraleliai turėtų padidinti smegenų veiklos darbingumą. Tam tereiktų romane aprašytos kaulinės “skiauterės” arba daugybės mažų skylučių kaukolėje. Ta turintys žmonės būtų 689 proc. “protingesni”.

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
PaleWitch

:DD “Iliustruoto mokslo” 10nr (2013m.) teko skaityti jog viduramžiais migrena buvo gydoma pragręžiant kaukolėje skylę, tikint jog iš galvos tuomet pasišalina “piktosios dvasios”.. Gaila atrodė žmonių, tapusių tokios medicinos aukomis, o čia va, pasirodo jie tapdavo gerokai protingesni :D (iš kapuose atrastų palaikų mokslininkai sprendė, jog nemažai žmonių po tokios operacijos išgyvendavo)

Ponas Racionalusis

Labai įdomu, nesitikėjau to. Manau, šiandien tai įgyvendinti būtų galima be vargo. Jei atsirastų toks žmogus, kuris nebijotų pasekmių tai aš galvoju daktarai nupjautų pusę kaukolės viršaus bliūduku. Ją nuimtų ir uždėtų dirbtinę kuo panašiausią į organinę nupjautos ir padarytos kaukolės formą, kad organizmas jos neatmestų. Žinoma su tom skylutėm ir aušinimu jau būtų padarytas tas kitas viršugalvis. Arba tiesiog, nuimti pusę kaukolės, joje išgręžti daug skylučių, po to su kokia nors medžiaga tų skilučių kraštus užfiksuoti, kad organizmas jų neužtaisytų ir ant viršaus uždedi dar vieną stogą kaip kepurę nuo lietaus, kad į smegenis nepatektų. Būtų kaip užuovėja, skėtis… Skaityti daugiau »

xxl

smegenu darba padidina joga

KillerBoy

Neškit drėlę, nes didinsim smegenų galingumą!!!

Atšalęs

Laikyk galvą atšaldęs ir žmogus virs buku.

Kosminis

A tai ziema be kepures kai eini buku tampi.

leikeze

stai del ko siaureje gyvenantys zmones protingesni uz pietiecius!!!Paprasciausiai siaureje smegeneles geriau vesinamos.

Ezekiel

Geras, gaunasi turiu šį “patobulinimą” tik mano atveju skylė buvo praskelta. Šiaip tie, kurie netenka dar daugiau kaukolės dangos turi titaninius implantus, kuriose skylių daug ir metalas plonesnis/laidesnis šilumai.
Dar IQ galima būtų galbūt pakelti jei padidinti kaukolės dėžės tūrį, tai leistų smegenims ir kraujagyslėms plėstis. Yra tokia liga kai tūris per mažas ir dėl to tampama silpnapročiais.
Bet geriausiai matyt palikti kaukolę tokią kokia sukonstravo gamta.

Taip pat skaitykite